reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agulaa1
Ja bede wkladala dzidzie w otulaczyk po karmieniu, raczrj na czas snu. Wiec na poczatku czesto, bo taki malutki bobas albo je, albo placze bo ma siuski albo kupke albo glodny, a tak to spi. Przynajmniej moj duzo spal na początku

No tak, moze faktycznie lepiej przyzwyczajać od poczatku. Powiem Ci, ze ja sie tak cieszę, ze przypadają te pierwsze msc na okres, kiedy jest ciepło, bedzie można więcej wychodzić z domu, a nie na zimę, gdy przytłacza Cie ciemność i w ogóle.
Moi rodzice maja chałupkę nad jeziorem, a mama jest nauczycielka, wiec ma wakacje, mam nadzieje, ze wszystko z Młodym będzie dobrze , bo mam w planach sobie tam pojechać w lipcu. Nie bede siedziała w domu sama, tylko jednak będzie ze mna mama i często na powietrzu, maz by do mnie dojezdzal w pt, bo z Gda autostrada jest godz drogi. A tam jest wszystko, prysznic, kominek, ogrodzony teren, duzo zieleni. Do miasta bliziutko ( 10 km) w razie draki jakiejś z lekarzem czy cos.
Dziewczyny a macie juz imiona wybrane dla swoich maluszkow?

reklama
No tak, moze faktycznie lepiej przyzwyczajać od poczatku. Powiem Ci, ze ja sie tak cieszę, ze przypadają te pierwsze msc na okres, kiedy jest ciepło, bedzie można więcej wychodzić z domu, a nie na zimę, gdy przytłacza Cie ciemność i w ogóle.
Moi rodzice maja chałupkę nad jeziorem, a mama jest nauczycielka, wiec ma wakacje, mam nadzieje, ze wszystko z Młodym będzie dobrze , bo mam w planach sobie tam pojechać w lipcu. Nie bede siedziała w domu sama, tylko jednak będzie ze mna mama i często na powietrzu. A tam jest wszystko, prysznic, kominek, ogrodzony teren, duzo zieleni. Do miasta bliziutko ( 10 km) w razie draki jakiejś z lekarzem czy cos.
Dziewczyny a macie juz imiona wybrane dla swoich maluszkow?
Ja tez zamierza szybko zaczac werandowac na tarasie i pozbiej na spacerki. Nad jeziorem cuudooo, juz sobie wyovrazam i zazdroszczę ;) w lecie moze nie dopadnie nas baby blues. Moja mama przyjezdza do mnie na miesiąc czy dwa do pomocy. Jest na emeryturze wiec dyaponuje czasem :)

Ja tez zamierza szybko zaczac werandowac na tarasie i pozbiej na spacerki. Nad jeziorem cuudooo, juz sobie wyovrazam i zazdroszczę ;) w lecie moze nie dopadnie nas baby blues. Moja mama przyjezdza do mnie na miesiąc czy dwa do pomocy. Jest na emeryturze wiec dyaponuje czasem :)

Do mnie na 2 tyg teściowa, potem maz bierze 2 tyg ojcowskiego, potem moja mama na tydzień przynajmniej, wiec tez na szczęście bede miala pomoc. A później, to miesiąc-dwa sama sobie bede radzic i wakacje, choc do rodziców to i pewnie w czerwcu pojadę, zawsze mi tam raźniej będzie, mama w czerwcu ma juz mało lekcji, wiec wraca szybko do domku ☺

Ja będę miała Adę. Od razu wiedziałam, ze to będzie dziewczynka i ze tak będzie miała na imię. W 13 tc już miałam zreszta potwierdzona płeć bo zrobiłam test Nifty. Rzeczywiście to super, ze dzieci urodzą się w ciepłym okresie. Mój syn jest z początku lipca i tydzień po urodzeniu już wychodziłam z nim na spacery. Teraz będzie podobnie, tylko pewnie dużo wcześniej ;)

Ja będę miała Adę. Od razu wiedziałam, ze to będzie dziewczynka i ze tak będzie miała na imię. W 13 tc już miałam zreszta potwierdzona płeć bo zrobiłam test Nifty. Rzeczywiście to super, ze dzieci urodzą się w ciepłym okresie. Mój syn jest z początku lipca i tydzień po urodzeniu już wychodziłam z nim na spacery. Teraz będzie podobnie, tylko pewnie dużo wcześniej ;)

U nas skłaniamy sie ku Tymonowi, a Ada bardzo ladnie, w pracy mam kolegę, który ma córkę Adzie i to najsłodszy dzieciak świata ;)
Ja zawsze myślałam, ze będzie dziewczynka i chcialam Kalinę, chlopoece imiona jakos mniej mi sie podobają...

Tak, tez tak mam. Jak tylko wstanę - kamień i jest twardy dopóki chodzę :( i najgorsze jest to, ze mnie boli wtedy:( tylko, ze mi najwyraźniej nie skraca to jeszcze szyjki, o ile oni dobrze ją mierzą...

reklama
Jeżeli brzuch twardnieje tylko przy wstawaniu czy zmianie pozycji to podobno jest to normalne. W ogole wczoraj na wizycie ten profesor powiedział mi, ze skurcze w ciazy są po prostu normalne. Niestety jak jest problem z szyjka to wtedy te skurcze mogą ją skracać i ją otwierać. Ale to chyba jak jest ich bardxo dużo i są mocne. Mi ostatnio na Ktg położna powiedziała, ze skurcz jest wtedy jak cały brzuch robi się twardy. Jak tylko w jednym miejscu gula jest twarda to jest to normalna praca macicy...

Do góry