reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej kochane;)

Ja juz po wizycie! Pani doktor zadowolona z mojej szyjki[emoji4]
I nieuwierzycie zmierzyla ja na tym samym sprzecie i miala juz 2.8cm a szew mialam zakladsny na 2.3cm wiec sie wydluzyla[emoji4][emoji4] czyli tryb zycia jaki teraz prowadzilam nie spowodowal szkod[emoji4]
Malutki ma 430g[emoji4]
Pozwolilam sobie wjesc w drodze powrotnej do sklepu z wozkami i znalazlam ten jedyny[emoji4][emoji4] teraz tylko kase skladac[emoji4]

reklama
Dziewczeta trzymajcie sie bo tygodnie leca, a Wy dalej z maluszkami w brzuchach wiec wszystko w ddobrym kierunku idzie.
U mnie Skarb juz na ramieniu chrapie. Dzisiaj juz wiem,ze ten porod nie byl taki kolorowy i stad pewnie tez tak duzy udzial lekarza. Maly nie chcial wejsc w kanal,a pozniej nie obrocil barkow i musieli obracac go. Nie wiem czy to z powodu dosc duzej wagi Jego. Efektem tego wszystkiego jest niestety krwiak na glowce :-(. Pocieszaja nas,ze powinien sie wchlonac,ale to znowu stres i obserwujemy...ciaza sie skonczyla,a to dopiero poczatek kolejnych niepokojow.

Ja po wizycie. Szyjka się nie skrócila. Ma nadal ok. 25 mm a nawet przy innych pomiarach do 27 mm. Ale to zależy jak złapie na usg bo jest wygieta, więc lekarz mierzy w dwóch odcinkach. Od sześciu tygodni jej długość się nie zmienia. Oczywiście nadal lezymy. Mała waży 520 g. Ja bym chciała, żeby wazyla więcej, ale lekarz mówi, żeby dac spokój, niech rośnie w swoim tempie. Dobrze, że bez zmian. Oby gorzej nie było ;-) a powiem Wam, że jestem zmęczona jakbym półmaraton dziś przebiegła hehe

Mmm dobrze że poród zakończył się tak jak się zakończył. Trzymam kciuki żeby krwiaczek się wchłonął i życzę dużo sił dla Was :)

Mmm takie krwiaczki sie zdarzaja bardzo czesto mój mały miał na oczku, pęknięte żyłki po miejscu nie było śladu , koleżanki z lozka obok na główce bo bie była nacinana i tez do 2 mc max zeszło ... Wiec spokojnie na pewno bedzie wymagać to konsultacji jeszcze lekarza ale bardzo czesto unika sie ściągania krwi bo taka opcja tez wchodzi w grę :) bedzie dobrze ;*

Ja przedwczoraj miałam tez wizytę u nowego lekarza pocieszył mnie , bardzo bo wlasnie ze szpitala o 3 referencyjności - mowi ze krążek dobrze trzyma i ze mały ładnie rośnie bo 2413 gr juz wychodzi wiec spokojnie :) i nie jest zwolennikiem usuwania krążka bo przy porodzie tez schodzi :) lub moga sciągnąć :) spokojniejsza jestem

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Witam

Mmm wierze ze krwiaczek sie wchlonie[emoji4]

EM ka widzisz dobrze ze jestes spokojniejsza[emoji4]

Ruzik to dobre wiesci[emoji4] ladnie bedziemy nadal wypoczywac[emoji4]

A wczoraj jeszcze lekarka mnie poinformowala ze po 30tc chce podac sterydy na pluca, chyba ze cos bedzie sie dzialo! Ale ma nadzieje ze niebedzie potrzeb wczesniej podawac.. wiec jestem spokojna;) bo wiem ze lekarka dba o Nas i chce Nas zabezpieczac;)
Wstepnie rozmawialismy o porodzie, mowila ze duzo ode mnie zalezy poniewaz jestem juz po jednej CC, gdybym ja miala przy sobie chcialabym sprobowac SN a tak bardzo sie boje ze pojdzje cos nietak...ze lekarze za dlugo beda czekac...
Bo ona napewno od razu by reagowala...
Powiedzialam jej ze sklaniam sie ku CC, stracilam juz 3 dzieci niechce by cos sie stalo, lub jakies powazny uszczerbek na zdrowiu mialo moje dziecko...mojej bliskiej kumpeli synus ledwo przezyl, przez decyzje lekarza, niestety mial byc zdrowym niemowlakiem a przez decyzje lekarza niedotleniony...reanimowany ma teraz problemy, jaka jego przyszlosc bedzie tego nie wiadomo ..ehhh
Bede jeszcze z nia rozmawiac, zaczelam myslec czy moze jakas polozna wynajeta z tego szpitala by tes duzo pomogla w razie czego...
Sama niewiem mam metlik w glowie cale szczescie mam duzo czasu...

