reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

kurcze.... nie byłam świadoma. a odczyny masz pozytywne czy negatywne przeciwciał? bo u mnie zbytnio nie reagują na to i nie patrzą na to ryzyko konfliktu. możesz mi powiedzieć coś więcej na temat tego ?

reklama
Julia
Przykro mi kochana ale dobrze ze jesteś w szpitalu niedługo na idę.
26 tydzień to musisz jeszcze wytrzymać chociaż z miesiąc. A wiesz czemu pękł ci pęcherz plodowy bo ja słyszałam że to może być od zwykłej głupiej infekcji np pęcherza to co ja mam. Ale u mnie narazie nic się nie stało.
U mnie tabletki już działają odrazu ulga aż chce się żyć. Dobrze ze można iść do apteki i kupić coś bez recepty.

Dokładnie czemu pękł nie wiadomo faktycznie to może być od infekcji, ale nie wiem, czy od infekcji pęcherza, mnie w posiewie wykryli GBS i dostawałam na początku antybiotyk. Ale w poprzedniej ciąży tuż przed porodem też to wyszło, a rodziłam w terminie, więc to chyba od przypadku zależy...
Współczuję infekcji pęcherza, to strasznie bolesne jest :(

Mam odczyny negatywne czyli synek raczej bezpieczny, a ta immunoglobulina to na kolejną ciążę zabezpieczenie. Zawsze myślałam że po porodzie to podają w szpitalu ale że już w trakcie ciąży... muszę mojego gina dopytać bo z niego jak się nie wyciągnie informacji to sam nic nie wyjaśni :biggrin2:

Mam takiego samego gina niestety.... A mnie podali bo mialam "interwencje chirurgiczna " zalozenie szwu w trakcie ciazy pod znieczuleniem ogolnym. Tak mi w szpitalu na odczep powiedziala pielegniarka zniecierpliwiona ze pytam co to za zastrzyk.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj wypędzałam Małego z brzucha... spacer, odwiedziny, zakupy, obiad, ciasto upiekłam, cały dzień na nogach, ale twardy jest, nie chce wychodzić, a zostały tylko 3 dni do terminu....
Mrówa, jak u Ciebie? może Ty już po :)

Vita, ja Cie pocieszę że mój mały też uparciuch wielki bo wyjść nie chce mimo różnych sposobów. Już nawet przeprowadziłam z nim rozmowę pouczającą ale on to najzwyczajniej olewa ;)
Więc łączę się z Tobą w oczekiwaniu :)

smutny i smętny dzień. dziś wieszamy zasłony z mężem, bo montowali w mieszkaniu karnisze wreszcie mogę dopiąć pokój małej. Wszystko jest już gotowe tylko te zasłony, żeby słonce jej nie raziło. brzuch twardnieje jak głupi ale bezboleśnie. po prostu jest twardy jak skała... nic poza tym u mnie się nie dzieje. widać dziewczyny dobrze im tam u nas w brzuchach :) wiedzą że idzie jesień i nic miłego nie czeka ich na zewnątrz ;D

reklama
Do góry