reklama
Ziemniaczek
Fanka BB :)
A u mnie goście juz pojechali i znowu w łóżku jestem
Dzisiaj rozpoczął mi się 27+0 czyli idzie 28tc
Jeszcze 2 tyg j będę szczęśliwa a raczej szczęśliwsza.
Dzisiaj rozpoczął mi się 27+0 czyli idzie 28tc
Jeszcze 2 tyg j będę szczęśliwa a raczej szczęśliwsza.
asiekD
Cześć dziewczyny ja już po wizycie było ostro lekarz odrazu zezłoszczony bo mówi że nie lubi jak mu pacjentka narzuca co ma robić a ja mu na to że grzecznie że ja tylko chce poznać jego argumenty dlaczego przy tak wysokim wyniku nie chce zwiększyć dawki on na to że gdy będą objawy czyli coś się będzie działo to ja mu na to czy mam dostać zakrzepu to wtedy będzie coś robił.Wkoncu przerwalismy temat i potem on sam powiedział że aby pacjentka była Spokojnia da mi dawkę 2X 40 czyli zastrzyk 2 razy dziennie. Potem już wizyta przebiegała ok maluszek waży940 g a w sobotę u kogo innego było 780. Ma się dobrze przepływy ok. A co do szyjki krążek trzyma i szyjka z krążkiem ma 3,5 cm powiedział że przy krążku może się wydłużyć czy któraś z was tak miała??
Ziemniaczek
Asia
Ostra z ciebie babeczka bardzo dobrze kochana trzeba pilnować swoje
A szyjka to masz super długa ciesze się ciekawe jak u mnie.
Mam nadzieje ze dalej centymetr
A z wagą to dziwne aż taka różnica niemożliwe albo tak albo tak
A przypomnij mi jeszcze który masz tydzień bo ja zawsze zapominam
Ostra z ciebie babeczka bardzo dobrze kochana trzeba pilnować swoje
A szyjka to masz super długa ciesze się ciekawe jak u mnie.
Mam nadzieje ze dalej centymetr
A z wagą to dziwne aż taka różnica niemożliwe albo tak albo tak
A przypomnij mi jeszcze który masz tydzień bo ja zawsze zapominam
Ziemniaczek
Tak myślałam że tydzień do tyłu jesteś ale chciałam się upewnić. No tez patrzalam wagę z mojej aplikacje to w 26 tyg 900g a w 27 tc 1kg
Asia czekalam.z niecierpliwoscia na Twoje.wrazenia. To jest dobre,ze umiesz od razu odpowiedziec konkretnie,ja czasem gubie jezyk.w.buzi. Masz racje,lepiej zapobiegac niz leczyc,wiec lepiej chyba zwiekszyc dawke leku przy zlych wynikach niz czekac nie wiadomi na co. Nadal idziesz w sr.do tego innego lekarza?
Asiu powiedz mi skąd ginekolog wie, że Twoja szyjka ma 3,5cm. Jak masz krążek to jak to lekarz zbadał? Wiesz dopytuję bo ja tez mam pessar i byłam u trzech niezależnych lekarzy w tym u Pani doktor która pracuje na patologii ciąży i każdy mówił mi że jak jest krążek to badanie robi się tylko kontrolne czyli zagłada do środka i wkłada palec. Określa czy pessar się trzyma, czy jest rozwarcie od zewnątrz. Natomiast na usg sprawdza juz tylko dziecko i mi głowicą tam nie sprawdza szyjki tylko zawsze jak prosze mówią że lepiej tego nie robić by nie wywołać wcześniejszego porodu, bardzo jestem ciekawa jak Tobie stwierdził lekarz 3,5 cm
Jestem w 32 tygodniu ciąży
Ziemniaczki w posiewie szyjki wyszła mi bakteria klepsiella na szczęście są różne odmiany i moja podobno na antybiogramie wyszła że jest wrażliwa na nawet łagodny antybiotyk. Sama bakteria jest bardzo nieciekawa dlatego tak się martwię i duże prawdopodobieństwo że zarażono mnie w szpitalu jak leżałam i w szpitalu założyli mi pessar
reklama
Ziemniaczek
Aha nie znam tej bakterii a ona może pojawić się później czy juz nie. Jak mi zakładali szew to później po miesiącu miałam posiew i tez nic nie miałam
Moje pytanie czy ona może pojawić się później czy juz nie
A ja mam szew i mi normalnie sprawdzają szyjkę ręcznie i na lezance przez usg dopochwowo
Moje pytanie czy ona może pojawić się później czy juz nie
A ja mam szew i mi normalnie sprawdzają szyjkę ręcznie i na lezance przez usg dopochwowo
Podziel się: