reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja biorę witaminy ale od miesiąca mama dha ale szczerze mówiąc wolałabym ich nie brać wole naturalne witaminki. Ale biorę bo siedzę ciągle w domu i nie mam Wit d brak słońca bo gdyby nie to to bym nie brała żadnych.
Nie wiem ile moje waży mam nadzieje ze jutro się dowiem mam usg co 2 tyg ale zawsze zapominam zapytać.

reklama
Baasia dotrzymasz na pewno z pessarem, teraz to Ci juz szybko zleci. A co do badania szyjki to mi tez zawsze lekarze badali tylko recznie, zaden nie wkladal sondy dopochwowej, a tych badan mialam sporo w roznych miejscach. U mnie to by nawet chyba nie weszla bo pessar mam na wysokosci pol palca. Raz jeden lekarz zmierzyl mi szyjke przez USG brzuszne, ale moj gin twierdzi, ze to malo wiarygodne i bardzo orientacyjne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ja tez biorę femibion 2 i znajome które to biorą/brały nie miały przez to jakichś większych dzieci, więc może u mnie po prostu bedzie wiekszy bez zwiazku z witaminami

Dziewczeta,
Poszlam dzisiaj na ktg i przez caly czas zapisu maly nie kopnal ani raz. Pani polozna po 10min kazala sie obrocic na drugi bok i potem powiedziala,ze jest ok,bo maly zareagowal podniesieniem tetna na to. Teraz jestem w domu i sobie kopie,ale nie raz w ciagu dnia On sie potrafi dlugo nie ruszac. Czy Wam sie tak zdarzalo?

Hej Mmm777 u mnie jest 26 tydz a więc z tym kopaniem jest różnie ale dosyć często kopie choć w czoraj synek był spokojny i dlatego u lekarza kazałam sprawdzić przepływy.

Mmm117 to normalne. U mnie na KTG kaza przynosic wode i slodycze i jesli maluch akurat spi to prosza aby zjesc i popic i to zazwyczaj pomaga. U mnie i dziewczyny obok ostatnio tez spal i zjedzenie 3 ciastek rozruszalo obydwoje po chwili. Nie wiem dlaczego ale ja bylam ostatnio pierwszy raz na KTG w szpitalu w ktorym mam rodzic i mowili, ze takich zapisow jak dzieci spia/bardzo malo sie ruszaja w trakcie to oni nie uznaja i kaza powtarzac, ale jak przy podawaniu sterydow robili mi na oddziale w innym szpitalu to jakos nikt nie zwracal na to uwagi. ;)

Hej Mmm777 u mnie jest 26 tydz a więc z tym kopaniem jest różnie ale dosyć często kopie choć w czoraj synek był spokojny i dlatego u lekarza kazałam sprawdzić przepływy.

A co to daje,ze sie sprawdza przeplywy? Jak tetno.jest ok to to jest.za malo? Te przeplywy to.wlasciwie co.daja?

Mmm117 to normalne. U mnie na KTG kaza przynosic wode i slodycze i jesli maluch akurat spi to prosza aby zjesc i popic i to zazwyczaj pomaga. U mnie i dziewczyny obok ostatnio tez spal i zjedzenie 3 ciastek rozruszalo obydwoje po chwili. Nie wiem dlaczego ale ja bylam ostatnio pierwszy raz na KTG w szpitalu w ktorym mam rodzic i mowili, ze takich zapisow jak dzieci spia/bardzo malo sie ruszaja w trakcie to oni nie uznaja i kaza powtarzac, ale jak przy podawaniu sterydow robili mi na oddziale w innym szpitalu to jakos nikt nie zwracal na to uwagi. ;)

Dzieki Ziemniaczek troche mnie to uspokoilo. Chociaz ostatnio,to mam wrazenie,ze dziecko robi jak chce. Czasami kostka czekolady wystarczy i szaleje,a czasami pol paczki delicji i ma to gdzies...

reklama
Ja na razie poza magnezem i kwasem foliowym nie biorę nic, ale mam w planach pić tran Mollers baby. W poprzedniej ciąży też go piłam w trzecim trymestrze.

Do góry