reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
No nie bardzo, jeszcze kluje, nie tak mega mocno, ale tak. Młody tez mocno kopie, a ja mam brzuch jak kamień, jak ide do łazienki.
Juz sie strasznie nakręcam :(

Nie nakręcaj się, pamiętaj ze im bliżej końca tym takich skurczy jest więcej i to jest ok. Macica ćwiczy. Ja tez nam kamień od jakuegos czasu, nałykałam się nospy i czekam...

Młody szaleje tak, ze cały brzuch mam podkształcany, masakra. A to klucie az do posladka przechodzi, okropieństwo. Wzięłam 2 nospy i 2 mg, zobaczymy jak to dalej będzie, jak cos, pojadę na IP.

No jak ci w krótkim czasie nie przejdzie to pewnie, ze jedz i niech sprawdza co jest grane. Trzymam kciuki, a Ty się staraj być spokojna.

no po nospach na razie jakby odpuscilo, ale zobaczymy na jak długo, kurczę Dziewczyny chyba nie byłabym w stanie przegapic, ze cis sie zaczęło prawda? Bo nie wiem czy ja panikuje za mocno. Bo w sumie pojadę na IP, to mnie wysmieja, jak powiem, ze mnie zakulo 2 razy.

Agula, każda sytuacja jest inna i trzeba być czujnym, jednak wydaje mi się, ze jakby cos zaczynało sie dziać to nospa nic by nie pomogła, jest za słaba. Ja nawet przy okresie często biorę dwie i nie pomaga, dopiero jak poprawie ibupromem to jest znośnie. Jak zaczęła się akcja porodowa z moim synem i skurcze były częste i bolesne, poszłam do położnych i zgłosiłam to nawet lekarka się nie pofatygowała do mnie tylko zleciła nospe w zastrzyku i dwa czopki bo myślała, ze ja znowu "wymyślam" jakies problemy. Po tych lekach zamiast lepiej było mi coraz gorzej, bolało jak cholera i dopiero po jakiejś godzinie mnie zbadała i uwierzyła. Jak się zaczyna akcja to się to po prostu wie, ja mimo ze cała ciąże miałam mocne skurcze, od razu wiedziałam, ze wybiła godzina 0 ;) Bądź spokojna ale czujna, na pewno nic nie przegapisz:)

reklama
Agula, każda sytuacja jest inna i trzeba być czujnym, jednak wydaje mi się, ze jakby cos zaczynało sie dziać to nospa nic by nie pomogła, jest za słaba. Ja nawet przy okresie często biorę dwie i nie pomaga, dopiero jak poprawie ibupromem to jest znośnie. Jak zaczęła się akcja porodowa z moim synem i skurcze były częste i bolesne, poszłam do położnych i zgłosiłam to nawet lekarka się nie pofatygowała do mnie tylko zleciła nospe w zastrzyku i dwa czopki bo myślała, ze ja znowu "wymyślam" jakies problemy. Po tych lekach zamiast lepiej było mi coraz gorzej, bolało jak cholera i dopiero po jakiejś godzinie mnie zbadała i uwierzyła. Jak się zaczyna akcja to się to po prostu wie, ja mimo ze cała ciąże miałam mocne skurcze, od razu wiedziałam, ze wybiła godzina 0 ;) Bądź spokojna ale czujna, na pewno nic nie przegapisz:)

Dziekuje kochana. Juz na razie lepiej, położyłam wyżej tylek, bo niewątpliwie Młody jest nisko i mi tam grzebie, do tego na maksa ruchliwy, wiec moze tez napiera główka na szyjkę. W piątek szyjka była ok, bez rozwarcia, ale z tymi szyjkami, to roznie bywa. No zobaczymy jak będzie dalej, jak cos, to pojadę. Nie wiem czy tan macie, ale ja tak do ok 16 czuje sie dobrze, a potem na wieczór zawsze gorzej.

Do góry