reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen może inaczej by było gdyby to było moja kolejna ciąża, a to jest moja pierwsza i tak naprawdę wszystko jest dla mnie nowe. I choć ominęły mnie typowe ciążowe dolegliwości jak mdłości i zawroty głowy to teraz zaczynają się problemy :( nie mogę doczekać się aż mi brzuszek urośnie.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam skończony 33 tydzień.
Szkoda, ze córka nie chodzi do przedszkola, bo duża cześć dnia miałabyś ja z głowy ;), bo leżenie przy dziecku w takim wieku jest średnio wykonalne, przecież dzieci co chwile coś chcą, a puszczanie im przez cały dzień bajek to nienajlepszy pomysł na dłuższa metę, bo dziecko zwariuje od tych bajek ;)

Kathleen może inaczej by było gdyby to było moja kolejna ciąża, a to jest moja pierwsza i tak naprawdę wszystko jest dla mnie nowe. I choć ominęły mnie typowe ciążowe dolegliwości jak mdłości i zawroty głowy to teraz zaczynają się problemy :( nie mogę doczekać się aż mi brzuszek urośnie.

U mnie jest podobnie, wszystko nowe, tez moja pierwsza ciąża 16/17tydzien. początek bez dolegliwości typu mdłości wymioty itp. Objaw to skurcze i krwawienie a teraz zaczęło się to nieszczęsne skracanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jest podobnie, wszystko nowe, tez moja pierwsza ciąża 16/17tydzien. początek bez dolegliwości typu mdłości wymioty itp. Objaw to skurcze i krwawienie a teraz zaczęło się to nieszczęsne skracanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze, bo jeszcze dużo czasu nam zostało...

Chodzi corka do przedszkola tylko na razie do jutra i wizyty siedzi w domu bo musiala bym ja sama zawozic i przywozic a tak to siedzimy w domu, ona to zlote dziecko oprocz posilkow nic nie wymaga, a jeszcze tableta jej dac to oj z glowy nawet na caly dzien, oglada filmikj na yt [emoji6]

Ja ciekawa jestem co lekarz powie jutro, oby szyjka byla w porzadku , modle sie o to.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Lekarka powiedziała mi, że szyjka zaczęła się skracać, ale nie podała mi żadnych wymiarów, a ja nie wiedziałam, że należy spytać. Oprócz twardniejącego brzucha czasem lekko coś czuję w podbrzuszu, ale to nie jest jakiś mocny ból. Nie mam pojęcia jakie mogą być tego przyczyny :(

No wlasnie ciakawa jestem czy objawem skracajacej sie szyjki jest jakis bol czy klocie. Mnie na razie brzuch nie boli, ale biore nospe . Nawet nie zamierzam przestac brac chyba ze lekarz mi jutro zaleci inaczej.

No wlasnie ciakawa jestem czy objawem skracajacej sie szyjki jest jakis bol czy klocie. Mnie na razie brzuch nie boli, ale biore nospe . Nawet nie zamierzam przestac brac chyba ze lekarz mi jutro zaleci inaczej.

Ja w tej ciazy nie mialam zadnych bòli,a szyjka poleciala do 19 mm w 22 tyg. z wewnetrzym rozwarciem na 5 mm. W poprzedniej ciazy lapaly mnie od 20. tyg. bolesne i mocne skurcze,a szyjka do 36 tyg. twardo trzymala swoje 27 mm. Takze bole nie musza oznaczac,ze szyjka sie skraca,moze to przebiegac bezobjawowo, a z kolei mimo skurczy i boli pozostawac bez zmian-co niejedna z dziewczat na naszym forum moglaby potwierdzic :)

reklama
Do góry