reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Julia, a co lekarz na wyniki badan, widział je? Bo powinien jakiś preparat Ci zalecić z witaminkami albo żelazo na anemię. Chyba że chcesz bardziej naturalnie to czerwone mięsko i zielone warzywa

reklama
Cześć laski
Julka ile masz hemoglobiny bo ja mam 10.3 i lekarz mówi że mam lekką anemie ale ja chciałam tab i przepisal mi tardyferon wzięłam nazwę od dziewczyn a lekarz potwierdził że są dobre ale powiem szczerze że jeszcze ich nie biorę bo wolę podnieść hemoglobiny naturalnie ale chyba będzie ciężko bo wszędzie pisze ze trzena dużo mięsa jeść a ja w ciąży jakoś nie przepadam za mięsem wole owoce i warzywa więc będzie mi ciężko bez tab

Hej dziewczyny Marluna kochana super wieści dzieciaczki mają super wagę jesteś już zupełnie bezpieczna. Cieszę się bardzo :D. Ja za dwa dni zacznę 34 tydz też jak dla mnie to sukces sterydy mam podane to jestem spokojniejsza. I tak do przodu skurcze mam dosyć często ale na tym etapie tak już będzie. Byle by były nieefektywne. Ciszę się dziewczyny że tak daleko zaszlyscie

U mnie 38 tydzień leci, a leze od 16-17 da sie, potwierdzam:)
Polecam tardyferon , u mnie w miesiac z 10,9 na 13 i juz bez anemii :)
Dzis bylam na zakupach, pozniej robiłam ciasteczka, teraz leze :)

Ja chce naturalnie. Pierwszy był naturalny, ale sie skomplikował, druga była cc bo sie córka nie obróciło.
Ja mam hemoglobiny 2,5 i tez mi przypisali tardyferon. Mam brać rano przez miesiąc. No i nie muszę juz kluc paluchow codziennie tylko co drugi dzien dla kontroli.

A ja właśnie rozpoczęłam 35 tydzień dziewczyny coraz dalej.
Kazał mi leżeć jeszcze z 2 tyg ale ja już zaczynam chodzić jutro mam wyjazd w sobotę też mam nadzieję że nic się nie stanie.
Ostatnio też chodziłam do miasta na zakupy i było ok.

Ostatnio na wizycie mówię do lekarza że boję się porodu a on do mnie ze nie musze bo u mnie pójdzie szybko.
Mam nadzieję że to się sprawdzi

Mrowaa wizyta dopiero w srode;)
A chcialam juz cos wdrozyc, wiesz ja juz mam witaminy dla kobiet w ciazy.
Buraki tez dobre? Ale gotowane? Domowej roboty?

Ziemniaczek niemam az tak niskiej mam 11,7 a norma od 12... chcialam narazie naturalnego.

Vita93 nie rob apetytu ciasteczkami;) po twoim przykladzie widac ze da sie;)

reklama
No ale powiem wam ze dzis mnie z 5 min zlapal taki bol jak na okres i już się zastanawiałam czy to może dzis ale skurcze są bezbolesne i ten bol przeszedł i nie wraca:)

Do góry