reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mileoś, a tobie te skurcze szyjkę skracają ?
Mi na razie ( twu twu ) nie ...
W pierwszej ciazy brałam fenoterol bo skurcze miałam bardzo częste, dosłownie co chwile. Mimo, ze brałam ten lek to te skurcze i tak były. Na szczęście nie skracały mi szyjki.
Teraz lekarz mówił, ze w razie czego podaje się przeciwskurczowo Atosiban, wcwarunkach szpitalnych w kroplowce. Podobno działa dobrze...

reklama
Mileoś, a tobie te skurcze szyjkę skracają ?
Mi na razie ( twu twu ) nie ...
W pierwszej ciazy brałam fenoterol bo skurcze miałam bardzo częste, dosłownie co chwile. Mimo, ze brałam ten lek to te skurcze i tak były. Na szczęście nie skracały mi szyjki.
Teraz lekarz mówił, ze w razie czego podaje się przeciwskurczowo Atosiban, wcwarunkach szpitalnych w kroplowce. Podobno działa dobrze...

Mam długą szyjkę jak na razie-34 mm. Nie skraca się, ale zaczęła się otwierać. Na szczęście w porę pomogli. Ten twardy brzuch jeszcze mi dokucza, oprócz tego jest w porządku na szczęście. W szpitalu nic mi nie mówili o tym leku (Atosiban).

Ja tak na szybko, bo nie dam rady odpisać każdej...

Agula - dawaj tyle miarek mm ile podaje producent ale więcej wody, jeśli Mały chce więcej jeść. Jeśli częściej to np. rób tak z co drugim karmieniem, a pozostałe już normalne porcje i proporcje. Raczej nie polecam robienia większej ilości proszku niż jest na opakowaniu bo łatwo maluszka zaprzeć.
Przerabialam to z córką na mm, długo jadła większe porcje (tzn. więcej wody w stosunku do mm). Ja zwiększałam wodę średnio o 30 ml. Czyli jak np na 60ml powinno się wsypać 2 miarki mm to ja lałam 80-90ml wody i do tego 2 miarki. Działało i nie zapychalo brzuszka.

Dziewczyny powiedzcie mi czy tak macie momentami czuje w brzuchu taki ból jak na miesiączke nie jest bardzo bolesny brzuszek nie twardnieje pobolewa tez z tylu jakby krzyze po jednej stronie, dzidzia się rusza. Martwia mnie te bole to moja pierwsza ciaza i nie wiem ktore to normalka a ktore nie :(

Jeśli w krzyżach boli pulsacyjne to radzę szybko skonsultować z lekarzem.

A tak w ogóle to opuściłam szczęśliwie to forum w grudniu. Trzymajcie się dziewczyny. Warto leżeć i chociaż człowiek bardzo się boi ro trzeba troszeczkę wrzucić na luz. Stres bardziej szkodzi niż pomaga. Czasem gdy was boli warto wsiąść paracetamol. Wiem ze w Polsce go się unika ale ja będąc we Francji przekonałam się, ze bardzo pomaga. Może dlatego, ze po nim nie boli i człowiek się nie denerwuje, zapomina... i skurcze słabną?

To dzisiaj ja będę pierwsza :) spać nie mogę od 4 i juz jestem po śniadaniu taka byłam głodna. Noc ciężka. Już nie wiem czy się coś zaczyna powolutku czy ja łapię jakaś shizę. Coraz częściej boli mnie brzuch na dole jak na miesiączkę a poza tym góra dwa dwa trzy skurcze w ciągu dnia ( o wiele mniej niż wczesniej). No ale czekam jak się sytuacja rozwinie.
Życzę Wam kochane Mamusie dużo spokoju i cierpliwości na te święta i w ogóle na cały ten rok :) niech wyciszą się skurcze i niektóre teściowe :D mężowie dzielnie niech pomagają, i jak najwięcej wiary w nasze szczęśliwe zakończenia i jak najmniej chwil zwątpienia. A zamiast kurczaków i zająca przesyłam Wam zdjęcie mojej malutkiej z 32.3 20170411_181426.jpg

Załączniki

• 20170411_181426.jpg
    20170411_181426.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 115
reklama
Do góry