reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w tamtych ciążach tez miałam sterydy, a teraz nie. Najbardziej mnie bolały zastrzyki z żelazem. Długo miałam czule pośladki.

Sprzątam, myje okna itd i jedynie co to mam zakwasy. Mała twardo siedzi. Czasem skurcze tak bolesne ze aż siadam i nic. Mówiłam sobie, ze jak do dziś nie urodzę to nie pojedziemy na święta do rodziców. No i lipa, znowu będziemy sami.

reklama
Adapali nie...dzis podsumowali ze ktg jest dobre;)
Dostawalam tak jak w domu Asparig 3x2.
Ja juz w domku jestem;)

Synus troche ospaly byl..alw po malu wraca mu energia;)

Przed wyjsciem mialam badanie szyjka super sie trzymie i niby mam dlugosc 3.2cm niechce mi siw wierzyc...mowila mojej lekarce a ona sie usmiechla...i jej powiedzialam ze jakos niewierze ze taka dlugosc a wiadomo ze nie poprawi kolegi po fachu...wizyte mam za tydzien u niej to sie okaze ile ma naprawde

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Na szczęście cukrzycy chyba nie mam jeśli dobrze interpretuje wynik. I jak zwykle morfologia, mocz i przeciwciała, bo mam Rh-. Laboratorium Alab sie na mnie dorobi ;) Jak poszłam zrobić pierwsze badania w ciazy zalecone przez ginekologa, zapłaciłam prawie 600 zł i omiemialam z wrażenia :D Wszystko co możliwe, od HIV poprzez kile do poziomu witaminy D. Mój lekarz skomentował, ze zycie ogólnie jest drogie ;) Nie sposób sie nie zgodzić.
No nic, byle do piątku. Na szczęście wizytę mam rano, wiec krótszy czas na denerwowanie sie.

Nodma 92-180-153 mg/dl, jak sie miescisz z kazdym z wynikow,to nie masz :) A ile w alabie placisz za przeciwciala? Ja znow musze robic tez niedlugo i tez musze prywatnie. Bedziesz miala podana teraz immunoglobuline?

Ostatnia edycja:
Powiem Wam ze alab wcale nie jest taki tani.. tez najpierw tam chodzilam ale okazalo sie ze mam blizej takie male laboratorium i za toksoplazmoze igg i igm mocz i morfologie zaplacilam mniej o 12 zl niz w alabie.

Ja korzystam z Diagnostyki i pytam,zeby sie zorientowac mniej-wiecej,bo raz,ze nie maja cennika na stronie,a dwa- ostatnio robilam w przychodni na skierowanie i zapomnialam juz,ile wczesniej placilam w Diag

reklama
Ja korzystam z Diagnostyki i pytam,zeby sie zorientowac mniej-wiecej,bo raz,ze nie maja cennika na stronie,a dwa- ostatnio robilam w przychodni na skierowanie i zapomnialam juz,ile wczesniej placilam w Diag
Popytajcie w kilku miejscach bo moze 10/12 zl nie az tak duzo ale w skali calej ciazy sie uzbiera ;) i pomyslcie ile mozna za to malenstwu kupic ;)

Do góry