reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Cowisnia
Ja mam szew od 18 tc ale o tych ćwiczeniach to nie mam pojęcia czy można.
Nigdy nie pytałam bo mi jest nie potrzebne.
Ale moim zdaniem nic nie szkodzi na przeszkodzie ale to moje zdanie zaznaczam.
Ja też mam twardy brzuch i to ciągle mam miękki tylko jak leżę i tez nie zawsze. Ja mam nakaz leżenia i tylko wc i do łóżka.
Ale do kuchni nieraz sobie pójdę.
Dzisiaj idę do lekarza i sprawdzi ta szyjkę.
Jak narazie nie mam skurczy chyba i szczerze powiem ze boje się ze mogą się pojawić i co będzie aż strach myśleć.
Ale nie mam wyboru trzeba żyć dalej
U mnie juz 27+1

Chciałam jeszcze zaznaczyć że leżenie dużo daje naprawdę dzięki temu jeszcze noszę moja dzidzie. Nie wiem czy wy też tak lezycie jak ja. Dzisiaj trochę się nachodze bo mam wizytę i chce jeszcze po sklepach trochę pochodzić.
Współczuję ci Jadzia ze tam nie masz wsparcia ale pytaj nas co wiemy to pomożemy.
Jestem trochę zła dzisiaj bo wkurzyła mnie pewna dziewczyna na fb .
Zawsze znajdzie się jakaś menda.
Nie wiadomo juz czy lepiej komuś doradzić czy lepiej się nie odzywać i wogole nie korzystać forum. Po co człowiek ma się denerwować.

ZIEMNIACZKU, nie nie, mówimy ciągle o SN, ja też będe miała siłami natury i jak przed szpitalem i szwem chodziłam na gimnastyki dla kobiet w ciaży i basen dla ciężarnych to wszyscy mówili; ĆWICZYĆ MIĘŚNIE KEGLA MINIMUM RAZ DZIENNIE! to łatwiejszy poród mniejsze prawdopodobieństwo że nie będzie zagrożenia pęknięciem krocza itp.

Mi polozna polecila brac Oeparol 3x2 po skonczonym 36 tc. To jest olej z nasion wiesiolka i on podobno tez pomaga uniknac rozerwania/naciecia i skraca pierwsza faze porodu bo nawilza i uelastycznia scianki pochwy (lub jakkolwiek sie te narzady nazywaja ;-) ). Na niektorych to pewnie podziala, a na innych nie, ale ja biore bo niestety miesni kegla nie cwiczylam z obawy przed naruszeniem pessara.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny
Co do twardnien brzucha i skurczy to dobra jest sol magnezowa, jamam sol z morza martwego.
Kupuje sie ja w aptece i nalezy ja rozpuscic w cieplej ale nie goracej wodzie i moczyc w tym stopy.
Mi ja polecil fizjoterapeuta mowiac ze magnez sie czasem lepiej wchlania przez skore, tu w Szwajcarii twierdza ze najlepszy jest magnez pitny, to znaczy taki rozpuszczany w tabletkach musujacych, tylko musi byc jego duze stezenie, tu jest taki specjalny dla kobiet w ciazy.Powiem wam ze lezenie plus te metody z magnezem i od czasu do czasu buscopan dziala jak do tej pory, a bylo zle z nami bo w 19 tygodniu dostalam krwotoku i akcji skurczowej i sie normalnie poronienie szykowalo.Wyciszyli to magnezem i buskopanem najpierw w kroplowkach potem w tabletkach, dawali mi tez baldrian to chyba wycisza nerwy i uspokaja macice.Tu jeszcze w szlitalu stosowalioklady z ciepla ale nie goraca woda z olejkami lawendowymi, co do tych okladow balam sie bo czest sie mowi u nas w Pl zeby nie stosowac goracych kapieli a ani mi tu co pare godzin cieply oklad na brzuch ale wyszlam z tej okrutnej sytuacji.
U problemem nie byla szyjka i nie jest odpukac do tej pory tylko macicabze zros4ami po cesarce, ktora nie chcevsie rozciagac i jak maluchy skokowo rosna to warjuje i twardnieje.

Do góry