reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
AgaBabajaga mam do Ciebie pytanie, pamiętam ze masz problem z blizna po cc. Moszesz mi powiedziec jak to u Ciebie z nia jest, od kiedy wiesz ze jest z nia problem i co na to lekarze.
Dzis bylam na kontroli bo rano przeszyl mnie straszny bol brzucha z szyjka ok ale blizna po cc cienka 2,5 mm lekarz dlugo ogladal badal, postraszyl lezeniem w szpitalu, kazal duzo lezec. Odkad wrocilam to szukam czegos o bliznach ale nic sesownego nie znajduje. Napisz mi prosze jak to bylo z Toba

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hajmal,
Ja wiedziałam przed ciąża, ze mam cienka bliznę ale nie sądziłam, ze będzie taki dramat. W 20 tygodniu ciazy miała około 4 mm, w 23 tc już mniej niż 3. Tak od 27 tc było poniżej 1 mm, teraz w32 tc mięśnia już nie ma, całość jest przykryta pęcherzem moczowym i to mnie ratuje. Od 2 tygodni leze w szpitalu i lekarze nie wiedza co będzie.

A w którym tygodniu ciazy jesteś?

Marcysia, bardzo dobra wiadomość!!!
Mam nadzieje, ze sie uda. A synek wytrzyma, nie martw sie. Dzieci szybko się przystosowują do nowych sytuacji. Pewnie ty to gorzej zniesiesz niż on;)
Mnie dziś jakos mocniej boli dol brzucha, szczególnie przy ruchach młodej. Chyba zmieniła pozycje na jakaś gorsza dla mojej blizny... do tego znów mam skurcze...ehhh oby przeszło szybko...

Ostatnia edycja:
W końcu nadrobiłam czytanie. Coś ostatnio mam dola a do tego stres związany z pracą. Czasami wolałabym normalnie pracować na umowę o pracę i nie przejmować się tyle.

Marcysia bardzo dobra wiadomość. W szpitalu będziecie oboje pod dobrą opieką. Rozumiem Twoje rozterki związane z zostawieniem dziecka na tyle czasu. Sama nie wyobrażam sobie zostawienia mojej 5-latki, która zresztą już przeżywa że jak mama będzie rodzić to kilka dni jej nie będzie. Dwulatek chyba lepiej przyjmie taka wiadomości, a jak będzie miał zajęcia to szybciej mu zleci czas.

Aga odpoczywaj. Na prawdę masz ciężko z tą blizną ale ważne, że ciągle obserwują i jesteś pod opieką.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak to jest z tymi twardnieniami brzuszka, jeżeli pojawiają się kilka razy w ciągu dnia ale są bezbolesne to jest ok.
Mi właśnie od kilku dni zaczyna dokuczać ból pleców. Co prawda przede mną jeszcze długa droga ale mój brzuszek jest już duży.
Córcia wczoraj przyglądała się jak mały kopie i brzuch podskakuje i nie mogła się nadziwić, a dziś miała okazję zobaczyć jak wygląda krzywy brzuchol bo dzidzia się wypieka [emoji4]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry