reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No to widze ze nas wszytkie bierze na te skurcze tylko ty Ali jestes juz bezpieczna, wiadomo ze lepij by bylo by odbywalo sie bez ekscesow, kurcze a tak zawsze cos.

reklama
Basiu zaczęłam 30, moja szyjka ma 2cm, mam krążek założony od 2 sierpnia chyba , ostatnio na wizycie ładnie sie trzymał , teraz mam prenatalne 23 wiec poproszę tez o sprawdzenie , od wtorku chodzę po synka a w zasadzie jeżdzę autem niedaleko bo niedaleko sle jednak, od wczoraj 2x w tygodniu angielski znow, cos tam w domku ogarniam sle lekkie roboty raczej w stylu jakis obiadek, wieszanie prania ktore wczesniej przyniesie maz, i podlewanie kwiatów o ktore maz najbardziej krzyczy ;p

Jadwiga a Ty ktory kasz tydzień ?

Ja gdybym miała bolesne fo bym od razu na IP sie znalazła bo potrafią je jakoś wstrzymać ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

U mnie już nie będą wstrzymywać porodu. Marluna mnie poważnie potraktowali dopiero jak w 30 tyg skurcze się pisały na ktg co 6-7 min dochodzące do 100 i drugi raz w 33tyg jak miałam mocne co 4 min na ktg.

Dokladnie Ali, tu tak samo. Jak krwawilam to sprawdzili czy dziecko żyje, czy lozysko sie nie odkleilo i wysłali do domu. Koleżankę tez chcieli zignorować, ale ściemniał ze jest metrem. Godzinę pózniej odeszły jej wody.

Dziewczyny jak to jest na IP ze zrobieniem ktg bez problemu mogą zrobić i czy idziecie na ginekologiczna izbę przyjęć czy na normalną bo ja jak byłam w poniedziałek na ginekologicznej izbie przyjęć to mi pani powiedziała że musiała bym być przyjęta aby zrobić ktg.

reklama
Ali dostalas sterydy wtedy w tym 30 tygodniu?
Gdybi mi jeszcze te sterydy dali to mial by sens jechac na szpital, a jeste, pewna ze jak nawet szyjka ma jeszcze 1 cm to wysla mnie po ktg i usg do domu.
Chociaz jakby mial mnie kto zawiesc to pojechalabym by sprawdzic szyjke bynajmniej.

Jadzia widze ze we Francji i w Szwajcarii test tak samo, jak juz masz przepisany magnez i jakies tabletki ziolowe na skurcze to nic nie dadza ew buscopan, bo tlumacza tym ze nic poza tym innego nie maja.

Mysle ze w Pl mimo moze gorszych warunkow jezeli chodzi o sale szpitalne ale jeszcze cos sa w stanie zrobic, a tak wychodza z zalozenia ze ciaza to nie choroba i na sile ciazy utrzymywac nie beda.
Te usg i ta szyjka co mierza to tylko poto by sprawdzic czy nam kobietom ciezanym nic nie zagraza zyciu.
Przepraszam ze tak sie rozpisalam ale trafia mnie na taki system i jestem wsciekla.

Do góry