reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na zapalenie pęcherza można tez brać fitolizyne, to taka pasta ziołowa. Dla mnie jest ohydna ale podobno skuteczna. A bierzecie profilaktycznie jakues probiotyki na drogi rodne? Ja zaczęłam brać provag.

reklama
Ja się wlasnie umówiłam na jutro z moim lekarzem na USG szyjki w szpitalu. Zobaczę pierwszy raz od urodzenia syna ten szpital. Niby mam w nim mieć CC wiec się zacznę;) oswajac
Chyba lepiej sie oswoic wczesniej niz pozniej tak na zywca isc:p ja jak pierwszy raz tu na oddzial trafilam to czulam sie bardzo nieswojo. A teraz juz drugi raz to i polozne znajome twarze i w ogóle czlowiek sie swobodniej czuje;-)

Kathleen spojrzałam na stare USG synka jak byłam równo w 22 tygodniu i ważył około 576 g, na kolejnym w 31 tygodniu już 1974 g. Urodził się mały, to był chyba ostatni dzień 37 tc albo pierwszy 38 tc i młody ważył 3040 g.

Boje się tej jutrzejszej wizyty... o szyjkę. Jak mi sue skróciłaby sie załamie chyba. Śle oni te szyjki tez tak różnie mierzą, każdemu inaczej wychodzi. Chyba zależy to od lekarza, od sprzętu i od tego jak mocno głowice dociśnie. Chyba różnice typu 2 mm to się nie liczą... co ciekawe spojrzałam na usg swoje z pierwszej ciazy i wychodzi na to, ze im byłam w ciazy dłużej tym miałam dłuższa szyjkę, w 24 tc 33 mm, potem już 40 a na koniec 41 mm

reklama
U mnie na polowkowym w 22,5 tc wazyl 615gram. Teraz w 26,5 wazy 1020gram.

No to podobnie nam rosną :)
u mnie podobna waga na początku 22tc była, uff czyli spoko nie żaden gigant ;) koleżanka ta co urodziła pod koniec 25 tc to mały miał 650g przy narodzinach a ten w 24,6 ma845g ale lepiej dla niego cieszę się bo gdyby co to duży będzie ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry