reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi tez mówili, ze te skurcze sa normalne. Ja juz sie jakos strasznie nimi nie przejmuje teraz, bo jestem w końcówce i czytam wszędzie, ze moga występować. U mnie na razie nie sa regularne. Ciezko mi określić czy sa one bolesne, bo raczej nie, ale przyjemne uczucie to nie jest. Czuje wtedy tylko brzuch, jest po prostu jak kamień, chce mi sie siusiu, mimo, ze byłam kilka min wcześniej,no i czuje taki nieprzyjemny ucisk w dole brzucha. Ja jestem bardzo szczupla, brzuch mam nieduzy, a dziecko spore, bo w 31 tyg miało 2490, moze to ma jakis wpływ. Bo w szpitalu mi ciągle mowi, pani taka chuda, to brzuch twardy... Nie wiem...
Ja marze tylko, żeby raz przespać chociaż pol nocy, jestem juz wymęczona tym niespaniem strasznie. W szpitalu po takim ciężkim jednym dniu dali mi hydroksyzynę i spalam po niej cala noc i pol dnia, oj chciałabym teraz ja dostać.

reklama
Marcysia, przy obracaniu tez mnie tam boli i przy wstawaniu, chodzeniu... ale i przy skurczach niestety. Mówiłam temu mojemu ginowi i powiedział, ze to niedobrze jak boli blizna po cc. I to tyle z jego strony było w tej kwestii;)

Agula to niech ci lekarz przepisze hydroxizinum skoro działało na ciebie. To jest w ciazy dozwolone. Sama się zastanawiam czy nie poproszę na tej wizycie, może mnie otumani i będzie mi wszystko jedno, będę leżała cały dzień gapiąc się w jeden punkt na suficie i się do niego uśmiechac ;)jest to jakies rozwiązanie .

Agulaa1. No raczej u Ciebie skurcze nie powinny być niepokojące, jeśli nie towarzyszy im ból.
AgaBabajaga. Moj gin powiedział ze nie mogę dopuścić do skurczy, że jeśli by leki nie pomagaly to będę musiała być pod obserwacja w szpitalu. Ale ja jestem dobrej myśli, czekam na wizytę i info co się z tą blizna porobiło. O dziwo ciągnie mnie bardziej lewa strona blizny a nie prawa gdzie jest już rozejscie. Poproszę żeby skontrolowal lewa stronę czy i tam się coś nie rozeszlo. Damy radę, idzie wiosna odrazu się nam humor poprawi :)
Dziewczyny tak apropos myślę, że jak damy radę już urodzić i przejść podłóg, to chyba musimy zrobić sobie jakiś zlot ;). Ja pewnie będę miała najdalej, ale co tam...

Agulaa1. No raczej u Ciebie skurcze nie powinny być niepokojące, jeśli nie towarzyszy im ból.
AgaBabajaga. Moj gin powiedział ze nie mogę dopuścić do skurczy, że jeśli by leki nie pomagaly to będę musiała być pod obserwacja w szpitalu. Ale ja jestem dobrej myśli, czekam na wizytę i info co się z tą blizna porobiło. O dziwo ciągnie mnie bardziej lewa strona blizny a nie prawa gdzie jest już rozejscie. Poproszę żeby skontrolowal lewa stronę czy i tam się coś nie rozeszlo. Damy radę, idzie wiosna odrazu się nam humor poprawi :)
Dziewczyny tak apropos myślę, że jak damy radę już urodzić i przejść podłóg, to chyba musimy zrobić sobie jakiś zlot ;). Ja pewnie będę miała najdalej, ale co tam...

Tez o tym myślałam ;) maluchy z dzieciakami, a my szaleństwo ;)

Marcysia, mój gin jakby olał moje skurcze, a ten profesor to powiedział, ze skurcze w ciazy są normalne i po prostu musza być. Mysle, ze w naszej sytuacji niebezpieczne są skurcze mocne, takie co na Ktg się zapisują. A z tym zlotem to jestem za:)

No ja bym moje skurcze nocne okreslila jako nieprzyjemnie bolesne. Owszem zdarzaja sie takie, ktore jedynie czuje, ale rowniez takie ktore bola... jestem wyczerpana.

Jak dobrze Was rozumiem... u mnie kolejna nieprzespana noc. Skurcze mam od ok 20 tyg. Kilka w ciągu dnia i raczej nie bolesne. Teraz po prostu mocniej je czuję i większy stres mam przy tym bo zawsze patrzę na zegarek żeby sprawdzić czy są regularnie. Teraz biorę tylko luteine 2x2 i bardzo rzadko nospe. Ostatnio coraz częściej boli mnie dół brzucha i pachwiny. No i oczywiście pęcherz kiedy już trzeba pójść do ubikacji. Wstaje w nocy średnio po 3,4 razy. To sobie pomarudzilam ☺
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was była już na zastrzykach sterydach na rozwój płuc u maluszka? Czekają mnie w przyszłym tygodniu.

Jak dobrze Was rozumiem... u mnie kolejna nieprzespana noc. Skurcze mam od ok 20 tyg. Kilka w ciągu dnia i raczej nie bolesne. Teraz po prostu mocniej je czuję i większy stres mam przy tym bo zawsze patrzę na zegarek żeby sprawdzić czy są regularnie. Teraz biorę tylko luteine 2x2 i bardzo rzadko nospe. Ostatnio coraz częściej boli mnie dół brzucha i pachwiny. No i oczywiście pęcherz kiedy już trzeba pójść do ubikacji. Wstaje w nocy średnio po 3,4 razy. To sobie pomarudzilam ☺
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was była już na zastrzykach sterydach na rozwój płuc u maluszka? Czekają mnie w przyszłym tygodniu.
Ja podczas ostatniego pobytu w szpitalu dostalam sterydy na plucka.

reklama
Do góry