reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ale jaja . Ta ciaza to mnie codziennie zaskakuje.[emoji16] Aplikowalam sobie luteinę teraz i zawsze pessar mam mega nisko normalnie ledwo palca wloze i jest ( dlatego aplikatora nawet nie stosuje). A teraz? Hahah brzuch mi opadł a pessar ledwo dotknełam jest gdzies mega wysoko [emoji23][emoji23] albo to cisza przed burzą albo nie wiem.

Ja używam aplikatora do luteiny. A wiecie co mi na ostatniej wizycie mój gin powiedział. Mówiliśmy o paleniu w ciazy i jakie to nieodpowiedzialne. A on mi mówi że jeszcze bardziej nieodpoqiedzine są matki z zagrożonymi ciążami i które uprawiają seks a pozniej przyjeżdżają do szpitala bo wody odeszły czy gorsze rzeczy się dzieją. A Wasz lekarz uprzedzil Was aby wstrzymać się od stosunków?

Ja używam aplikatora do luteiny. A wiecie co mi na ostatniej wizycie mój gin powiedział. Mówiliśmy o paleniu w ciazy i jakie to nieodpowiedzialne. A on mi mówi że jeszcze bardziej nieodpoqiedzine są matki z zagrożonymi ciążami i które uprawiają seks a pozniej przyjeżdżają do szpitala bo wody odeszły czy gorsze rzeczy się dzieją. A Wasz lekarz uprzedzil Was aby wstrzymać się od stosunków?

Tak, mi od początku każdy lekarz mówił o wstrzemięźliwości seksualnej w każdej postaci

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To takie trochę nie w porządku że strony lekarz bo o ile wiadomo, że palenie w ciąży jest nieodpowiedzialne to jeżeli lekarz nie poinformuje pacjentki o zakazie współżycia to nie każda by o tym wiedziała. Choć dla mnie to oczywiste, że skoro ciąża zagrożona to powinno się wstrzymać.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak, ale dopiero teraz zobaczylam wiadomosc od Agaty. Niewyobrazalna tragedia :( łacze sie z Toba w bolu Agatko.

Naprawde w takich chwilach czlowiek dostrzega jak zycie jest kruche i trzeba sie cieszyc kazdym dniem

Tak Marcysia uprzedzała. Po pierwsze podczas orgazmu są skurcze, po 2 to podobno jeden z lepszych naturalnych sposobów na wywołanie porodu. Zmiękcza się szyjka, uwalnia oksytocyna i przyspiesza poród. Tak samo jak drażnienie sutków uwalnia oksytocyne czyli nasila skurcze tak więc dziewczyny wstrzemięźliwości.

Mnie uprzedzal nawet zanim zaczelo sie juz dziac z ta szyjka w tej ciazy,zeby uwazac ze wspolzyciem znajac problemy z poprzedniej ciazy. No a potem to zakaz.
A moja kolezanka miala taka sytuacje,ze jak jej sie rozwarcie zrobilo, to jej ten pessar lekko wessalo do srodka, tzn.glebiej i byl malutki problem z wyjeciem...
Ale u mnie tez bywal na roznych pozycjach. Na nie wiem, od czego to zalezy. I jakos nie moge sie do tego aplikatora przekonac. W poprzednich ciazach nie bylo i chyba sie przyzwyczailam...

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj mnie nie informował bo ja akurat o tym wiem i dla mnie to oczywiste. Od 32 dnia cyklu czyli 5 tydz ciazy mialam macice kamien. Pewnie gdyby nie leki to moze i bym poroniła . I tak ciagle macica twarda skala. I bol mega . Potem chwile bylo umiarkowanie i ta szyjka zaczela leciec. A jak juz mi pessar założyli to wiadomo . [emoji23] ( kiedys tak dla jaj mowie do meza kochanie chcesz sie kochac? A on przerazony , ale co ja w tą uszczelke mam pchać? - myslalam ze sie posikam ) dla niego pessar to uszczelka.
Chodz powiem wam ze 28maja jak dotrwam to bedzie juz rowny 37.0 tydz i juz pessar bedzie zdjety to jezeli nic mi nie bedzie to odwaze sie wspolzyc. Rozmawialam kiedys z polozna i wlasnie sie smiala ze mezczyzna w ostatnich dniach jest przydatny . Poniewaz sperma dziala super zmiekczajaco na szyjke itp.

Do góry