reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
nie dostajesz żadnych leków przeciwzakrzepowych??

Ja miałam twarde brzuch i bóle podbrzusza, nawet z USG był problem, żeby zrobic, więc biorę magnez głównie, bo on mi pomaga lepiej od innych leków rozkurczowych i do tego zastrzyki na rozrzedzenie krwi, bo serce nie daje rady - dostaję zastrzyki i brzuch przestał twardniec.

nie dostajesz żadnych leków przeciwzakrzepowych??

Ja miałam twarde brzuch i bóle podbrzusza, nawet z USG był problem, żeby zrobic, więc biorę magnez głównie, bo on mi pomaga lepiej od innych leków rozkurczowych i do tego zastrzyki na rozrzedzenie krwi, bo serce nie daje rady - dostaję zastrzyki i brzuch przestał twardniec.

ja tez biore magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki u mnie nie ma problemy z usg.

Pasek masz rację z tymi nerwami i choc wiemy, że nerwy nie pomogą tylko zaszkodzą to ciężko się zdystansowac do tych wszystkich objawów, tym bardziej że większośc z nas ma za sobą różne przeżycia.
Trzymajcie się dziewczyny musimy wierzyc w szczęśliwe zakończenie:)

Dermatolog uspokoiła mnie co do wysypki, dostałam maśc Eurycyne i jest już troszkę lepiej.
Pozdrawiam

nadal mnie zastanawia, dlaczego nie dostajesz nic na skrzepy?? Zakrzepica może spowodowac smierc dzieciątka, bo może dojsc do niedokrwenia i jego uduszenia. Spytaj mi się o to. Miałaś skrzepy, krwawienia teraz bóle niech coś z tym zrobi, a nie gada, że jak będzie gorzej to się zjaw. Może poradz się innego ginekologa.

Hej Pasek,
tak w dwupaku :)
Byłam w piątek na wizycie i wygląda na to że moja córcia nie będzie sie wcale aż tak bardzo śpieszyc. Odstawiłam Hydroksyzynę bo brzuch przestał się już napinac i w ogóle wszystko się uspokoiło. Jeszcze mam leżec tak aby złapac 9-ty miesiąc, a potem mogę brac się za pranie pieluszek i przygotowania :)

A jak Twoje samopoczucie?

cześć mam pytanko czy którejś z mam twardniał brzuszek w ciąży? jestem w 26 tygodniu i bardzo często twardnieje mi brzuszek przy tym odczuwam kłucie u dołu brzucha biorę leki nawet zwiększoną dawkę ale nie pomaga:-( prawdopodobnie czeka mnie leżenie w szpitalu jak ktoraś z was tak miała to napiszcie jak to z wami było dzięki:)

reklama
Miałam to w pierwszej ciąży ale samo twardnienie to nie aż taki problem jak skracanie szyjki macicy pod wpływem tych skurczy.
W pierwszej ciąży miałam szyjkę skróconą do połowy i skurcze non stop kilka, kilkanaście na godzinę i tak od 24 tc leżałam tylko raz na początku w szpitalu później w domuz z ałożonym pessarem, plackiem leżałam miesiąc później delikatnie chodziłam i tak dotrwałam do 42tc ! A jak ściągano mi pessar w 38 tc to szybko zrobiło mi się rozwarcie na 4 cm z którym jeszcze chodziłam miesiąc także spoko. Z leków brałam nospę 2x dnia oraz magnez 3 x dnia.

Do góry