reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, nie golcie się przed samym porodem bo jeśli się zatniecie to w,szpitalu można dostać zakażenia, bakterii. Do nacięcia lekko położna podgoli. Ja się tym przejmowala a teraz mam to gdzieś.
Lekarz powiedział mi, żebym się wcale nie golila bo tj.osłona przed infekcjami. Ja jeśli mam wizytę to biorę lusterko i wszystko widać, gole tylko pachwiny. Nogi to bez żadnego problemu mogę ogolic.
Co do jedzenia dziś to na szczęście nie jestem najedzona. Normalnie u mnie z tym. Ciasta zjadłam w sumie chyba z 4kawałki. Dziś byliśmy u moich Rodziców, a jutro do Teściów. Gardło coś zaczyna mnie boleć. Wszystko co mogłam już wypiłam. Grube skarpetki już mam zalazone i zamierzam się wypocic.
Do juterka Dziewczynki. Dobrej nocy, kolorowych snow :-)

Witam was świąteczne :)
W Warszawie swieci słońce, dobry znak jak dla mnie, będzie dobry dzień :)
Życzę wam udanych spotkań rodzinnych i super wyżerki :)
Ja zostaje w domu sama, poki co z żurkiem, a potem pewnie przyjedzie do mnie cos więcej dobrego do jedzenia :)

Agula, współczuje walki z cyckami, mnie to ominęło wiec nie pomogę :( A młody dalej taki spokojny ? Nie dał wam jeszcze popalić?;)

Aga odpukać, jest grzeczniutki, ladnie spi, w nocy przesypia 5 h. Az sie zastanawiam kiedy to sie skończy, bo nie wierze, ze trafiło mi sie takie spokojne dziecko. Oczywiście jak jest glodny albo jak go przebieramy, to drze sie jak potępiony (nie lubi zimna), przy kapaniu tez, ale generalnie na prawde nie mam prawa narzekać. Lubi z ludźmi, dzis byli moi rodzice i tesciowa i spal u mojego taty na kolanach chyba ze 2 g. Ogólnie fajny z niego gosc!

Agula, choć ja to znam tylko z opowieści to podobno takie spokojne dzieci jak Twój syn często się zdarzają :) Skoro ładnie śpi i nie płacze to znaczy, ze mu nic nie dolega, macie dobrze dobrane mleko, nie ma żadnych kolek itd. Super:)
Oby to się udzieliło reszcie dzieciaków z tego forum:)
Ja dziś miałam słaba noc, co chwile się budziłam i miałam skurcze. Cos czuje, ze w dzień będę odsypiac;)
Za oknem swieci słońce wiec może wreszcie będzie ładny dzień...

@marcysia_mati staramy sie, żeby spal w łóżeczku, ale nad ranem, tak ok 5-6 zalezy jak ma karmienie, to bierzemy go do lozka na dosypianie ;)

@AgaBabajaga ja tam nie wierze, ze mi sie trafił taki egzemplarz, wiec czekam na Armagedon ;)

Dzis mu zwiększam porcję mieszanki na 90 ml, to 10 doba jego życia, a 70-80 sie nie najada juz, dzis musiałam mu miedzy karmieniami dać 40 ml. Jakos to karmienie nastrecza mi najwięcej wątpliwości albo sie za bardzo nakręcam po prostu.

Dziewczyny, nie golcie się przed samym porodem bo jeśli się zatniecie to w,szpitalu można dostać zakażenia, bakterii. Do nacięcia lekko położna podgoli. Ja się tym przejmowala a teraz mam to gdzieś.
Lekarz powiedział mi, żebym się wcale nie golila bo tj.osłona przed infekcjami. Ja jeśli mam wizytę to biorę lusterko i wszystko widać, gole tylko pachwiny. Nogi to bez żadnego problemu mogę ogolic.
Co do jedzenia dziś to na szczęście nie jestem najedzona. Normalnie u mnie z tym. Ciasta zjadłam w sumie chyba z 4kawałki. Dziś byliśmy u moich Rodziców, a jutro do Teściów. Gardło coś zaczyna mnie boleć. Wszystko co mogłam już wypiłam. Grube skarpetki już mam zalazone i zamierzam się wypocic.
Do juterka Dziewczynki. Dobrej nocy, kolorowych snow :-)
W standardach opieki okołoporodowej, które jeszcze na szczęście obowiązują, jest zapis, że golenie krocza przed porodem tak samo jak lewatywa są na życzenie pacjentki.
A Nogi od kolan w dół to już u mnie ekstra wyczyn.

Agulaa1. Skoro dziecko jest spokojne, nie płacze, nie ma innych dolegliwości, to potwierdzam co piszę Aga- jest dobrze. Masz dobry instynkt, nie kieruj się podrecznikami. Ja swojego musiałam tez więcej karmic bo wiecznie głodny był. A teraz jak je już to, co my, to pochłania mniej :) ale nadal dużo pije.

@marcysia_mati staramy sie, żeby spal w łóżeczku, ale nad ranem, tak ok 5-6 zalezy jak ma karmienie, to bierzemy go do lozka na dosypianie ;)

@AgaBabajaga ja tam nie wierze, ze mi sie trafił taki egzemplarz, wiec czekam na Armagedon ;)

Dzis mu zwiększam porcję mieszanki na 90 ml, to 10 doba jego życia, a 70-80 sie nie najada juz, dzis musiałam mu miedzy karmieniami dać 40 ml. Jakos to karmienie nastrecza mi najwięcej wątpliwości albo sie za bardzo nakręcam po prostu.
Agulka tak się cieszę z Twojego macierzyństwa! Fajnie, że piszesz tutaj. Kochany ten Twój Tymuś. Nie zamartwiaj się tym karmieniem. Maluszek spokojny i śpi dobrze. Ważne żeby przybierał na wadze. No i to dopiero niecałe dwa tygodnie, wszystko się zaraz unormuje a Ty nabierzesz pewności. Twoje wpisy dodają mi otuchy! :)

reklama
Agulka tak się cieszę z Twojego macierzyństwa! Fajnie, że piszesz tutaj. Kochany ten Twój Tymuś. Nie zamartwiaj się tym karmieniem. Maluszek spokojny i śpi dobrze. Ważne żeby przybierał na wadze. No i to dopiero niecałe dwa tygodnie, wszystko się zaraz unormuje a Ty nabierzesz pewności. Twoje wpisy dodają mi otuchy! :)

Dziekuje kochana, no jakbym mogla Was opuścić??? Czasu troche mniej, ale czytam co u Was regularnie ;) buziaki

Do góry