reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Dziewczyny. Od pewnego czasu trochę Was podczytuję. I dziś stwierdziłam, że przydałoby mi się wsparcie kogoś kto znalazł się w podobnej sytuacji do mnie. Może krótko opowiem. Jestem w 23 tyg. ciąży. W 18tym trafiłam do szpitala z plamieniem. Stwierdzono krótką szyjke macicy 16 mm, ale nie zdecydowano sie na szew ani pessar. Po wizycie u mojego lekarza okazało sie ze szyjka ma ok.24 mm i jest wygieta jakby w literke L. Ale twarda i zamknieta, więc mam tylko leżeć. I leżę, już piąty tydzień. A jeszcze tyle przede mną... pocieszeniem jesteście Wy, widzę że wiele z Was też od tygodni walczy o swoje Maleństwa. Ja tez walczę o moją małą Córeczkę.

reklama
Właśnie to najbardziej przytłacza to, że to jeszcze tyle tygodni... ale damy radę! Julia nie pamiętam niestety jak sytuacja u Ciebie. Ile ma Twoja szyjka? Masz szew albo pessar?

Kochana ja leze juz 3 tydzien , znaczy cos tam funkcjonuje bo musze, sama z corka jestem...
Moja szyjka w 17tc miala 23mm, lekarka zadecydowala o szwie i zaraz po 2 dniach mialam zalozony.
Za tydzien mam kontrole mam nadzieje ze jest wszystko ok.
Moja szyjka tez zamknieta i twarda.

Właśnie jak czytam w necie fora itp to się dziwie dlaczego mi nie chcieli założyć, ale staram się ufać swojemu lekarzowi i tym w szpitalu. Ja jestem w pierwszej ciąży, więc mogę leżeć. Mam wstawać tylko do toalety i umyć się. Ciężko wytrzymać, ale wyjścia nie ma. Przez te pięć tygodni sytuacja się nie pogorszyła, kolejna wizyta 14go. Też mam nadzieję, że już się nie będzie pogarszac.

Ruzik w moim szpitalu nic nie zakładają. Stawiają na leżenie. Ja i ile dobrze liczę to mam za sobą 9 tygodni. Niby całe wieki, a jednak jakoś zleciało. Już bliżej niż dalej. Jutro zamykam 31 tygodni, a jeszcze niedawno wydawało mi się to bardzo odległym terminem. Jeszcze z 4-5 takiego oszczędzania.

Joasia to już jesteś blisko mojego wymarzonego 35go tygodnia :-) Mi też te pięć tygodni jakoś zlecialo. Są lepsze i gorsze dni, ale oby do przodu.

Ruzik z forum na pewno czas będzie Ci szybciej miał :) wytrwałości - ani się obejrzysz i osiągniesz bezpieczny tydzień :)

reklama
Ziemniaczek, Ali cześć :-) zawsze jakoś tak lżej jak jest ktoś kto przeżywa to samo co ja :-)

Jestem w 23 tyg. ciąży

Do góry