reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć wam
Nie było na 2 dni a tu proszę takie niespodzianki
Julla przykro mi że tak szybko ale mam nadzieję że z maluszkami będzie wszystko dobrze

Katierinka
Ukradłas mi pomysł z podnoszeniem rzeczy z podłogi ja tez tak robiłam pisałam wcześniej.
Też się bałam schylac klucac i siadać jak miałam założony szew.
Teraz to już wszystko robię.
U mnie już 39+5
Ale narazie cisza

reklama
Ruzik, bo pewnie jesteś juz psychicznie zmęczona ta ciaza i stresem i chociaz masz juz ładny tydzień, to jednak te tygodnie stresu dają znać, miałam podobnie w pierwszej ciazy. Pomysł sobie, ze jeszcze tylko przetrwać listopad i juz w bedzie grudzień, święta, wybór prezentów, reszta wyprawki i juz Ci zleci do terminu.

Niedziela zawsze sie dłuży;) jeszcze ta zmiana czasu. Na książki schodzi mi ładnych kilkaset złotych miesięcznie, ale co tu robić całymi dniami, ileż mozna seriali oglądać;) Chociaz potem jakaś bibliotekę wspomoge, bo wiele z tych książek to takie babskie obyczajowe powieści, do jednorazowego czytania.

Dziewczyny podziele siez wami sposobem na uruchomienie dzieciatka w brzuchu. U mnie na slodycze nie reaguje ale budzi ja jak pije zimna wode. :)

Dziewczyny a ja obok główki w pochwie dziś poczułam piąstkę. Nie wiem czy to możliwe, No ale nigdy tam nic takiego nie było. Sama nie wiem co robić. Wczoraj mnie tam kłuło a dziś tak jakby piąstka tam była.

Jadwiga, doskonale Cię rozumiem. Ja sama myślałam, że przy drugiej ciąży będę bardziej wyluzowana. A guzik. Nie dość, że cały pierwszy trymestr drżałam, czy wszystko dobrze i potrafiłam się w środku nocy zbudzić panikując, że coś może w każdej chwili pójśc nie tak, to teraz drżę, czy małemu nie zrobiłam krzywdy swoimi wszystkimi infekcjami...
I dzisiaj, na przykład, ma wyjątkowo nieruchawy dzień, mało sie odzywał, od kilku godzin wcale, i co z tego, że sama opowiadam, jak to z córką bywało, że ona mogła przespać dwa dni a potem dwa dni skakać, kiedy i tak się po prostu boję, czy wszystko okej.
Cóż, mam już ponad 30 lat, w pierwszą ciążę udało się zajść po roku walki z polipem, krwawieniami niewiadomego pochodzenia etc., przed drugą też już szykowałam się na leczenie i na wiele miesięcy niepowodzeń, wykluczających się diagnoz, a okazało się, że los zgotował mi miłą niespodziankę. Tylko żebym ja teraz nie zgotowała niespodzianki synkowi. Córka wyszła z mojego chorwania obronną ręką, mam nadzieję, że maluszek też to wszystko wytrzyma i będzie zdrowym, donoszonym chłopcem...

Ziemniaczek, możliwe, że pisałaś na temat używania stopy i kanapy jako podnośnika, nie pamiętam. Ale dowodzi to na pewno, że, parafrazując pewne powiedzenie, ciążowe mózgi kombinują podobnie, zwłaszcza jeśli muszą sobie radzić ze szwem :)

reklama
Oj dziewczyny widze ze dla wiekszosci Was dzis ma kiepski dzien:/

Wiecie co ja robilam blad do tej pory sie sie schylalam...:/:/

Powiem Wam ze moje skurcze juz coraz bardziej odczuwalne...
Zobaczymy co lekarka powie o mojej szyjce

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Do góry