reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kindziorek. Pewnie malutki ostrzyl ząbki na barierkach :). Moj podczas zabkkwania gryzl mnie i męża. Nasze ręce, nosy, co miał bliżej hi hi. Właśnie wtedy odstawilam go od piersi, bo mnie w nią ugryzł. I to był moment kiedy powiedziałam koniec cycusia. To było w około 6 mcu życia małego.

reklama
Ja miałam zamiar kupić taki becik, rożek. Teraz się zastanawiam nad tym otulaczem...Kołderkę tez kupie na pewno. No i Śpiworek tez się przydaje ale dla ciut starszego dziecka jak się zaczyna odkrywać w nocy.

Ja wszystkie rzeczy po synku oddałam, nie mam nic kompletnie. Po prostu nie planowałam już dzieci bo pierwsza ciąża mnie dobiła... a tu taka niespodzianka :)
Kompletowanie wyprawki zacznę w maju, w pierwszej ciazy tez się nie spieszyłem zreszta.
Najpierw musimy mieszkanie przygotować żeby było gdzie postawić np łóżeczko, na razie nie ma na to miejsca. Strasznie dużo roboty z takim dzieckiem i to nawet zanim się jeszcze na świecie pojawi... a potem to już w ogole;)

Ja wlasnie z przychodni wróciłam, tłum ludzi do gabinetu, ale kobiety z brzuchem moga wejść bez kolejki i ja teraz już z tego prawa korzystam:)

Pogoda fatalna, leje ...nic tylko spać.

Justyna, super ze możesz w kominku napalić, extra sprawa na takie jesienne wieczory wczesną wiosna;)
Ja ide na badania w srode po swietach i 1wszy raz skorzystam z prawa bez kolejki. Szybko oddac krew i z powrotem do domku lezec.

Justyna. U mnie becik kompletnie zbędny. Można zawinąć dziecko w duża pieluche bambusowa. Można ją kupić za ok 30 zl. Monitor też będę używany kupowala, bo nowy jest dość drogi. Pozniej można go dalej odsprzedać. Ja wolę kolderke od spiworka, choć i ten mam, ale nie lubialam go używać.

Justyna. W zależności od pogody kolderka albo kocykiem. Ogólnie bobaski lubią ciepło i lubią mieć ciasno. Ja zawsze kontrolowalam dotykając pleckow czy nie są za bardzo rozgrzane
Ogólnie już w szpitalu zakłada się bobaskowi czaoexzke na główke, rękawiczki njedrapki żeby pazurkami się nie drapalo po twarzy

A takie noworodka od razu przykrywa sie kolderka? Moze glupie pyt.ale nie wiem
Ja urodzilam synka w grudniu. Spał w beciku takim miekkim i cienkim i mialam taka mega cieńka posciel i czasami lekko na ten becik przykrywalam go . Kazde dziecko jest inne . Moj nawet w lato spi teraz pod posciela gruba i nawet sie nie poci 5 lat ma . Jak byl maly to sprawdzalam po raczkach i nozkach jak raczki i nozki cieple to dziecku cieplo . Jak zimne to troszke cieplej opatulic. Teraz nie mam pojecia jak to bedzie wygladac bo rodzimy na same lato . Ale kupilam tez cienki becik . Mam posicel kocyki to porostu bede sprawdzac jak bedzie dobrze malemu zeby go nie przegrzac czasem [emoji4]

Ja urodziłam syna w lipcu w najgorsze upały. Przykrywałam go pieluszka lub cienkim kocykiem, czapeczki nie zakładałam wcale bo było naprawdę gorąco. Jak się ochłodziło to zaczęłam kołderka przykrywać, a czapeczkę zakładałam mu na trochę po kąpieli.
Każdym dziecko inne jest, mojemu od zawsze było gorąco. Od dawna już śpi w samych gaciach mimo, ze mamy zawsze w nocy okna otwarte lub uchylone...taki typ

reklama
Hej Debka921, to dobrze trafilas-witamy na forum . Kazda z nas ma jakis problem z szyjka. Nie martw sie na zapas. Moze luteine tez dostaniesz. Ostatecznie zaloza Tobie pessar lub szew. A szyjke masz twarda?
Ja leze od 28tyg.jutro zaczynam 5tydz.lezenia.
Glowa do gory i wszystko bedzie ok!
Mialam luteine ale musialam odstawic moj organizm źle tolerowal. Doktorka nic mi nie mowila czy twarda czy miekka jedynie podawala dlugosci i ze jest zamknięta. Mam nadzieje ze do czwartku nic sie nie bedzie dzialo chociaz boli mnie brzuch i schizuje ;/

Do góry