A i wiecie co mala zaczela mnie piec:( czy to infekcja? Pare dni temu przeszlam na dowcipna luteine, wczoraj tez umylam ja w Iliadan *spam* czy cos takiego i moze po tym mnie tak piecze tam? Bo nigdy nieuzywalam takich rzeczy...
Co moge zrobic by mi przeszlo?

Cześć dziewczyny
Ja juz po wizycie nie pisałam wczoraj bo wróciłam późno musiałam jakoś wykorzystać to że wyszłam.
Wizyta super dzidzia dobrze waży 2140g dzięki Bogu nie będzie kolosem przepływy serce wymiary organy wody plodowe dobrze.
Znowu poogladalam sobie w 4 d.
Siedziałam u niego 1.5 w godz zawsze mnie tyle trzyma.
A i najważniejsze szyjka na 1.4 cm tego jakoś nie mogę zrozumieć.
Przez 2 miesiące był cm potem pół a teraz im dalej to ma więcej.
Nie wiem o co chodzi ale najważniejsze to że jest dłuższa.
Wizyta jak zawsze czyli za 2 tyg 26 września i powiedzial że do tego czasu mam jeszcze leżeć a później już nie więc zostało mi jeszcze 2tyg leniuchowania.
Szew sciagna mi w 38 tyg.
Jestem szczęśliwa.

Ali dzisiaj wyślę męża i kupi mi migdały nie lubię ich ale jakoś dam radę je przełknąć.

Julia mnie też nieraz szczypalo więc wzięłam leki na drożdże bo miałam lekka inf i pomogło.
Inf dopadła mnie z powodu szwu.
Dostałam taki krem gin mi go wstrzyknal bo ja nie umiałam i on starczy na tydzień.
Krem się nazywa gynazol taki w strzykawce
Pierwszy raz takie coś widziałem.
Mój gin też się męczył żeby to użyć trochę poczytalismy na necie i daliśmy radę.

Mmm
Krwiak się wchłonię na 100% miałam koleżanki że szpitala których dzieci też to miały.

Emka
Twój dzidz jest duży w porównaniu z moim ciesze się że u ciebie też dobrze
U ciebie krążek u mnie szew jak narazie dobrze się trzymamy razem oby tak do 38 tc

Witam

Mmm wierze ze krwiaczek sie wchlonie[emoji4]

EM ka widzisz dobrze ze jestes spokojniejsza[emoji4]

Ruzik to dobre wiesci[emoji4] ladnie bedziemy nadal wypoczywac[emoji4]

A wczoraj jeszcze lekarka mnie poinformowala ze po 30tc chce podac sterydy na pluca, chyba ze cos bedzie sie dzialo! Ale ma nadzieje ze niebedzie potrzeb wczesniej podawac.. wiec jestem spokojna;) bo wiem ze lekarka dba o Nas i chce Nas zabezpieczac;)
Wstepnie rozmawialismy o porodzie, mowila ze duzo ode mnie zalezy poniewaz jestem juz po jednej CC, gdybym ja miala przy sobie chcialabym sprobowac SN a tak bardzo sie boje ze pojdzje cos nietak...ze lekarze za dlugo beda czekac...
Bo ona napewno od razu by reagowala...
Powiedzialam jej ze sklaniam sie ku CC, stracilam juz 3 dzieci niechce by cos sie stalo, lub jakies powazny uszczerbek na zdrowiu mialo moje dziecko...mojej bliskiej kumpeli synus ledwo przezyl, przez decyzje lekarza, niestety mial byc zdrowym niemowlakiem a przez decyzje lekarza niedotleniony...reanimowany ma teraz problemy, jaka jego przyszlosc bedzie tego nie wiadomo ..ehhh
Bede jeszcze z nia rozmawiac, zaczelam myslec czy moze jakas polozna wynajeta z tego szpitala by tes duzo pomogla w razie czego...
Sama niewiem mam metlik w glowie cale szczescie mam duzo czasu...

A i wiecie co mala zaczela mnie piec:( czy to infekcja? Pare dni temu przeszlam na dowcipna luteine, wczoraj tez umylam ja w Iliadan *spam* czy cos takiego i moze po tym mnie tak piecze tam? Bo nigdy nieuzywalam takich rzeczy...
Co moge zrobic by mi przeszlo?

szybkie pytanie: jaki rozmiar pieluch kupic dla chlopca 4 miesiace? nie wiem ile wazy:( 2 czy 3? gdzie jest teraz promocja na pampersy?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
mnie piecze i swędzi po tantum rosa, moze to uczulenie? Jak mierzyłem ostatnio w szpitalu szyjke to mi doktorek pokazywał i tłumaczył na monitorze jak to jest z pomiarami. Wychodziły 4 pomiary od 2,7 do 3,5 . Mówił ze u mnie żaden nie ma długości krytycznej czyli2,5 wiec jest dobrze. W jednym czasie u jednego wychodzą 4 długości, wiec to zależy od miejsca i głowicy.

reklama
Do góry