reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi lekarz zapisal laktomag b6, ale mówił, że w zasadzie mogę jakiś inny kupić. No ale kupiłam tak jak kazał. Zobaczymy. Brzuszek twardnieje ostatnio trochę częściej. Dziś koszmarna noc. Nie mogłam spać w ogóle a wtedy nerwy. Brzuch jeszcze gorzej twardnieje, serce wali... i zaraz dzień gorszy.
Mrówwa trzymaj się, nic przyjemnego ale jak trzeba...
Julia ja nigdy nie przerywam luteiny, nawet jak mam inne leki dopochwowe, ale w Twoim przypadku to nie wiem, bo nigdy nie brałam tych globulek.
Ziemniaczek nie ma się co wstydzić hihi już tyle znosimy tego pokazywania :-) jakby naszym facetom kazali tak pokazywać to i owo to by było panikowania ;-) a my to dzielne babki jesteśmy!
Całusy i miłego dnia.

reklama
Dziewczyny tydzień bez leków i jeszcze nie urodziłam :p
Julia ja bym pewnie brała te globulki po prostu o innej porze niż luteine ale lepiej się upewnic...

Julia nie mozesz z luteina brać leków dopochwowych, musi byc przynajmniej 2-3 godz przerwy

Ja kupiłam pastę paradontax- na krwawiące dziasla. Właśnie umylam 2 raz i jest różnica, nie krwawią jak wczesniej. Pasta kosztuje ok 12-14 zl i jest nie dobra w smaku taka slona

Mrowa torba spakowana? Ja właśnie skończyłam juz na 100 % ;) spakowane 2 torby. Zapisalam tylko na kartce co jeszcze mam wziac w ostatniej chwili - ladowarka, pieniadze, badania itp :)

Ruzik mnie w poprzedniej ciąży kosmicznie krwawiły dziąsła i wiecie co... teraz na początku ciąży byłam na scallingu i babeczka mi pokazała jak myć zęby, żeby nie krwawiły, bo mówiłam, że w tamtej ciąży wylało mi się tonę krwi. Myślałam, że to bajki, ale po dwóch tygodniach takiego mycia - spokój. Czasem coś delikatnie pokrwawi, ale to nie aż tak jak kiedyś.
Po prostu trzeba je porządnie myć od wewnątrz. Ja mam szczoteczkę elektryczną i myłam jak na reklamach, a tu okazało się, że cały czas robię to źle i przy dziąsłach wewnątrz zbierają się bakterie.
Teraz poszłabym jeszcze raz na scalling i przegląd czyś tam przez ciąże się nie sypie skoro mamy za darmo, no, ale przez leżenie to niestety nie skorzystam.

Vita, to podziwiam Cie zamobilizację :) aż wstyd się przyznać, ale ja nawet się jeszcze za to nie zabrałam, jestem na etapie kompletowania wyprawki dla siebie i małego, jak we wtorek na wizycie gin zdejmie mi pessar to jakoś bardziej sie może zmobilizuję. Ale w pierwszej ciąży też tak miałam ze dopiero tydzień przed terminem miałam spakowane torby a urodziłam dwa tygodnie po terminie.

reklama
Do góry