reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wcześniej napisałaś, że hydroksyzyna działa na mięśnie a to jest nieprawdziwe, bo ona działa na OUN odpowiedzialny za skurcze mięśni!

reklama
Dobrze ale nikt nie musi się zagłebiac w jakies ONIOM czy OUN czy cos bo po co.Wystarczy że podaja bo emilinuje skurcze

Chciałaś wiedzieć dlaczego tak jest to Ci wytłumaczyłam! Jakby Ci wciskali pigułki placebo i powiedzieli, że nie będziesz miała skurczy to też byś uwierzyła, bo tak mówią...

Dziewczyny wszystkie leki o działaniu uspokajającym działają na ośrodkowy układ nerwowy, a w naszym przypadku i na dziecko, biorąc tabletkę uspokajającą wyciszamy swoje napięcia, emocje a jednocześnie nasz dzidziuś też się wycisza a co za tym idzie jak nie rozrabia w brzuchu to nie ma skurczy. To najprostsze wytłumaczenie.
A co do ulotek na temat leków, to każdy koncern farmaceutyczny broni się przed sądem, więc piszą w ulotce wszystko żeby później nie było że nie ostrzegali, tak to działa. Generalnie w ciąży trzeba uważać na leki ale tylko na te silnie działające, ale to już zbędna wiedza,; jeśli któraś z was ma jakieś wątpliwości na temat leków to mogę udzielić prostych, przystępnych odpowiedzi.

i dobrze, że go z Tobą nie ma, skoro jest takim cha...em
dziecko nie potrzebuje tatusia na siłę, najważmiejsze, żeby miało kochającą, szczęśliwą mamusię :) a nie sfrustrowaną związkiem z jakimś pajacem (sory za słowa, ale dla mnie koleś, który zostawia dziewczynę, która jest z nim w ciąży, nie zasługuje na żadne pozytywne słowa- że też nie ma żadnych prawnych sankcji dla takich kolesi, np. więzienie ;)

ja tam nie mam tez zbyt dobrego zdania wiec mozecie mowic o nim jak tylko chcecie. moj tata powiedzail ze pwoinnam go unikac bo jak nagle sobie przypomni to bedzie chcial wrocic. ale ja nie mam zamiaru z nim kiedykolwiej jeszcze byc. to co bylo jest skonczone!

VeronicaMelania też uważam że tata to świetny pomysł zwłaszcza w twojej sytuacji.Co do ojca dziecka nie będę się wypowiada poprostu ... szkoda słów.On nie chce płacić alimentów ale jeśli go oskarżysz zrobią badania na ojcostwo i będzie musiał płacić no i oczywiście od razu zabrać można mu jakiegokolwiek prawa żeby sobie nie przypomniał po paru latach że jest tatusiem.
Ale o tym później teraz ty musisz myśleć tylko o sobie i dziecku i że wszystko będzie ok.
Jesteś młoda ale masz dobre podejście to sie liczy nie ukrywasz ile masz lat:-)I twoje lęki są podobne do tych co i ja miałam i zapewne tysiące innych kobiet:-)
A jak tam te twoje kłucie brzuszka?

chce zeby byl ze mna tata bo mam z nim najlepsze relacje i wlasnei jemu najbardziej ufam :))
a co do praw to juz z rodzicami zdecydowlismy, ze jak dziecko sie urodzi to odbierzemy mu w sadzie prawa rodzicielskie. przynajmniej bedzie jeden klopot z glowy :))
a co do wieku, to nie ma po co sie kurywac bo wiadomo - kazdego moze spotkac to co mnie.

hm, z tym kliciem brzuszka nadal nic sie nie zmienilo, tak jak to mialm tak nadal mam,ale na szczescie w czawrtek mam wiyte u gin wiec wszystko sie wyjasni. przez ten miesaic nazbieralo mi sie troszke pytan wiec mam nadzieje ze wszystkiego sie doweim :)) no i oby moje leki chociaz troche zmalaly...

Ostatnia edycja:
mozecie wlasnie wytłumaczyć żeby inne dziewczyny wiedziały.Ja naszczescie jestem juz po i mimo masy lekow dziecko zdrowe wiec czy działa na skurcze czy na coś to tak nie wazne ,Wazne ze działa.

ja na dobe mialam 7 fenoterolow 7 isoptinów 8 nosp zwykłych lub w szpitalu 8 nosp forte, magnez 8razy ,3 razy hemofer, hydroksyzynum 8 razy, no i scopolan 4 razy.ogólnie cała najwieksza dawka leków jaka mogli dac.

oj jak bylam w szpitalu kilka dni to tez mialam cala mase lekow :))
hemofer mialam 5 razy dziennie, no-spe 3, hydroksyzynium 3 i jeszcze jakies inne ktorych nazw nie nzam bo mi nie mowili co mi daja;/ do tego tabletki dopochowowe na grzybice i jeszcze jakies tam inne;//

szpital to masakra. daja tyle tego ;//

reklama
własnie ja tez.mały urodzil sie zdrow tyle ze został zarazony gronkowcem .lekarze sie wypierali i mówili ze to przez leki a dermatolog w szpitalu i lekarze dzieciency stwierdzili gronkowiec typu szpitalnego,potem był jeszcze rotawirus z 10 dobie tez zarazona w szpitalu. DSC00481.jpg

Do góry