reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen, mnie tez pocieszyłas, naprawde Zreszta mi osobiście wszystkie pomagacie już samym tym, ze jesteście i piszecie, ze wam się jskos te ciąże toczą do przodu mimo wielu ciężkich sytuacji.

A propo depilacji nog;-) ja z racji tego ze mieszkam na wsi to wiadomo jak to jest z tego typu uslugami kosmetycznymi. Ale musze sie wam pochwalić ze ostatnio poprosilam mojego mezusia zeby wydepilowal mi nogi. Wczesniej jak bylam w szpitalu to golil mi maszynka;-) a teraz zebym miala na dluzej spokoj to go poprosilam o depilator i dal rade;-) na prawde bylam milo zaskoczona;-) wiec moze same jeszcze nie wiecie ze macie kosmetyczke w domu:p

Ja przed chwila bylam na sali obok i tam lezy dziewczyna po terminie juz: cała ciaze byla na podtrzymaniu, szyjke miala krótka ale zamknieta wiec krazka jej nie zakladali, byla tylko na luteinie dowcipnej. A teraz jak termin to nic sie nie dzieje. Wczoraj miala kroplowke na wywolanie i zadnego skurczu, jutro bedzie jeszcze miala wywolywany a jak nic nie pójdzie to cesarka. Da sie?

Ja przed chwila bylam na sali obok i tam lezy dziewczyna po terminie juz: cała ciaze byla na podtrzymaniu, szyjke miala krótka ale zamknieta wiec krazka jej nie zakladali, byla tylko na luteinie dowcipnej. A teraz jak termin to nic sie nie dzieje. Wczoraj miala kroplowke na wywolanie i zadnego skurczu, jutro bedzie jeszcze miala wywolywany a jak nic nie pójdzie to cesarka. Da sie?

Da się!! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiele takich historii słyszałam, ze dziewczyny przenaszały ciaze, ze szyjka krotka, a wcale puścić nie chciala, te szyjki to kapryśne takie. Ja tez nie mam nic ani pessara ani szwu. Szyjkę mialam krotka (w najgorszym okresie 15 mm), ale bez rozwarcia, jak to określił lekarz mialam niewielkie ujscie ale po szpitalu juz go nie bylo i szyjka była zamknieta( ostatnio 25 mm).
Moj Młody sobie dzis urządza natomiast taki plac zabaw w brzuchu, ze po prostu umieram. Ja z tych ruchow sie cieszę, ale jak mi grzebie tak nisko, ze mam wrażenie, ze raczka mi dolem wyjdzie, to powiem wam, ze jestem strasznie wystraszona i boje sie, ze to juz. No i bola juz te jego ruchy dość mocno. U mnie to pierwsza ciąża, wiec wszystko jest dla mnie zupełnie nowe. Martwi nie tez ten pęcherz, bo siku mi sie chce, a ide i robie kilka kropelek.

No pewnie ze się da Ja cała pierwsza ciąże miałam skurcze, leżałam i jadłam tonę leków. Na koniec chcieli mi wywołać skurcze porodowe bo już chyba mieli mnie dosyć na tej patologii i podali oksytocynę. Po pierwszym dniu nic to nie dało wiec na drugi dzień znowu podali i znowu nic. W końcu po chyba 3 dniach same mi się skurcze zaczely

A propo depilacji nog;-) ja z racji tego ze mieszkam na wsi to wiadomo jak to jest z tego typu uslugami kosmetycznymi. Ale musze sie wam pochwalić ze ostatnio poprosilam mojego mezusia zeby wydepilowal mi nogi. Wczesniej jak bylam w szpitalu to golil mi maszynka;-) a teraz zebym miala na dluzej spokoj to go poprosilam o depilator i dal rade;-) na prawde bylam milo zaskoczona;-) wiec moze same jeszcze nie wiecie ze macie kosmetyczke w domu:p

Mi maz goli nozie i myje głowę ;)

Agula to ciekawie miałaś z ta szyjka, ze się wydłużyła A co to znaczy ze miałaś niewielkie ujście? Ja jestem w młodszej dużo ciazy niż ty ale tez mam takie akcje z pęcherzem, cały czas mam uczucie ze chce mi się siku, a robię pare kropelek. Ja mam taka teorie, ze macica ten pęcherz uciska i daje takie wrażenie, a jak dodatkowo mam skurcze to wtedy od razu mi się chce siku, a nic nie leci.

reklama
Do góry