reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To takie dziwne ciągnięcie do dołu, pojechałam do szpitala i okazało się że już nie obejmuje całej szyjki to za pierwszym razem, a za drugim poczułam że coś mi chce wypaść, poszłam do WC i palcem wymacałam mój krążek i znów do szpitala i dostałam trzeci no i ten już siedział na swoim miejscu. Stwierdzili, że rozmiar 2 to dla mnie za duży i dostałam 1, no i do tego dochodzą skurcze, bo jak są częste i silne mimo brania leków to jest ryzyko, że spadnie. Parę razy leżałam w szpitalu w poprzedniej ciąży to trafiłam na jedną dziewczyne której też spadł pessar, tak że chyba one sprawdzają się tylko warunek jest taki że szyjka musi mieć ponad 25mm w chwili założenia, wtedy ryzyko spadnięcia jest niewielkie; to z moich doświadczeń i długich rozmów z różnymi ginami, ale jaka jest prawda tego chyba

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki miło czytać, że pessar działa. Ja jutro mam wizytę więc dowiem się jak ta moja szyjka wygląda. Byłam ostatni raz przed świętami i się nie skróciła. Mam nadzieję teraz usłyszeć dobre wieści!

ticker.php
ticker.php

Ostatnia edycja:
agata powiem tak- musisz wierzyć, że pessar trzyma, mimo tego że masz krótką szyjkę, bo jak zaczniesz opierać się na tym, że krążek ma sens tylko wtedy, gdy szyjka ma powyżej 2,5 mm, to stwierdzisz, że to wszystko nie ma najmniejszego sensu! Ja wiem, że to nie jest łatwe, bo sama mam lepsze i gorsze chwile, wczoraj po południu miałam spadek formy psychicznej i popłakałam sobie, że to wszystko jest bez sensu...
a i jeszcze jedno- gdyby faktycznie było tak, że na krótsze szyjki się pessara nie zakłada, to wiele dziewczyn nie miałoby zakładanego krążka, bo i po co? a jednak lekarze zakładają

klaudusia a ostatnio Twoja szyjka ile miała mm? trzymam kciuki za pomyślne wieści!

nojaniewiem to w chwilach zwątpienia pomyślę o Tobie, że można mieć zagrożenie porodem przedwczesnym, a przenosić :) powodzenia!

Od rana staram się zrobić coś z moim profilem na tym forum i nic mi nie wychodzi, całkowite zaćmienie umysłu, ani zdjęcia nie umiem wkleić już nie mówiąc nic o suwaczkach; idę nakarmić mojego urwisa może odzyskam świadomość
ticker.php
ticker.php

ć; co za dzień....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry