reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też już po wizycie, mialam badane przepływy Maluszka i mam kilka zdjęć zrobionych w 4d jego buźki :)
szyjkę miałam badaną tylko ręcznie - lekarz powiedział że jest OK, ma ok 3 cm i jest zamknięta, powiedział że z taką szyjką mam szansę donosić do samego terminu, ale żeby jeszcze te dwa tyg, poleżeć ,dopoki ciąża nie będzie donoszona, potem mogę hasać :)

Asiek zawsze będziesz spokojniejsza, jedna znajoma urodziła w 33 tyg i jej Maluszek dzięki sterydom prawie od razu był przy niej, wzięli go tylko na trochę na obserwację na wszelki wypadek.

reklama
Wiem dziewczyny mój lekarz też tak mówi że lepiej wziąść sterydy i być spokojnym. Napewno pójdę tylko nie wiem kiedy bo dziadków przez tydzień nie ma mąż musi być w pracy a teraz chłopcy szkoła i ogólne zamieszanie

Dziewczyny mialam tez dzisiaj wizyte. Rozwarcie na jakies 3cm,lekarz mnie "wymasowal" i powiedzial,ze to w 70% przyspiesza tempa. Do tego dal skierowanie na za tydzien do szpitala,ale powiedzial,ze On liczy,ze do 3,4 dni maly wyjdzie. Ja po tym masazu to zaczelam miec bolesne plecy i podbrzusze,to moze cos sie dzieje dalej. A ja czuje sie jak przed egzaminem. Tyle ksiazek,gazet,youtube,a ja sie nie ogarnelam z tym i nic o dzieciach nie wiem. I nie.czuje,zeby mnie nagle olsnic mialo ech.

Mmm nie przejmuj się, jak już dzidzie będziesz miała obok to wszystko się naturalnie potoczy. W takiej sytuacji cała książkowa wiedza idzie w odstawkę bo każde dziecko jest inne. Trzymam kciuki za olśnienie i szbkie bezproblemowe rozpakowanie

reklama
Do góry