reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aga. Ponoc niepokojace w naszej sytuacji jest ciagly tepy bol w miejscu blizny. Tak niby boli rozchodzenie miesnia macicy. Jesli bol nie ustapi,to moze zglos lekarzowi albo poloznej. Mnie pobolewa ale w odstepach czasowych. Jutro zaczynam pakowanie do szpitala. Przygotuje tez torbe dla malutkiego (rekoma meza) w razie ew. porodu maz mi tylko dowiezie rzeczy.

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Juliettka,
Podobno do 10 -15 skurczów/ twardnien dziennie jest ok. Tak mówi mój gin i tak tez czytałam.
Co do wyprawki to cos tam kupila mi mama z ubranek, a ja na razie wybrałam trochę ubranek na stronie H&M i może jutro zamówię. Wybrałam tez już rożek, kocyk, jakies pieluszki bambusowe i otulacz. Wystarczy zamówić...może się niedługo odważę ;) większe rzeczy typu łóżeczko, fotelik czy wózek mam już od dawna upatrzone i trzeba tez tylko zamówić ale na to jest czas jeszcze. Im pozniej tym lepiej żeby gwarancja zaczela obowiązywać pozniej.

Marcysia, wlasnie dziś mówiłam koleżance z pokoju, ze mi chyba pół mózgu uschło bo nie mogę sobie przypomnieć najprostszych
faktów:D totalne otępienie :D

Co do bólu blizny to chyba nie jest ciągły ...pojawia się przy ruchach i podczas twardnien. Jeszcze obserwuje i jak się będzie nasilać to zgłoszę, a dziś jest na nockę fajna lekarka na szczęście ...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny. Czy Wy tez czujecie w ciazy lekkie otepienie? Ja czasem nie umiem sie skupic. Zapominam slow albo co mi ktos przed chwila powiedzial.
Nie moge zasnac to wypisuje Wam glupoty he he.

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom
Otepienie to malo powiedziane. Ja nie pamietam czasem o co pytalam sie przed 5min.wczesniej lub ze cos zrobilam doslowniw sek.wczesniej. podobno to normalne.

Dziewczyny. Najprawdopodobniej bede miala opiekunke dla mojego dwulatka i do szpitala pojade w te niedziele po obiedzie. Czuje z jednej strony ulge,a z drugiej niepokoj jak moje dziecie wytrzyma tyle czasu bezemnie.

Sent from my LG-H635 using Forum BabyBoom mobile app
Marcysia bedzie dobrze. 3mam kciuki za Was ☺

Ja mogę jedynie seriale oglądać i to najlepiej mało skomplikowane :D
Ciąża odmóżdża, nie wiem jak kobiety mogą np. pracować czy samochód prowadzić, ja bym ma pewno się tego nie podjęła w takim stanie umysłowym jaki obecnie prezentuje;)
Chciałam np. koleżance dziś powiedzieć nazwiska swoich ulubionych autorów książek, których czytam od dawna i znam wszystkie ich książki. I szok bo za cholerę sobie nie mogłam przypomnieć...

reklama
Do góry