reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokładnie ☺ wiadomo, że najlepiej urodzić w terminie, bo po coś natura nas tak stworzyła, ale czasem bywa różnie. Różne też są podejścia lekarzy-moj panikuje na krótką szyjkę i twardnienia u dziewczyn w 35 tyg. a mojej kolezance jej prowadzący w 35 powiedział zupelnie spokojnie , że szyjka zgladzona zupełnie wiec jeszcze pewnie z tydzien i urodzi. I że ok ☺ ale chodzi nadal choc to już 40

reklama
Skoro wiemy co nam dolega i tego pilnujemy to musimy leżeć leżeć i jeszcze raz spokojnie leżeć oraz przyjmować leki, słuchać intuicji i lekarzy, jesli nawet mówią ze można chodzić lepiej dmuchać na zimne i leżeć jak najwiecej ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak u was samopoczucie dziewczyny?;)
Ja czuje, ze mała już jest nisko, bo się rozpycha tak nieprzyjemnie w okolicy miednicy... jak wstaje to mi ciąży ;)

Hej Nygusku,

Ja na szczęście psychicznie dużo lepiej, leżę cały czas wstaje tylko do toalety. Nie mogę się doczekać idę jutro na usg połówkowe i będzie chwila prawdy :) co tam i jak sytuacja wyglada..

Mi mały od 3 miesiąca leży mega nisko a dopiero 21tc a jak fikołki robi to az przy spojeniu łonowym czasami czuje jak chodzę to próbuje podnosić trzymać brzuch bo az chodzić nie mogę ...

Ale u Ciebie to już końcówka Wiec mała nieporównywalnie cięższa jest współczuje ;) jutro tez idziesz na usg dobrze pamietam?

Hej Nygusku,

Ja na szczęście psychicznie dużo lepiej, leżę cały czas wstaje tylko do toalety. Nie mogę się doczekać idę jutro na usg połówkowe i będzie chwila prawdy :) co tam i jak sytuacja wyglada..

Mi mały od 3 miesiąca leży mega nisko a dopiero 21tc a jak fikołki robi to az przy spojeniu łonowym czasami czuje jak chodzę to próbuje podnosić trzymać brzuch bo az chodzić nie mogę ...

Ale u Ciebie to już końcówka Wiec mała nieporównywalnie cięższa jest współczuje ;) jutro tez idziesz na usg dobrze pamietam?

Niee, ja już jestem po ostatnim usg prenatalnym :) teraz tylko wizyty dla sprawdzenia szyjki i wagi na szybko... ale ja mam wizytę dopiero 21 ego. Wcześniej mała tez siedziała mi nisko, ale kładłam się z pupa do góry i przesuwała się trochę. Teraz już ciężko leżeć z pupa do góry... bo albo dusi, albo kręgosłup wysiada... a mała uwielbia, jak leżę na plecach, bo wtedy sobie spi, a na bokach się strasznie rozpycha ;)

Hihi No to ładnie Ci dodałam tygodni ... dobra już zapamiętałam 10 tyg różnicy :) ale 3 z przodu to prawie jak końcówka przynajmniej ostatni odcinek ;)

Wyprawkę już masz ?

Dopinam na ostatni guzik :) ja z tych, co wola byc przygotowani ;) zaczęłam kupować koło 27 tygodnia... najpotrzebniejsze rzeczy mam, reszta po porodzie :)
Mam nadzieje, ze już ostatnich kilka tygodni leżę i za jakiś czas będę mogła już wstać się rozruszać...

reklama
@Nygusek, to że mała jest nisko nie znaczy, że tak zostanie już do końca. U mnie młody odkąd się odwrócił głową w dół, był bardzo nisko, tak, że każdy krok był bolesny, a ostatnio tak się rozpychał, że dostawałam z główki w szyjkę albo pęcherz i kopniaki w żebra, nawet siedzieć za bardzo nie mogłam. Od paru dni przesunął się trochę w górę i bóle w miednicy zniknęły. Także nie musisz się nastawiać na cierpienia do końca :)

Ja jestem po wizycie, lekarz zapowiedział, że za miesiąc zdejmie pessar. Młody waży 2400 i mam przeczucie, że ten miesiąc jeszcze spokojnie posiedzi.

Do góry