reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Będę kończyć 26 tydzień. Więc na razie chociaż do 30 bym chciała doleżeć, a jak to się uda, no to też do końca listopada byłoby optymalnie. Zależy trochę od tego, jak będzie się rozwijać dziewczynka, której odplywają wody i czy się infekcja nie przyplącze.
Nawet gdybym chciała wyjść do domu, to bym nie mogła, bo mamy remont łazienki i kuchni ;) więc nie mam dokąd uciekać ;)

reklama
Hej dziewczyny, jeśli pozwolicie, to pozaglądam do Was - u mnie co prawda szyjka się nie skraca, jestem od 5 tygodni w szpitalu z powodu pęknięcia pęcherza płodowego u jednego z bliźniąt, ale w związku z tym też leżę, a ostatnio zaczął mnie zjadać stres i boję się, że od tego skurczy dostanę... To co prawda moja trzecia ciąża i niby powinnam wiedzieć, ale powiedzcie - czy w czasie takich skurczy twardniał Wam bardzo brzuch? Bo mnie dziś brzuch pobolewa co jakiś czas, ale nie mam wrażenia, żeby był twardy... inna możliwość to jelita przez tę dietę szpitalną niestety.
Trzymaj sie Julia!!

Julia
Przykro mi kochana ale dobrze ze jesteś w szpitalu niedługo na idę.
26 tydzień to musisz jeszcze wytrzymać chociaż z miesiąc. A wiesz czemu pękł ci pęcherz plodowy bo ja słyszałam że to może być od zwykłej głupiej infekcji np pęcherza to co ja mam. Ale u mnie narazie nic się nie stało.
U mnie tabletki już działają odrazu ulga aż chce się żyć. Dobrze ze można iść do apteki i kupić coś bez recepty.

Dziewczyny żebyście się nudzily to dam wam pytanie.
Jutro jadę 50km żeby obejrzeć używany wózek. Podoba mi się bardzo jest ładny ale czy praktyczny? Może wy znacie ta firmę albo słyszalyscie coś o tym wózku.
BABY ACTIVE SHELL
Czekam na wasze opinie.
Zaraz wyślę zdjęcie

5909709974.jpg

Załączniki

• 5909709974.jpg
    5909709974.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 64
Ja nie znam tego wozka, ale na zdjeciu niezle wyglada. Dla mnie najwazniejsze jest latwosc prowadzenia, czy skrętny. I prosto sie składa

Julia to nasze dzieciątka prawie równe wiekiem, ja jutro równe 27 :biggrin2: wytrzymamy... kobiety to silne bestie.

Ziemniaczku super że już lepiej się czujesz :-D dla mnie wózek bomba ale niestety jako pierworódka doświadczenia nie mam...

Z innej beczki - czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? Bo ja niestety mam grupę BRh- i jadę jutro zbadać odczyn Coombsa ale tej immunoglobuliny nie uśmiecha mi się kupować za 500 złotych. Czy gdyby mój mąż miał grupę również Rh- to konflikt byłby wykluczony?

hej hej, nie kojarzę tego wózka, ale zobacz sobie czy jest stabilny i czy łatwo się wpina wypina elementy. zastanów się też czy nie jest zbyt ciężki. nie wiem czy będziesz gdzieś go wnosić czy możesz go gdzieś zostawiać. ale to chyba ważne, szczególnie w okresie zimowym.

Z innej beczki - czy któraś z Was ma konflikt serologiczny? Bo ja niestety mam grupę BRh- i jadę jutro zbadać odczyn Coombsa ale tej immunoglobuliny nie uśmiecha mi się kupować za 500 złotych. Czy gdyby mój mąż miał grupę również Rh- to konflikt byłby wykluczony?

ja mam konflikt serologiczny, znaczy podejrzenie konfliktu. B Rh - moj maż ma plus. badamy ciągle te odczyny i u mnie nie wykryto przeciwciał. miałam w trakcie zakładania szwu podawaną potem w zastrzyku immunoglobulinę ale nic nie płaciłam....

reklama
Mój lekarz już mi wypisał receptę i jak zobaczyłam cenę to się lekko przeraziłam o_O jak na ironię losu w poniedziałek wyszłam ze szpitala, gdzie lekarz mógł mi zbadać ten odczyn i podać immunoglobulinę ale po co, skoro mogę sobie wszystko prywatnie, żeby czasem NFZ nie był stratny :)

Do góry