reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Link do: Jak się ruszać w leżącej ciąży?

Dziewczyny czytałyście to? Ja sie dzis przypadkowo natknęłam. Spotkałam sie ogólnie z taka opinia od koleżanki, ktora jest ginekologiem w UK, ze w PL, to większość lekarzy bezpodstawnie kładzie kobiety do lozka... Oczywiście jestem w 100 % za stosowaniem sie do zaleceń lekarzy, niemniej artykuł ciekawy, choc wp żadna wyrocznia dla mnie nie jest :)

Tak, dzisiaj dokładnie 33 i 1 :)

A czemu dietę cukrzycowa??

Problemy z insulina mam, organizm nie dość ze z opóźnieniem, wyrzuca mi insuline to w dodatku za dużo - i wtedy wilczy apetyt czy spadki cukru duże mam a wtedy coś słodkiego na szybko zjeść muszę; musiałam odstawić cukrzycowa bo mi non stop spadał a teraz zaczęło mi się tyć ( jestem niska i przed ciąża przytyłam w krótkim czasie 20kg ) i teraz w 23tc - mam około 4kg (wiadomo dziecko pęcherz płod wody itp) wszystko wazy ale mi idzie niebezpiecznie tez w nogi i Endokrynolog powiedział mi ze muszę się znowu zacząć pilnować bo teraz czas dużego tycia ... do tej pory się cieszyłam bo szło w brzuch tylko, brzuch zrzucić to nie problem ale nogi to dla mnie masakra

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Link do: Jak się ruszać w leżącej ciąży?

Dziewczyny czytałyście to? Ja sie dzis przypadkowo natknęłam. Spotkałam sie ogólnie z taka opinia od koleżanki, ktora jest ginekologiem w UK, ze w PL, to większość lekarzy bezpodstawnie kładzie kobiety do lozka... Oczywiście jestem w 100 % za stosowaniem sie do zaleceń lekarzy, niemniej artykuł ciekawy, choc wp żadna wyrocznia dla mnie nie jest :)

Ja tez spotkałam się z opinia niektórzy lekarze na IP mówią mi by się oszczędzać inni by leżeć plackiem - myśle ze w niektórych przypadkach to prewencyjne zalecenie - ale kto by ryzykował - niektóre dziewczyny z pessarem do pracy chodzą ale to może dziewczyny z dłuższa szyjka - a jak ktoś ma kilka mm i 4-6 miesięcy przed sobą ... mi lekarz powiedział by nie angażować i przeciążać mięśni prostych brzucha

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry