reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na zapalenie pęcherza można tez brać fitolizyne, to taka pasta ziołowa. Dla mnie jest ohydna ale podobno skuteczna. A bierzecie profilaktycznie jakues probiotyki na drogi rodne? Ja zaczęłam brać provag.

reklama
Ja się wlasnie umówiłam na jutro z moim lekarzem na USG szyjki w szpitalu. Zobaczę pierwszy raz od urodzenia syna ten szpital. Niby mam w nim mieć CC wiec się zacznę;) oswajac
Chyba lepiej sie oswoic wczesniej niz pozniej tak na zywca isc:p ja jak pierwszy raz tu na oddzial trafilam to czulam sie bardzo nieswojo. A teraz juz drugi raz to i polozne znajome twarze i w ogóle czlowiek sie swobodniej czuje;-)

Kathleen spojrzałam na stare USG synka jak byłam równo w 22 tygodniu i ważył około 576 g, na kolejnym w 31 tygodniu już 1974 g. Urodził się mały, to był chyba ostatni dzień 37 tc albo pierwszy 38 tc i młody ważył 3040 g.

Boje się tej jutrzejszej wizyty... o szyjkę. Jak mi sue skróciłaby sie załamie chyba. Śle oni te szyjki tez tak różnie mierzą, każdemu inaczej wychodzi. Chyba zależy to od lekarza, od sprzętu i od tego jak mocno głowice dociśnie. Chyba różnice typu 2 mm to się nie liczą... co ciekawe spojrzałam na usg swoje z pierwszej ciazy i wychodzi na to, ze im byłam w ciazy dłużej tym miałam dłuższa szyjkę, w 24 tc 33 mm, potem już 40 a na koniec 41 mm

reklama
U mnie na polowkowym w 22,5 tc wazyl 615gram. Teraz w 26,5 wazy 1020gram.

No to podobnie nam rosną :)
u mnie podobna waga na początku 22tc była, uff czyli spoko nie żaden gigant ;) koleżanka ta co urodziła pod koniec 25 tc to mały miał 650g przy narodzinach a ten w 24,6 ma845g ale lepiej dla niego cieszę się bo gdyby co to duży będzie ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry