reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej Iza super wieści mój dzidziuś warzyl we wtorek 1230 ale to byłam u nie mojego ginekologa i swojego mam wizytę w poniedziałek ciekawe ile maluch będzie ważył dzisiaj mam 28 i 5 dni :)

reklama
U mnie 32+3 i tez wizyta w poniedziałek. Dzis sobie pojechałam na badanie krwi a pozniej do sklepu i apteki a teraz leze i czekam aż mąż wróci, tez z niego niedobrak ale jakoś ostatnio przez miesiąc to sie dogadujemy bez żadnych kłótni .

Ja biorę asparginian to coś jak aspargin tylko mocniejsze i aspot to tez chyba magnez z potasem? Tak mi się z reklamy w tv kojarzy, jak tak to spokojnie mozesz brac

No widzę ze każdy facet prędzej czy pózniej przechodzi kryzys! Kurczę taka ciąża leżąca odbija sie na każdej sferze życia, nam nie jest lekko naszym facetom rownież! Na szczęście juz niedługo [emoji3]

Jestem w 37 tygodniu ciąży

Ziemniaczek on miał 600g , po miesiącu 850g i to mnie martwiło , a teraz po dwóch tyg od tych 850 już 1270 :) więc szybko skoczyło :)

jestem w 28tyg ciąży

Super Iza.
Moge potwierdzic moje skurcze wychamowaly,ale mi ulzylo, ale pewnie stracilam Troche szyjki. Tu naprawde maja n'as w d...e, bo wizyte mam dopiero 22 wrzesnia.
Ja na mojego nie narzekam, kazalam mû jechac bo naprawde musi wiele spraw pozalatwiac, a ja jakos sobie poradze. Najwyzej Troche pobecze w poduszke. Jeszcze OK 14 tygodni, bedzie mial jeszcze sa swoje. Niech zbiera sily.

Dziewczyny i ja sie melduje, po prawie dwoch dniach twardnien brzucha wczoraj w nocy mnie puscilo, dzis jest z owu normalnie, maluchy szaleja, boje sie myslec o szyjce a w srode bede miec wizyte planowa, w szpitalu na ktorej bedzie wszystko dokladnie pomierzone.
Iza gratulacje fajna wage ma juz twoje dzidzi.
Moj facet o dziwo przestal narzekac ze musi wszystko w domu robic za nas dwoje, a jak byl na urlopie to wieczne wyrzuty byly.w W sumie mam teraz siostre do pomocy ale ona nazrazie nieogarnia, ale zawsze cos bo dzieki niej czas plynie szybciej.

Ja się umówiłam na dzisiaj na 18 40 na dodatkową wizytę. Mam tyle tych skurczów że wolę sprawdzić czy to już czy na czym stoję...
A mój mąż to złoty człowiek... nie mogę na nic narzekać.
Marluna, Jadwiga cieszę się że u Was lepiej :)
Yvonne 37 tydzień - jak to już pięknie wygląda:)

Ostatnia edycja:
Miło się czyta że u was wszystko w porządku ;) Ja ostatnio nie mam w ogóle czasu ba pisanie
;) W środę byłam na usg i moja kruszyna waży 2467 ;) łożysko wydolne a szyjki stwierdziła że nie ma co mierzyć ;)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wizytę mam 31 sierpnia.
Na mojego też nie narzekam bo wszystko robi i to z chęcią.
Nawet w łóżku po pracy ze mną leży żebym sama nie była.
Kurcze u mnie dopiero 29+3 zaczyna się 30 tc a maluch ważył 3 dni temu 1470 g
Pozdrawiam was serdecznie i cieszę się że u was jest dobrze.

Do góry