reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen myślę,ze sie rozciągasz, ale dobrze, ze dzis wizyta, może cos sie uda zaradzić. Daj znać.

Ja nie mam żadnych kosmetykow dla Małego. Ale kupie chyba na początek balsam i emulsje z emolium i masc do pupy. Mam chusteczki, szczotki, nożyczki itp. Co jeszcze na początek?

Dziewczyny czy apap na ten bol głowy mogę? Bo nie wyrobie...
Agula, jesli nie ma potrzeby to nie stosuje sie na poczatku emolientow.
Kup dobra oliwke do pupci, siuski wtedy tak nie podrażnia dzidzi. Cos na odparzenia, moze byc masc alantan, chustki najlepiej bezzapachowe z rossmana, mydelko bezzapachowe, octenisept do pepuszka

Agula, jesli nie ma potrzeby to nie stosuje sie na poczatku emolientow.
Kup dobra oliwke do pupci, siuski wtedy tak nie podrażnia dzidzi. Cos na odparzenia, moze byc masc alantan, chustki najlepiej abezzapachowe z rossmana, mydelko bezzapachowe, octenisept do pepuszka

Oo dzięki nie wiedziałam z tymi emolientami. A żel do mycia z hipp moze byc? Do pupy kupie bepanthen, bo na alantan mam uczulenie, zaraz mi krosty wyskakuja na dłoniach. Chusteczki na probe wzięłam z musteli ;) a jakis puder czy cos? Octanisept to wiem, ze fajny, z reszta on na wiele rzeczy jest super, warto mieć w domu ;)

Oo dzięki nie wiedziałam z tymi emolientami. A żel do mycia z hipp moze byc? Do pupy kupie bepanthen, bo na alantan mam uczulenie, zaraz mi krosty wyskakuja na dłoniach. Chusteczki na probe wzięłam z musteli ;) a jakis puder czy cos? Octanisept to wiem, ze fajny, z reszta on na wiele rzeczy jest super, warto mieć w domu ;)
Ja zawsze czytam sklad, lubie kosmetyki naturalne. Bepanthen tez mam, sprawdza sie jak najbardziej. Do kąpieli najlepiej cos z apteki i bez zapachu, nie wiem jaki jest ten z hipp. Ogólnie moge Ci polecić kosmetyki i produkty dla dzieci z rossmana babydream, maja dobre sklady i niska cenę. U mnie super sprawdzil sie krem na ciemieniuche. Po jednym zastosowaniu ciemieniuchy nie bylo, ale kupilam go dopiero w ok. 6 miesiacu, bo nie wiedzialam wczesniej ze jest cos takiego

reklama
A mojej kumpeli tak rósł rósł do 28 tc i sie bala co to będzie, a potem sie zatrzymał i ma niewiele większy ode mnie, także to pewnie zależy po prostu od budowy i jakiś predyspozycji ;) najważniejsze, żeby maluszki były zdrowe i silne.

Chociaż powiem Wam dziewczyny, ze ja w ciąży mało przybrałam i tak zazdroszczę tym, które sie troche tym brzuszkiem mogą chwalić, wyjsc gdzieś w sukience i troche poeksponowac brzusio. Ja zmieniam tylko piżamy;)
Ja teraz mam już pokaźny brzuch, a przytyłam tylko 1,5 kg ;p

Do góry