reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ziemniaczek, u mnie cały czas ciśnienie 90/60 i przy każdej wizycie się śmieje żeby nie mierzyć bo się nie zmienia. Na początku ciąży miałam przez to zawroty głowy i mdłości straszne ale później organizm sie przyzwyczaił i już jest dobrze.

reklama
Ziemniaczek piłam ten sok z burakówjest ok ale średnio smakuje ja od 1,5 MC pije zakwas z buraków nawet mi smakuje mój syn też pije

Izza życzę Ci żebyś miała tak jak ja i żeby szyjka była bez zmian, lekarzem się nie martw tylko idź jak Cię coś niepokoi, w końcu chodzi o Twoje Maleństwo, a lekarz to tylko lekarz, zapomni.
Mi doszły takie bóle jak na okres, może nie bóle, ale takie nieprzyjemne uczucie. Miałam tak przedwczoraj i dzis znów się pojawiło więc może już niedługo i na mnie przyjdzie pora

Ziemniaczku wrzucaj do soków natkę pietruszki, soki, do zblendowanego banana/ syna długo próbowałam wyprowadzić z anemii rożnymi specyfikami a to nam
Pomogło w miesiąc .

Iza ja tak miałam w zeszłej ciazy ciagle kłucia twardy brzuch mimo nosp magnezow a szyjka cały czas ładna długa i zamknięta nawet w dniu porodu miała 2cm:)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Hej hej,
Jestem zaskoczona tymi sokami z burakow. Ale moze rzeczywiscie poszukajcie jednodniowych lepszych jakis albo same gotujcie sobie buraczki i pijcie takie barszczyki czyste :) az sama zachcialam taki w kubku domowy wypic !!
Co do szwu zdam relacje ze zdjeciu szwu na pewno. Dzis sie jeszcze dowiedzialam,ze moja doula tego samego dnia jest z inna dziewczyna na wywolywaniu porodu, bo jest juz po terminie. Oh..... Jak mi sie zacznie to niestety tamta ma pierwszenstwo :( i bede rodzic sama ?? Oh bardzo sie tego boje.

Zaden lekarz nie odstawil mi jeszcze lekow ale ja z premedytacja w takim ukldzie dalej lykam zeby tylko sie nie zaczelo. Termin na 12 paz.

Kochane, powiedzcie mi co powinnam zjesc w ten dzien jakby sie jednak zaczelo po zdjeciu? Czy zrobic sobie lewatywe w domu sama przed wizyta w szpitalu ?

Cześć nie będę pisać do każdej z osobna napisze ogółem do wszystkich
Wiem że pokrzywa dobrze działa i piłam ją zawsze teraz jakoś od 2 miesięcy nie pije bo jakoś mi się nie chce.
Teraz będę pić buraki z tą natka co emka pisala i zobaczymy jak to wyjdzie.
A te klucia i twardość brzucha to chyba normalne jak widzę każdy typ ma i jest dobrze nic złego się nie dzieje

Cowisnia
Nie mam pojęcia co robić po zdjęciu szwu ja w 1 ciąży nie miałam lewatywy nikt nic nie mówił i narobilam przy porodzie niestety przy parciu.
Teraz jak pójdę to zapytam co z tą lewatywa bo nie chce żeby sytuacja się powtórzyła wstyd na maksa mimo porodowych bólów.
A co do jedzenia to lekarz napewno ci powie czy masz jeść czy nie.
Ja mam ciśnienie zawsze te same 100/60 a w szpitalu rano miałam 70/50

reklama
To moze zrobie we wtorek w domu sama bo ostatnio znow zaparcia mnie mecza. Kupilam zestaw w aptece, maz bedzie czuwal jak cos. Jutro moze jakos bardzo lekko zjem i we wtorek tez. Ziemniaczku, wlasnie rozmawialam z kolezanka ktora miala zdejmowany szew w 37 tyg, mowi ze bolesnie ale krotko ten szew zdejmuja. I zostala odeslana do domu po ktg. Urodzila dzien po terminie.wiec troche jeszcze pochodzila.

Do góry