reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

O mamo to nieciekawie... ja mam chociaż nadzieje, ze po porodzie odejdzie mi ta cukrzyca :/

Cukrzyca ciążowa zazwyczaj po ciąży odpuszcza - to chwilowe upośledzenie ;) także z pewnością odejdzie :) dieta cukrzycowa na plus człowiek nie tyje az tak ;)

Ja to miałam nadzieje w ciąży ćwiczyć będę itp ale wyszło jak wyszło ... te kg nawet mnie przekonują o ile się da by naturalnie rodzic i zaraz po porodzie wziąć się za formę ;) także fakt ze chudzina byłam ale już mam Ok 20kg do zrzucenia plus to co dojdzie w ciąży... dobrze ze termin na czerwiec i pogoda ćwiczeniom sprzyjająca

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
kurde zlapaly mnie skurcze 3 pod rząd, boje sie,myślałam, ze dotrwam do tej wizyty jutro :(
Ja mam takie dni ze cały czas mi się napina ta "wariatka" i tak juz od 16 tygodnia to trwa taka moja natura najwidoczniej ale za każdym razem boje się strasznie ehhh trzeba to wytrzymać i myśleć pozytywnie

Cukrzyca ciążowa zazwyczaj po ciąży odpuszcza - to chwilowe upośledzenie ;)

Wiem, wiem, ale ja mam ja od 12 tygodnia i trochę się boje, bo to wcześnie i mam nadzieje, ze nie wynikało z jakichś nieprawidłowości przed ciąża...
Ja mam takie dni ze cały czas mi się napina ta "wariatka" i tak juz od 16 tygodnia to trwa taka moja natura najwidoczniej ale za każdym razem boje się strasznie ehhh trzeba to wytrzymać i myśleć pozytywnie
ja tez miałam takie dni, ze łapała i nie puszczała, ale brałam nospe i było lepiej. Teraz w szpitalu mi powiedzieli, ze jak taka moja uroda, to już do końca tak się będzie spinać...

Karotka mi się na przykład dziś cały dzień brzuch spinał i twardy był. Po nospie forte przechodziło na dwie godziny i na powrót twardnial. Na szczęście jutro mam badanie, więc się dowiem czy wszystko jest ok.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Powiem wam że strasznie mnie to meczy no i wszyscy patrzą na mnie jak na wariatkę ze większość ciąży leżę :) ale co mi tam niech mówią co chcą ....każda ciąża jest inna nie da się porównać. Moja szyjka puki co sie fajnie trzyma i to mnie trzyma przy życiu oby to się nie zmieniło

Co do szyjki to się dopiero dowiem 8 marca na wizycie u mojej pani doktor :) ale skoro na poprzednich wizytach było ok to mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Też leżę cały czas, narzeczony na dwóch etatach pracuje ;)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Kochane dzięki za wsparcie, zadzwoniłam do lekarki, kazała przyjechać, bo dzis tez przyjmowała. Wszystko ok, szyjka trzyma, ma ok 25 mm, zwiększyła dawkę leków rozkurczowych(nospy), Młody 2 tyg do przodu,wg usg 34.3 tc, termin mi sie przesunął na 3. 04 (z 21.04). Wazy wg usg 2490, wody w normie 19 cm. Musze leżeć, bo jestem chuda, a Młody duzy i bardzo napiera główka na szyjkę. Jeny nawet nie wiecie jak sie cieszę! Oby tak dalej.

Kochane dzięki za wsparcie, zadzwoniłam do lekarki, kazała przyjechać, bo dzis tez przyjmowała. Wszystko ok, szyjka trzyma, ma ok 25 mm, zwiększyła dawkę leków rozkurczowych(nospy), Młody 2 tyg do przodu,wg usg 34.3 tc, termin mi sie przesunął na 3. 04 (z 21.04). Wazy wg usg 2490, wody w normie 19 cm. Musze leżeć, bo jestem chuda, a Młody duzy i bardzo napiera główka na szyjkę. Jeny nawet nie wiecie jak sie cieszę! Oby tak dalej.

Extra!!! No to wyprawkę czas pomału kompletować ;)

Kurczę pierwszy raz słyszę, żeby lekarz przesuwał termin, bo dziecko duże ;) ehh nigdy tego nie zrozumiem. Ale super, ze wszystko w porządku :)

reklama
Extra!!! No to wyprawkę czas pomału kompletować ;)

Ja juz wszystko prawie mam, bo szybko zaczęłam i duzo dostałam po szwagierce. Jeszcze pranie i prasowanie zostało. Pewnie sie maz zabierze niebawem. Pokoik tez juz prawie gotowy, bo maz z tych zapobiegawczych szafa, komoda skręconą, łóżeczko stoi. Ja nie chciałam nic robić wcześniej, ale on nie chcial na ostatni moment, w sumie go rozumiem, jest z tym wszystkim sam.

Do góry