reklama
EM Ka
Fanka BB :)
Basiu zaczęłam 30, moja szyjka ma 2cm, mam krążek założony od 2 sierpnia chyba , ostatnio na wizycie ładnie sie trzymał , teraz mam prenatalne 23 wiec poproszę tez o sprawdzenie , od wtorku chodzę po synka a w zasadzie jeżdzę autem niedaleko bo niedaleko sle jednak, od wczoraj 2x w tygodniu angielski znow, cos tam w domku ogarniam sle lekkie roboty raczej w stylu jakis obiadek, wieszanie prania ktore wczesniej przyniesie maz, i podlewanie kwiatów o ktore maz najbardziej krzyczy ;p
Jadwiga a Ty ktory kasz tydzień ?
Ja gdybym miała bolesne fo bym od razu na IP sie znalazła bo potrafią je jakoś wstrzymać ...
Jadwiga a Ty ktory kasz tydzień ?
Ja gdybym miała bolesne fo bym od razu na IP sie znalazła bo potrafią je jakoś wstrzymać ...
Jadwiga orłowska
Skończyłam 24. Tu mi nic nie dadzą. 31 mam wizytę to popytem o ten krazek
Jadwiga orłowska
Dokladnie Ali, tu tak samo. Jak krwawilam to sprawdzili czy dziecko żyje, czy lozysko sie nie odkleilo i wysłali do domu. Koleżankę tez chcieli zignorować, ale ściemniał ze jest metrem. Godzinę pózniej odeszły jej wody.
asiekD
Dziewczyny jak to jest na IP ze zrobieniem ktg bez problemu mogą zrobić i czy idziecie na ginekologiczna izbę przyjęć czy na normalną bo ja jak byłam w poniedziałek na ginekologicznej izbie przyjęć to mi pani powiedziała że musiała bym być przyjęta aby zrobić ktg.
reklama
Ali dostalas sterydy wtedy w tym 30 tygodniu?
Gdybi mi jeszcze te sterydy dali to mial by sens jechac na szpital, a jeste, pewna ze jak nawet szyjka ma jeszcze 1 cm to wysla mnie po ktg i usg do domu.
Chociaz jakby mial mnie kto zawiesc to pojechalabym by sprawdzic szyjke bynajmniej.
Jadzia widze ze we Francji i w Szwajcarii test tak samo, jak juz masz przepisany magnez i jakies tabletki ziolowe na skurcze to nic nie dadza ew buscopan, bo tlumacza tym ze nic poza tym innego nie maja.
Mysle ze w Pl mimo moze gorszych warunkow jezeli chodzi o sale szpitalne ale jeszcze cos sa w stanie zrobic, a tak wychodza z zalozenia ze ciaza to nie choroba i na sile ciazy utrzymywac nie beda.
Te usg i ta szyjka co mierza to tylko poto by sprawdzic czy nam kobietom ciezanym nic nie zagraza zyciu.
Przepraszam ze tak sie rozpisalam ale trafia mnie na taki system i jestem wsciekla.
Gdybi mi jeszcze te sterydy dali to mial by sens jechac na szpital, a jeste, pewna ze jak nawet szyjka ma jeszcze 1 cm to wysla mnie po ktg i usg do domu.
Chociaz jakby mial mnie kto zawiesc to pojechalabym by sprawdzic szyjke bynajmniej.
Jadzia widze ze we Francji i w Szwajcarii test tak samo, jak juz masz przepisany magnez i jakies tabletki ziolowe na skurcze to nic nie dadza ew buscopan, bo tlumacza tym ze nic poza tym innego nie maja.
Mysle ze w Pl mimo moze gorszych warunkow jezeli chodzi o sale szpitalne ale jeszcze cos sa w stanie zrobic, a tak wychodza z zalozenia ze ciaza to nie choroba i na sile ciazy utrzymywac nie beda.
Te usg i ta szyjka co mierza to tylko poto by sprawdzic czy nam kobietom ciezanym nic nie zagraza zyciu.
Przepraszam ze tak sie rozpisalam ale trafia mnie na taki system i jestem wsciekla.
Podziel się: