Czesc dziewczyny. Dawni do watku nie zagladalam ale powracam z pytaniem. Jutro mam ostatni dzien 25 tygodnia i od kilku dni moje dziecko daje mi w kosc. Od 20 tygodnia jest bardzo ruchliwa, ale wiadomo ze teraz jest juz o wiele wieksza wiec i ruchy sa silniejsze. Czuje sie wewnetrznie cala skopana, doslownie bo czuje kazdy jej ruch, obrot i prostowanie sie. Dodam ze jestem szczuplutka pewnie dlatego. Czy wy tez tak mialyscie? Bo mnie juz wszystko boli, podbrzusze, jelita i plecy. Didatkowo ciagnie mnie w pachwinach. W piatek zaczynam 26 tydzien. Wypowiedzcie sie prosze, bo ja juz nie pamietam jak bylo z pierwsza corka. Dodam ze jestem po cesarce i nie wiem czy przez to macica jest bardziej wrazliwa na bol...
reklama
Ńiestety, ciaza bywa bolesna, a końcu nosi wiem pod koniec kilkukilogramowe ciało obce w brzuchu Mnie dzisiaj bolał żołądek, nie dość, ze macica uciska juz, to jeszcze byle jak jadłam. A od Twojego tygodnia dziecko zaczyna intensywnie rosnąć, wiec rośnie tez jego otoczenie, stad zapewne dolegliwości.
Dzieki kochana, zawsze to jakies pocieszenie. Ufff byle do polowy kwietnia... i byle bez ekscesow zadnych..Ńiestety, ciaza bywa bolesna, a końcu nosi wiem pod koniec kilkukilogramowe ciało obce w brzuchu Mnie dzisiaj bolał żołądek, nie dość, ze macica uciska juz, to jeszcze byle jak jadłam. A od Twojego tygodnia dziecko zaczyna intensywnie rosnąć, wiec rośnie tez jego otoczenie, stad zapewne dolegliwości.
Nygusek
Fanka BB :)
Mnie tez bardzo często wszystko boli, jakby mnie skopała po wszystkim dookoła, czasami nawet czuje zakwasy jak idę do toalety i tez czuje każdy ruch, przeciąganie się, a mała się bardzo wypycha... a narazie nic nie przytyłam, tzn. wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo na początku schudłam 3 kg i tez mówią mi, ze to przez to, ze jestem szczupła...
A ktory Tydzien u Ciebie?Mnie tez bardzo często wszystko boli, jakby mnie skopała po wszystkim dookoła, czasami nawet czuje zakwasy jak idę do toalety i tez czuje każdy ruch, przeciąganie się, a mała się bardzo wypycha... a narazie nic nie przytyłam, tzn. wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo na początku schudłam 3 kg i tez mówią mi, ze to przez to, ze jestem szczupła...
Ja tez sporo schudlam. Wazylam w najgorszym monencie 47.5kg. Ja niestety musze lezec, wiec odczuwam wszystko tym bardziej.
Kathleen006
Ja Od tygodnia jestem na luteinie i nospie, niestety nie pomaga, a wręcz mam wrażenie, że mimo leżenia jest gorzej jutro pojade na izbę żeby sprawdzić, czy nic złego się nie dzieje. Czytałam, że wiele kobiet tak ma, ale boję się, więc wole to sprawdzić.
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ania mam to samo, tez się zastanawiam czy nie jechać na IP bo czopki jyz nie pomagają :/
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kathleen006
Dzisiaj mam dokładnie 27t0d, a leżę od 15 tygodnia, wiec czasami to już pozycji nie mogę sobie znaleźć
Nygusek rozumiem i podziwiam ja leżę od 4 dni i juz mam dość
reklama
Ania121986
Zaangażowana w BB
Do tej pory nie byłam jedną z tych trudnych pacjentek, ale teraz njzwyczajniej się boję, że z bliźniakami może być coś nie tak Do szpitala mam prawie 60 km, ale jednak pojadę, muszę się uspokoić, bo nerwowo Do następnej wizyty nie wytrzymamAnia mam to samo, tez się zastanawiam czy nie jechać na IP bo czopki jyz nie pomagają :/
Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: