reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez nie dotykam . I leżę 80% dnia. [emoji4] cieszę się z każdego dnia dopiero 21 tydzień i mam nadzieję , że dotrwam ładnie do końca. Tryskam optymizmem bo miałam prenatalne we wtorek , teraz wizyta u gina i z maleństwem wszystko super ze mną też nie najgorzej. [emoji4][emoji4][emoji4] a za was trzymam kciuki [emoji4]
20170131_151611.jpg

Załączniki

• 20170131_151611.jpg
    20170131_151611.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 431
reklama
Ja mam początek 21 tyg w poniedziałek/wtorek ;) mamy pare dni różnicy :)

Ale słodziak chłopiec czy dziewczynka? takie wiadomości uskrzydlają :) oby ich więcej u każdej z nas :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Będzie dobrze z nami . [emoji4] musi. I już niedługo będziemy tulić nasze maleństwa. Nie ma co się martwić na to jak cos przyjdzie pora . [emoji4] jeszcze my kiedyś bd straszyć maluchy za to jak one nas teraz [emoji4][emoji4]

Katierinka bo co lekarz to troszkę inny przelicznik... Mi też w szpitalu trochę inaczej wyliczył... :)
Kathleen na basenie byłam. Z tego co mi wiadomo nie zakładają cewnika w takich przypadkach. Moja szyjka 6 mm. Od założenia szwu się utrzymuje... Szew założony w 22tc-podobno już w ostatniej chwili bo później już nie chcą zakładać. Obecnie prawie 25tc.
Madzien super informacje :)

Kathleen a wiesz ze czasem kobiety mają i szew i pessar... Ale to chyba przy ciut dłuższych szyjkach... Ja wczoraj rozmawiałam z dziewczyną, która od początku 7 miesiąca miała szyjke zgładzoną i utrzymała się do terminu. Co prawda mówiła że sporo leżała,ale też miała 2,5letnie dziecko i czasem nie udawało jej się leżeć...

Lekarz mój uprzedził mnie, że w kolejnej ciąży koniecznie założyć szew w 14-16tc nawet jeśli szyjka będzie ok,tak zapobiegawczo. Ciąża wtedy będzie bezpieczniejsza, kobieta spokojniejsza o będzie miała dużo więcej ruchu. A jeśli jakiś ginekolog nie będzie widział potrzeby założenia szwu to od razu go zmienić i poszukać innego.

reklama
LadyAga dajesz nadzieje!! Dzięki!!! konsultowałam u 3 lekarzy wszyscy pessar rekomendowali; w przyszłym tygodniu może pójdę na połówkowe usg choć się zastanawiam czy wstawać i czy sobie nie zaszkodzę ale porozmawiam czy faktycznie szew i pessar, czytałam ze ktoś miał dwa pessary w różnych rozmiarach.

Ps nie macie wrażenia ze przy leżeniu na plecach brzuch twardnieje?a na boku nie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry