reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Kathleen006, tygodnie lecą, jesteście z maleństwem coraz bezpieczniejsi :)

Co do smarowania, najlepsze są olejki, podobno najwspanialszy migdałowy. Ja się smaruję takim zwykłym z Rossmana i jest skuteczny.

ja sie smaruje palmersem, mam balsam i to takie maslo do brzucha, ale odkąd mam kłopot z ta szyjka, to nie smaruje brzucha, bo mam nie dotykać podobno- a Wy smarujecie brzuszki?

a olejki racja- ja w ogóle jestem fanka migdałowego i z awokado :)

Ja przez te twardnienia nie smarowałam, sporadycznie, jak widziałam, ze skóra sucha. A teraz regularnie mam nawilżana żelem od ktg ;p

ja sie smaruje palmersem, mam balsam i to takie maslo do brzucha, ale odkąd mam kłopot z ta szyjka, to nie smaruje brzucha, bo mam nie dotykać podobno- a Wy smarujecie brzuszki?

a olejki racja- ja w ogóle jestem fanka migdałowego i z awokado :)

Ja niestety generalnie nie jestem fanka kremów olejków, tylko krem do twarzy teraz używam z dermedic dla noworodków itp - ze względu na mało chemiczny skład itp

Sprawdziłam składy niektorych preparatów na rozstępy to się załamałam krem na rozstępy woda, gliceryna, perfum i później na końcu jakiś olejek

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba jednak lepiej smarować brzuch, niż potem mieć rozstępy. Możesz kupić czysty olejek migdałowy , będzie bez chemii.

A to oczywiście :) tylko muszę znaleźć, jestem na etapie kolagenu ale tu skuteczność uzależniona jest typu kolagenu i wielkości cząsteczek bo nie każdy się wchłania i działa - a olejek kupię tak czy tak :)

Dziewczyny ja smaruję brzuch i piersi zwykłą Dziecięcą oliwką i jak na razie odpukać ani jeden rozstęp się nie pojawił, chociaż brzuszek już jest spory :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Dziewczyny ja smaruję brzuch i piersi zwykłą Dziecięcą oliwką i jak na razie odpukać ani jeden rozstęp się nie pojawił, chociaż brzuszek już jest spory :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Ja nie smarowałam się niczym ale mam wrażenie ze na piersiach coś zaczyna mi się dziać jakby jakies czerwone kreski Wiec akcja rozpoznawanie tematu :) ja generalnie mimo ze przed ciąża przytyłam 20kg to nie mam żadnych rozstępów i myślałam ze mam spoko geny i mi rozstepy nie groza ale coś coś nie byłabym tego taka pewna wiec kupię olejek i oliwkę dzięki ;)

reklama
Ja nie smarowałam się niczym ale mam wrażenie ze na piersiach coś zaczyna mi się dziać jakby jakies czerwone kreski Wiec akcja rozpoznawanie tematu :) ja generalnie mimo ze przed ciąża przytyłam 20kg to nie mam żadnych rozstępów i myślałam ze mam spoko geny i mi rozstepy nie groza ale coś coś nie byłabym tego taka pewna wiec kupię olejek i oliwkę dzięki ;)

ja tam sie wiecznie czymś smaruje, moj maź sie smieje, ze jestem jednym wielkim olejkiem, uwieeelbiam ;) wiec bez przymusu to robie, tylko jest to dla mnie forma totalnego relaksu.
a wlasnie duże macie brzuchy? Mi wczoraj ginka powiedzia, ze mam malutki, mi sie wydaje spory, w ogóle sie smieje, ze juz nie pamiętam co to plaski brzuch. Ja dzis sie wykapalam, wysmarowałam, mialam myta głowę i nawet maz mi ja wysuszyl w łóżku, wiec teraz leze i pachne- takie zwykle male przyjemności, a w tej sytuacji tak cieszą :)
Dzis pisała do mnie koleżanka, ktora była w takiej sytuacji jak my. Ogólnie ciąża ciężka, skracajaca szyjka, wody jej odeszły w 33 tc, ostatnie 5 tyg wylezala z 5 mm szyjka.Ostatecznie wszystko skonczylo sie dobrze, urodzila w 38tc, Maly zdrowy, ale pisze, zw daje jej w kosc, płacze i w ogóle, a ona mowi, ze chyba ma babyblues i z rozrzewieniem wspomina leżenie.

Do góry