reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w tamtych ciążach tez miałam sterydy, a teraz nie. Najbardziej mnie bolały zastrzyki z żelazem. Długo miałam czule pośladki.

Sprzątam, myje okna itd i jedynie co to mam zakwasy. Mała twardo siedzi. Czasem skurcze tak bolesne ze aż siadam i nic. Mówiłam sobie, ze jak do dziś nie urodzę to nie pojedziemy na święta do rodziców. No i lipa, znowu będziemy sami.

reklama
Adapali nie...dzis podsumowali ze ktg jest dobre;)
Dostawalam tak jak w domu Asparig 3x2.
Ja juz w domku jestem;)

Synus troche ospaly byl..alw po malu wraca mu energia;)

Przed wyjsciem mialam badanie szyjka super sie trzymie i niby mam dlugosc 3.2cm niechce mi siw wierzyc...mowila mojej lekarce a ona sie usmiechla...i jej powiedzialam ze jakos niewierze ze taka dlugosc a wiadomo ze nie poprawi kolegi po fachu...wizyte mam za tydzien u niej to sie okaze ile ma naprawde

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Na szczęście cukrzycy chyba nie mam jeśli dobrze interpretuje wynik. I jak zwykle morfologia, mocz i przeciwciała, bo mam Rh-. Laboratorium Alab sie na mnie dorobi ;) Jak poszłam zrobić pierwsze badania w ciazy zalecone przez ginekologa, zapłaciłam prawie 600 zł i omiemialam z wrażenia :D Wszystko co możliwe, od HIV poprzez kile do poziomu witaminy D. Mój lekarz skomentował, ze zycie ogólnie jest drogie ;) Nie sposób sie nie zgodzić.
No nic, byle do piątku. Na szczęście wizytę mam rano, wiec krótszy czas na denerwowanie sie.

Nodma 92-180-153 mg/dl, jak sie miescisz z kazdym z wynikow,to nie masz :) A ile w alabie placisz za przeciwciala? Ja znow musze robic tez niedlugo i tez musze prywatnie. Bedziesz miala podana teraz immunoglobuline?

Ostatnia edycja:
Powiem Wam ze alab wcale nie jest taki tani.. tez najpierw tam chodzilam ale okazalo sie ze mam blizej takie male laboratorium i za toksoplazmoze igg i igm mocz i morfologie zaplacilam mniej o 12 zl niz w alabie.

Ja korzystam z Diagnostyki i pytam,zeby sie zorientowac mniej-wiecej,bo raz,ze nie maja cennika na stronie,a dwa- ostatnio robilam w przychodni na skierowanie i zapomnialam juz,ile wczesniej placilam w Diag

reklama
Ja korzystam z Diagnostyki i pytam,zeby sie zorientowac mniej-wiecej,bo raz,ze nie maja cennika na stronie,a dwa- ostatnio robilam w przychodni na skierowanie i zapomnialam juz,ile wczesniej placilam w Diag
Popytajcie w kilku miejscach bo moze 10/12 zl nie az tak duzo ale w skali calej ciazy sie uzbiera ;) i pomyslcie ile mozna za to malenstwu kupic ;)

Do góry