reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen. Nie wiem dlaczego mi moj gin powiedzial ze luteine daje sie do 33tc. Mi ona pomaga,a pewnie kaze mi ja odstawic po 33 tc skoro tak pwiedzial. Ty sama sobie ja kupijesz czy dostajesz szpitalna?

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja luteine mam odstawic w 36 tyg i wszystko inne. Kolezanki moje tez do 36 tyg maja brac leki . 33tydz to za wczesnie moim zdaniem przy niewydolności .

reklama
Kathleen. Nie wiem dlaczego mi moj gin powiedzial ze luteine daje sie do 33tc. Mi ona pomaga,a pewnie kaze mi ja odstawic po 33 tc skoro tak pwiedzial. Ty sama sobie ja kupijesz czy dostajesz szpitalna?

Dostaje szpitalna; ja mam prawie 34.0 i nadal luteinę dostaje- zobaczymy czy ze względu na cholestaze nie odstawia mi jej ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio przed szwem miałam skurcze to nawet nie myśleli żeby dac kropkowke magnez
W szpitalu, gdzie lezalam tez mi nic nie dali, bo 22 tydzien to jeszcze poronienie i wedlug nich nie ma sensu. Dopiero po zalozeniu szwu dostalam kroplowki. Wczesniej to mi lekarz powiedzial, ze mam brac magnez (konkretny preparat) i lezec zarsz po tym jak pojde do apteki szpitalnej i go kupie ;-)

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie z rana w nowym tygodniu, pochmurnym w Warszawie:)

Mój lekarz mówił, ze luteinę bierze się do skończonego 34 tc. Ciekawe jak tu w szpitalu zdecydują, na razie dają mi 2 x 100.

Ja wczoraj cały dzień miałam skurcze, na wieczornym Ktg zapisał się jeden do 90%
Nikt się tym nie przejął bo nie sa regularne. Oni pytają tez zawsze o moje odczucia, mówią ze to jest najważniejsze bo czasem na Ktg wychodzą małe skurcze, a kobietę boli i zaczyna się poród. Czasem sa wielkie i to tylko skurcze przepowiadające. To bardzo indywidualne jest.
U mnie w ogole leki typu nospa, magnez, scopolan czy luteina nie działają na skurcze. Na takie małe może trochę ale jak zaczyna się prawdziwa jazda to nic nie pomaga. Ostatnio nawet zastrzyk z nospy, który zawsze najlepiej działał nie pomógł, dopiero pompa z tokoliza dała rade i to tez nie do końca bo małe skurcze i tak miałam.

I powiem wam, ze po mojej pierwszej ciazy, całej z wielkimi i częstymi skurczami i teraz tej drugiej z takimi samymi, gdyby nie moja dziura w macicy, to ja bym te skurcze zaakceptowała bo one nie robiły nigdy u mnie wielkiej szkody. Moja szyjka w pierwszej ciazy w ogole się nie skracała, teraz trochę chociaż nadal ma jeszcze 25 mm wiec nie jest zle. No ale u mnie te skurcze mogą naprawdę zle się skończyć wiec oczywiście się martwię.

W środę stuknie mi 32 tc, nie mogę się już doczekać :)
Wczoraj przyszła nas odwiedzić dziewczyna, która miesiąc tu leżała w ciazy bliźniaczej z wielka gestoza, podobno pod konuec przybierała id tego na wadze 1 kg dziennie, mualavokropne problemy z oddychaniem, dusiła sue już. Zrobili jej cesarke Jak skończyła 34 tc. Dzieci około 2kg każde. Tydzień leżały na oddziale noworodkowym bo trochę żółtaczkę miały. Po tygodniu czyli dziś, do domu idą.
To strasznie różnie bywa z tymi dziećmi, czasem wcześniaki z trudnej ciazy radzacsobie o wiele lepiej niż te donoszone z ciazy książkowej. Życie zawsze zaskakuje...

Aga. Piwiem Ci ze mam podobnie ze skurczami, nic mi na nie nie pomaga. Biore konskie dawki magnezu,nospe,ale jak sie zaczna skurcze to nie ma rady. Podnisze wtedy lekko nogi do gory zeby zmniejszyc napiecie miesnia macicy i czekam az przejdzie. Ogolnie jest tak ze mam dni kiedy skurczy jest mniej a sa dni kiedy mam czesto. Taka loteria.
Jeszxe dwa dni i kolejny tydzien do odchaczenia. Milego dnia kochane

Dzien dobry,
Wg mojego gin dzis zaczynam 37tydz. (36t1d) A wg mnie dzis jest 37t3d. W srode usg i juz sie boje.
Na wizycie u innego gon ktorego bylam 04.05 powiedzial to samo co Wy czyli ze luteine do 34tyg. Moj do pochwowo kazal mo brac do wczoraj a od dzis tylko pod jezyk luteine 50 3x1. Zobaczymy w sr.jaka dl.szyjki i jak lozysko wyglada bo pod jezyk to jeszcze mam? Sa 2 szkoly z przerwaniem luteiny: 1a-odstawic od razu i wtedy wieksza szansa na porod, 2a-stopniowo, przyzwyczajanie organizmu do braku dodatkowej dawki progesteronu.
Zdecydowanie lepsza wg mnie jest 2a. Jak bralam duphaston przed 20t to tez stopniowo z niego wychodzilam.
Caly czas mysle o pozycji ulozenia synka i martwie sie tym. Ja nie biore pod uwage w ogole cc. Po 36tyg.podobno dostaje sie skierowanie na cc. Wszystko sie okaze w srode przed poludniem.
3majcie sie Kobitki, milego dnia☺.

Witam się i ja. Ja od wczoraj w domu ale zamieszanie bylo bo układanie ustawianie po remoncie w kuchni.

Ciekawa jestem jak Agata sie trzyma i jej rodzina, i ta komunia wczoraj....

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga. Mam jutro wizyte o 15:10. W srode robie morfologie,mocz j posiew. A na kolejnej wizycie mam miec zrobiony wymaz pod katem gbs (nie wiem czy dobrze zapamietalam). Takze komplet badań. Bede chociaz cos wiadziala

Do góry