reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam

Myslalam ze znow rozwija sie infekcja pfu pfu..
Poki co cisza;)

Jutro musze napisac mojej lekarce ze jednak falszywy alarm dam rade do srodowej wizyty.

Jestem umowiona z polozna na 3.10 ciekawe o czym bedziemy rozmawiac

reklama
Będę miała zdejmowany szew za 2 tygodnie więc podzielę się z wami moim bólem.
Ciekawa jestem czy przy zdejmowaniu szwu może być mąż.
Chce żeby był i za rękę mnie trzymał.
Jutro mam wizytę na 19 więc odezwę się co i jak.
Dobranoc dziewczynki i wasze malenstwa

Ziemniaczku kciuki za wizytę i obu mogl byc !

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Cowsina ja pamiętam, że jak leżałam w szpitalu to poznałam dziewczynę w 32-33tc, która miała okropne zaparcia i chciała czopek i jej w szpitalu lekarz nie chciał dać, bo mogłoby to wywyłać skurcze i poród.
Potem jak już byłam na porodówce to była dziewczyna 3 tygodnie po terminie i nic się zacząć nie chcialo. Pozamykane na 4 spusty. Powiedziałam jej, żeby poprosiła położną o lewatywe, że niby ma problemy.... no i urodziła 4 godziny po tej lewatywce [emoji23] a wcześniej nawet malutkie skurczyki się nie pisały.
Tak więc jeśli się zdecydujesz to bądź przygotowana na ewentualną wycieczkę do szpitala [emoji6]

Jestem w 34 tygodniu ciąży

Ziemniaczek te dwa tygodnie zleci zobaczysz!!!
Oby jak najmniej bolalo i M mogl byc przy tobie!

Joasia nie sadzilam ze czopka w pozniejszym okresie niemozna brac ze ma takie skutki uboczne...porod...

Milego dnia

Dzisiaj mam wizytę o 19 nie wiem czy już pisałam czy nie albo na forum wizyty skleroza nie boli hehe.
Zaraz idę się golic to najgorsze u mnie bo nic nie widzę oprócz brzucha.
Mam nadzieję że dam radę

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi

Jak chcecie to mogę zapytać się dzisiaj lekarza o te czopki ja teraz nie biorę bo nie muszę u mnie jest ok z wyproznieniem ale jakbym miała problem to bym wzięła czopek.

Dziewczyny, a jak u Was z ilością wód płodowych? Bo mi ostatnio gin sprawdzał i wyszło AFI 21 a norma niby jest do 19 bo od 20 zaczyna się wielowodzie. Poczytałam trochę i zaczynam lekko panikować, poradzicie coś?

reklama
Cześć piękne
Już dziele się z wami moja wizytą więc tak
Wszystko ok a mianowicie dzidzia waży w 35+6 tyg 2680g przepływy ok łożysko też serce ok itd też ok
Mam skierowanie do szpitala na 9 października na ściągnięcie szwu tego się boję ale on powiedział że nic nie boli wiem że kłamał żebym się nie bała.
A i pobrał mi gbs z pochwy i z odbytu i dał mi 2 próbki muszę zanieść dzisiaj a raczej siostra zaniesie.
Nie kazał mi wstawać i mam leżeć do 9 października żeby czasem nic się nie stało do momentu ściągnięcia szwu żeby nie było rozwarcia. I znowu leżeć a ja i tak ostatnio to sobie chodziłam ale jakoś miałam szczęście że wszystko jest dobrze.
No to wszystko jak narazie ja juz nie śpię bo słyszę mojego jak wstaje do pracy i robi mi obiad w szybkowarze a on piszczy więc znowu zasne jak on pojedzie do pracy ale potem córka wstaje do szkoły i znowu pobudka i będę czekać jak ona pojedzie i wtedy pospie tak do 12.
Pozdrawiam was serdecznie
Dzisiaj mam 35+0 więc rozpoczyna się 36 tydzień ale już blisko co

Do góry