reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Zadypuję was pytaniami bo bardzo się stresuję tym pobytem u mamy choć wiem że dobrze robię i że będę miała tam wspaniałą opiekę choć bedą dni kiedy będę sama

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

reklama
Basiu myśle ze możesz spokojnie jechać! Raz dziennie jak wejdziesz po schodach naprawdę nic sie nie stanie! Masz przecież krążek a on cię chroni! A kiedy będziesz go miała zdejmowany?

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Basiu też tak miałam w drugiej ciąży. Tego biegania po schodach nie ma naprawdę wiele. A w szpitalu jak byłam to na badania schodziłem piętro niżej i sie tym nikt nie przejmował, nawet musiało sie czekać w kolejce na stojąco.

Nie jestem pewna kiedy mi ściągną. Myślę, że może na wizycie następnej czyli w skończonym 36 tygodniu ale moze będą go trzymać jak najdłużej. Właśnie nie wiem kiedy

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

DORDAW
Ale słodka i śliczna dzidzia
IZA
Ja mam szyjke 1 cm od 20tc o mam tak do teraz a dzisiaj na wizycie to była 1.2 cm o 2 mm więcej ale ja leżę ciągle wstaje tylko do wc i kąpiel no i wizyty i laboratorium.

Właśnie wróciłam z wizyty.
Trochę późno miałam na 17 ale weszłam o 18.30. No i chodziłam po sklepach byłem u siostry itd
A na wizycie to wszystko ok.
Dzidzia waży 1470 g a jestem 29+1
Ważę już 64 kg przytyłam 11 kg nie wiem jak bo mało jem 2 razy dziennie plus owoce
To chyba od leżenia.
Wody serce pepowina łożysko ok

Iza
Ja miałam sterydy podane już w 24tc
Wiesz co ja bym na twoim miejscu pessar założyła bo na szew to już raczej za późno ale nie jestem pewna.
Bardzo mi przykro ale wiem że masz szansę donieść ta ciążę nawet do terminu
Weź przykład że mnie na już z cm leżę 2 miesiące można? można ale musisz leżeć ii założyć krążek

Ale kruszynka gratulacje ;)

Basia spokojnie z tymi schodami ja jestem u rodziców co 3 dzień wchodzę po schodach mam krążek krótka szyjkę odbieram dziecko z przedszkola jeżdzę na Angl ;) jest ok leżę tylko kiedy mogę poza tum juz weszłas w bezpieczny czas kochana :)

Iza powodzenia !

Ziemniaczek podziwiam ;)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Basiu ja mieszkam na 3cim pietrze i do lekarza jakos musze zejsc i potem wrocic. Wszystko spokojnie i powoli. Lekarka mi powiedziala ze mam zaczac sie powoli rusAc. Cwiczenia miesni kegla od 35 tc dopiero a teraz juz moge delikatnie cwiczenia rozciagajace miednice np joga dla kobiet w ciazy ale bardzo powoli i delikatnie

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry