reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi lekarz zapisal laktomag b6, ale mówił, że w zasadzie mogę jakiś inny kupić. No ale kupiłam tak jak kazał. Zobaczymy. Brzuszek twardnieje ostatnio trochę częściej. Dziś koszmarna noc. Nie mogłam spać w ogóle a wtedy nerwy. Brzuch jeszcze gorzej twardnieje, serce wali... i zaraz dzień gorszy.
Mrówwa trzymaj się, nic przyjemnego ale jak trzeba...
Julia ja nigdy nie przerywam luteiny, nawet jak mam inne leki dopochwowe, ale w Twoim przypadku to nie wiem, bo nigdy nie brałam tych globulek.
Ziemniaczek nie ma się co wstydzić hihi już tyle znosimy tego pokazywania :-) jakby naszym facetom kazali tak pokazywać to i owo to by było panikowania ;-) a my to dzielne babki jesteśmy!
Całusy i miłego dnia.

reklama
Dziewczyny tydzień bez leków i jeszcze nie urodziłam :p
Julia ja bym pewnie brała te globulki po prostu o innej porze niż luteine ale lepiej się upewnic...

Julia nie mozesz z luteina brać leków dopochwowych, musi byc przynajmniej 2-3 godz przerwy

Ja kupiłam pastę paradontax- na krwawiące dziasla. Właśnie umylam 2 raz i jest różnica, nie krwawią jak wczesniej. Pasta kosztuje ok 12-14 zl i jest nie dobra w smaku taka slona

Mrowa torba spakowana? Ja właśnie skończyłam juz na 100 % ;) spakowane 2 torby. Zapisalam tylko na kartce co jeszcze mam wziac w ostatniej chwili - ladowarka, pieniadze, badania itp :)

Ruzik mnie w poprzedniej ciąży kosmicznie krwawiły dziąsła i wiecie co... teraz na początku ciąży byłam na scallingu i babeczka mi pokazała jak myć zęby, żeby nie krwawiły, bo mówiłam, że w tamtej ciąży wylało mi się tonę krwi. Myślałam, że to bajki, ale po dwóch tygodniach takiego mycia - spokój. Czasem coś delikatnie pokrwawi, ale to nie aż tak jak kiedyś.
Po prostu trzeba je porządnie myć od wewnątrz. Ja mam szczoteczkę elektryczną i myłam jak na reklamach, a tu okazało się, że cały czas robię to źle i przy dziąsłach wewnątrz zbierają się bakterie.
Teraz poszłabym jeszcze raz na scalling i przegląd czyś tam przez ciąże się nie sypie skoro mamy za darmo, no, ale przez leżenie to niestety nie skorzystam.

Vita, to podziwiam Cie zamobilizację :) aż wstyd się przyznać, ale ja nawet się jeszcze za to nie zabrałam, jestem na etapie kompletowania wyprawki dla siebie i małego, jak we wtorek na wizycie gin zdejmie mi pessar to jakoś bardziej sie może zmobilizuję. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam ze dopiero tydzień przed terminem miałam spakowane torby a urodziłam dwa tygodnie po terminie.

reklama
Do góry