reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ale jaja . Ta ciaza to mnie codziennie zaskakuje.[emoji16] Aplikowalam sobie luteinę teraz i zawsze pessar mam mega nisko normalnie ledwo palca wloze i jest ( dlatego aplikatora nawet nie stosuje). A teraz? Hahah brzuch mi opadł a pessar ledwo dotknełam jest gdzies mega wysoko [emoji23][emoji23] albo to cisza przed burzą albo nie wiem.

Ja używam aplikatora do luteiny. A wiecie co mi na ostatniej wizycie mój gin powiedział. Mówiliśmy o paleniu w ciazy i jakie to nieodpowiedzialne. A on mi mówi że jeszcze bardziej nieodpoqiedzine są matki z zagrożonymi ciążami i które uprawiają seks a pozniej przyjeżdżają do szpitala bo wody odeszły czy gorsze rzeczy się dzieją. A Wasz lekarz uprzedzil Was aby wstrzymać się od stosunków?

Ja używam aplikatora do luteiny. A wiecie co mi na ostatniej wizycie mój gin powiedział. Mówiliśmy o paleniu w ciazy i jakie to nieodpowiedzialne. A on mi mówi że jeszcze bardziej nieodpoqiedzine są matki z zagrożonymi ciążami i które uprawiają seks a pozniej przyjeżdżają do szpitala bo wody odeszły czy gorsze rzeczy się dzieją. A Wasz lekarz uprzedzil Was aby wstrzymać się od stosunków?

Tak, mi od początku każdy lekarz mówił o wstrzemięźliwości seksualnej w każdej postaci

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To takie trochę nie w porządku że strony lekarz bo o ile wiadomo, że palenie w ciąży jest nieodpowiedzialne to jeżeli lekarz nie poinformuje pacjentki o zakazie współżycia to nie każda by o tym wiedziała. Choć dla mnie to oczywiste, że skoro ciąża zagrożona to powinno się wstrzymać.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem jak, ale dopiero teraz zobaczylam wiadomosc od Agaty. Niewyobrazalna tragedia :( łacze sie z Toba w bolu Agatko.

Naprawde w takich chwilach czlowiek dostrzega jak zycie jest kruche i trzeba sie cieszyc kazdym dniem

Tak Marcysia uprzedzała. Po pierwsze podczas orgazmu są skurcze, po 2 to podobno jeden z lepszych naturalnych sposobów na wywołanie porodu. Zmiękcza się szyjka, uwalnia oksytocyna i przyspiesza poród. Tak samo jak drażnienie sutków uwalnia oksytocyne czyli nasila skurcze tak więc dziewczyny wstrzemięźliwości.

Mnie uprzedzal nawet zanim zaczelo sie juz dziac z ta szyjka w tej ciazy,zeby uwazac ze wspolzyciem znajac problemy z poprzedniej ciazy. No a potem to zakaz.
A moja kolezanka miala taka sytuacje,ze jak jej sie rozwarcie zrobilo, to jej ten pessar lekko wessalo do srodka, tzn.glebiej i byl malutki problem z wyjeciem...
Ale u mnie tez bywal na roznych pozycjach. Na nie wiem, od czego to zalezy. I jakos nie moge sie do tego aplikatora przekonac. W poprzednich ciazach nie bylo i chyba sie przyzwyczailam...

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj mnie nie informował bo ja akurat o tym wiem i dla mnie to oczywiste. Od 32 dnia cyklu czyli 5 tydz ciazy mialam macice kamien. Pewnie gdyby nie leki to moze i bym poroniła . I tak ciagle macica twarda skala. I bol mega . Potem chwile bylo umiarkowanie i ta szyjka zaczela leciec. A jak juz mi pessar założyli to wiadomo . [emoji23] ( kiedys tak dla jaj mowie do meza kochanie chcesz sie kochac? A on przerazony , ale co ja w tą uszczelke mam pchać? - myslalam ze sie posikam ) dla niego pessar to uszczelka.
Chodz powiem wam ze 28maja jak dotrwam to bedzie juz rowny 37.0 tydz i juz pessar bedzie zdjety to jezeli nic mi nie bedzie to odwaze sie wspolzyc. Rozmawialam kiedys z polozna i wlasnie sie smiala ze mezczyzna w ostatnich dniach jest przydatny . Poniewaz sperma dziala super zmiekczajaco na szyjke itp.

Do góry