reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokladnie tak samo to wspominam - dziewczeta,ktore juz byly na koncowce i my,ktore dopiero sie pojawilysmy. I tez te male cele,pomalenku dopelzalysmy do tych wymarzonych 28, 30, 32... A tu nagle polowa stycznia i az trudno ze szczescia sie nie usmiechnac,ze tyle sie udalo! I teraz,jak vixen pisze,zeby tylko utulic zdrowego noworodka i wszystko bedzie dobrze.

reklama
Az wyprawka to chyba naprawde twk jest,ze przy kolejnym maluszku spada cisnienie na to.
Co do wozkow,to z czystym sumieniem moge polecic polskie firmy Riko i Tako. Cena za nowy 2 w 1 nieraz 3-4 x nizsza od zagranicznych, a jakosc wykonania pierwsza klasa: konstrukcja w miare lekka i bardzo wytrzymala,pojedzie po sklepie i po wretepach. Ja ze swojego Riko jestem mega zadowolona, jedna reka przez krawezniki etc., jedynie ze duzo miejsca zajmuje w bagazniku,alw ktory tego typu wozek tak nie ma. Spacerowka lekko niedopracowana,ale poza tym bomba. Gondola duza, z rozwiazaniami na lato i na zime, Mloda jezdzila 8,5 miesiaca. Mam tez kolezanki,ktore maja Tako i tez bardzo sobie chwala.

A, @_vixen_, u nas lozeczko wciaz okupuje coreczka, wiec przez pierwsze miesiace Mlody najpewniej bedzie spal w drewnianej kolysce,ktora chca nam oddac znajomi. Ale jeszcze trzeba ja przywiezc ;)

Ja jak najbardziej też, zresztą jeśli będzie u mnie taka laktacja jak przy córce, to nie będzie wyjścia, ktoś mi będzie musiał to odsysać w trybie natychmiastowym :) z Młodą, jesli chodzi o nonce karmienie, udawało nam się współgrać tak, że najpierw 2 potem 1 karmienie w nocy, ale po karmieniu odkładałam ją do łóżeczka. Nawet się tego sama domagała jak miała kilka tygodni - mąż ją trzymał, żeby odbeknęła, a ta się wierciła i stękała, jakby chciała się odpechnąć i uspokajała się, jak ją kładliśmy; dopiero po jakimś czasie, jak już podrosła, zauważyliśmy, w jakich sytuacjach się tak zachowuje i zrozumieliśmy, że to wtedy nie był wcale ból brzuszka czy problemy z trawieniem tylko potrzeba, żeby ją odłożyć :) ponoć chłopcy bardziej lubią powisieć na piersi, ale mam nadzieję, że synek okaże się jednak równie wyrozumiały dla mamy jak i córka :) Młoda spała do 3 czy 4 miesiąca w rożku, który uwielbiała, dawało jej to poczucie bezpieczeństwa i ciepła (jest zdecydowanie ciepłolubna a była wówczas również ciasnotolubna), do tej pory lubi czasami, jak ją tak ciasno owinąć, np. w wózku teraz zimą. To pewnie też ułatwiło samodzielne spanie, a w 4. miesiącu również zasypianie w łóżeczku.

reklama
Moja szyjka 35mm utrzymala sie tak do 34 tc, bez lezenia. Chodzilam do pracy przy biurkowej. Bardzo sie oszczedzalam. W domu nic nie robilam. Wiec 37mm to czesto norma. Byle sie bardziej nie skurczyla... masz progesteron? Bo badania dowodzs ze jest skuteczny przy problemach z szyjka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry