reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja na racie sama nogi golilam co kilka dni ale chyba koniec z tym:)

Wykorzystujcie mezow;-) Chca zebysmy byly gładkie to niech zobacza jak to sie robi:-D
No ja jak sobie pogadalam z ta dziewczyna to az mi troche ulzylo bo nie zawsze krotka szyjka i zgladzona to jest koniec... Kazda historia jest inna. U mnie troche lipa byla bo jak zakladali krążek to sie w szyjce zrobilo ujscie w ksztacie leja od wew strony. Ale podobno jak wychodzilam to byla i teraz tez jest zamknieta tylko miekka. Ja sobie powiedzialam ze co bedzie to bedzie. Dzisiaj maz mi przywiozl do szpitala wz i paczki z bita smietana, i nalesniki z serem i bananem i tak sie obzarlam ze maly figluje na calego. Mialam ruchy liczyc i wpisac do karty bo tutaj kaza liczyc 3 razy dziennie po godzinie ale tak sie z wami "zagadalam" ze o liczeniu zapomnialam tylko czuje bombardowanie w brzuchu;-)

reklama
Agula to ciekawie miałaś z ta szyjka, ze się wydłużyła A co to znaczy ze miałaś niewielkie ujście? Ja jestem w młodszej dużo ciazy niż ty ale tez mam takie akcje z pęcherzem, cały czas mam uczucie ze chce mi się siku, a robię pare kropelek. Ja mam taka teorie, ze macica ten pęcherz uciska i daje takie wrażenie, a jak dodatkowo mam skurcze to wtedy od razu mi się chce siku, a nic nie leci.

Lekarz wlasnie to określił jako niewielkie ujscie, jak to stwierdził takie Y, ale to rozszerzenie na górze mniej więcej jak wkład od długopisu ( ja tam mam teorie, ze to jednak bylo male rozwarcie, ale na wypisach nie ma takiej informacji). Ja mam z tym pęcherzem takie odczucie odkąd mi brzuch urosl, no ale teraz te bakterie, wiec pewnie cos tam sie dzieje. Dzis sie przepłukuję, wypiłam 2 l wody z cytryna, wzięłam 3 wit C, moze cos pomoże na ten pęcherz, jutro maz odbierze w aptece ten pregnofer uro, bo posiewu do wizyty i tak nie zdążę zrobić, a nawet jeśli, to nie będzie wyniku.

Najważniejsze ze ci się ta szyjka naprawiła :) a zapalenia pęcherza takie niewielkie to pewnie uda ci się wypłukać i się dalej nie rozwinie :) ja mam posiew z szyjki do odebrania ale nie ma mi kto po niego pojechać...na racie nic mnie tam nie piecze wiec mam nadxieje ze jest ok. Ale zaobserwowałam ciekawa rzecz. Jak oni robią mi usg przezpochwowe to nie zakładają rękawiczek jednorazowych zwykle tylko gola ręka naciągają te prezerwatywy na głowice. Przeciez mogą jakies bakterie tam Wprowadzić. U was tez tak jest?

No rzeczywiscie Aga, ostatnio nawet przyuwazylam w zabiegowce ze gola reka zakladali prezerwatywe... Chociaz jak mi moj lekarz robi to zawsze jest w rekawiczkach. Jedne zaklada do badania recznego a drugie do usg.
A tak propo problemow z pecherzem to bardzo dobra jest pietruszka. Świetnie oczyszcza drogi moczowe i dziala moczopednie. No i oczywiscie zurawina. Ja jak mialam czasem problemy z pecherzem bo gdzies przemarzlam to jadlam duzo suszonej zurawiny i obylo sie bez lekow. A ogolnie to bardzo smaczna jest do podgryzania;-)

I ja również życzę nam wszystkim tylko szczęśliwych chwil do końca świata i jeden dzień dłużej:) I niech każda z nas bezpiecznie i bezproblemowo wyda na świat swojego dzieciaczka :)

reklama
Jak tam dziewczyny samopoczucie w dzień kobiet? Ja jestem po wizycie u profesora znanego nawet z tv Powiedział, ze skurcze w ciazy są absolutnie normalne i dopóki nie skraca się szyjka to sue nic nie robi. U mnie mimo skurczy szyjka znowu cudownie się wydłużyła albo po prostu kazdy inaczej to mierzy. Moja sprawa z cienka blizna po cc jego zdaniem wygląda tak, ze jest rzeczywiście bardzo cienko ale jeszcze przez miesiąc nie powinno nic się stać. Potem szpital i sterydy na płuca. Narazie za miesiąc mam to skontrolować.

Do góry