reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jestem po usg ale zostalam na chwile w szpitalu. Leze pod ktg bo sie lekarce nie spodobalo ze mi ciagle tchu brakuje.
Mala 1700 czyli norma na 31 tyd tylko mam duzo wod plodowych co im sie nie podoba I robia mi badania pod katem infekcji.
Co ciekawe mala Ulozona jes skosnie posladkowo, trzyma stopy w moim pecherzu siedzi na lewym biodrze a glowe ma pod prawym zebrem.
Szyjka dluga I zamknieta, nie ma przeciwwskazań do przytulanek, hura.
Prawdopodobnie posiedze tutaj jeszcze z godzinke az wyniki wroca I do domu, chyba ze cos faktycznie bedzie nie tak.

Aniay super, że szyjka trzyma :-) pocieszyłaś mnie tym ułożeniem, bo też czuję na pęcherzu i boję się, że się wstawił do kanału :-\
Daj znać czy jesteś już w domku...

@Slivka ja już w domu.

Wszystkie wyniki badań prawidłowe i dotlenienie organizmu też więc mnie puścili do domu. Z czasem czeka mnie jeszcze 24 godzinne ekg a po ciąży badanie pojemności płuc i pod kątem astmy. Czekam jeszcze na wyniki tarczycy ale przypuszczam że też nic nie wyjdzie.

Ja byłam pewna że mała siedzi głową w dół bo tyle aktywności mam pod żebrami a tu nie, i podobno jak dziecko właśnie stopami w kanale rodnym to podobno najbardziej boli.

Super Aniay :-)
Mam nadzieję, że u mnie też jutro będzie ok. Jeszcze nigdy nie miałam ktg i zazdroszczę, że Wasi lekarze to zlecają. Mój mówi, że to się podłącza przy porodzie, a nie żeby wykryć skurcze.
Dobranoc wszystkim!

Super Aniay :-)
Mam nadzieję, że u mnie też jutro będzie ok. Jeszcze nigdy nie miałam ktg i zazdroszczę, że Wasi lekarze to zlecają. Mój mówi, że to się podłącza przy porodzie, a nie żeby wykryć skurcze.
Dobranoc wszystkim!
Zlecają też żeby prześledzić jak się zachowuje serduszko dziecka, (mojej tętno skakało 120-160) ruchy i regularnie notować ciśnienie i natlenowanie krwi mamy. ;) Skurcze to tylko jeden wykres na ktg.

Powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie :*

reklama
Do góry