reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja nospa i magnez, ja prawie bez opieki medycznej, sama muszę sobie radzić:frown:

ja kupuje magnez bez recepty ASMAG (polecony przez lekarza prowadzącego), ale to nie jest żaden suplement diety. w jeden tabletce jest 300 mg magnezu wiec biorę dawkę 1200 na dobę. jak porównałam jakiś magnez + vit B6 suplementu to tam dawka jest ok 50 mg. zwróć na to uwagę

reklama
Ja nie biorę nic poza duphaston i magnez nie chce za dużo się truc .
A śluz tez mam i wiem ze jest nieszkodliwy.
Leżałam w szpitalu z powodu twardnienia brzucha i naszpikowali mnie kroplowka z magnezem i było ok . Po powrocie do domu gdzieś po 3 dniach znowu to samo. Tam leżały tez dziewczyny z tym samym problem co ja i wyszły po 3 dniach z niczym .
Zalecenia brać magnez i dupka.
Ja mam asmag forte

Ja biore buscopan na twardnia brzucha, ktore czesto sa bezbolesne chociaz ostania jak brzuch twardnieje to zaczyna ciagniac gdzies na dole ale tak jakby po bokach w pachwinach albo kluje.Magnez biore 2xdziennie niezaleznie czy mam twardenienia czy tez nie, a buscopan w razie czestych skurczy, tu lekarze ostrzegaja zeby go niebrac nalogowo bo skraca szyjke macicy, ale z drugiej strony to chyba silne skurcze chyba tez i wez tu badz madry.

Ostatnia edycja:
Jak dziewczyny jest u was z mezami?Moj mi ostatnio robi wyrzuty ze czuje sie jak piate kolo u wozu, bo ja sie skupiam tylko na tym by donosic ta ciaze.
W sumie ma racje bo zakaz wspolzycia mamy z prawie od poczatku, przez te upaly nie lubie tez jak sie ciagle do mnie lasi bo minie normalnie siodme poty zalewaja tak mi goraco, a on potem chodzi wkurzony, ze mi juz calkiem odbilo bo osiagnelam swoj cel ciaze, a jego olewam, a to nie prawda.

Mój ok. Teraz jest na wyjeździe to się troszkę rozerwie, a ja mogę leżeć bez ograniczeń. Sex, nikt mi nie zabronił, ale jak coś kuje pobolewa to go odsuwam i tyle. Widzi, ze staram się funkcjonować o ile się da normalnie. Nie wiem jak będzie później. Pierwszą ciążę spędzał ze mną w szpitalu od rana do nocy z przerwami na jedzenie. :). Teraz chciał, żebym pojechała z nim do Polski po dzieci, ale nie ma szans za bardzo się boję. a on <przejechałaś już 6 tyś km i nic się nie stało. Czasem jednak się zapomina i przegina.

Cześć Marluna u mnie z mężem to samo zakaz współżycia gdzieś od 4 MC. Widzę że to się przekłada na jego samopoczucie chodzi ciągle sfrustrowany tłumaczę mu ze go rozumie że już niedługo itp ale weź tu facetowi przetłumacz który ma swoje potrzeby. Marluna daj mężowi się połasic niech poczuje troszkę twojej bliskości. Gdy urodzą się dzieci nie będzie lepiej ja myślał tylko aby przyłożyć głowę do poduszki ze zmęczenia.

Ja chyba juz tez odstawie ta Nospe, bo moj lekarz niby mowil, ze moge brac do konca, ale z drugiej strony jak mnie brzuch nie boli to po co. Bede brala tylko na bol, tak mi dzisiaj tez lekarz na KTG powiedzial, bo bylam pierwszy raz (dzis mam 37+3). :)

Bylam w przychodni przyszpitalnej i od razu mnie zbadal i napisal w komentarzu "szyjka miekka, przepuszcza 1 palec". Jak zapytalam czy to rozwarcie to powiedzial, ze nie, a poza tym jeszcze mam pessar nie zdjety wiec on chyba trzyma zeby nie bylo rozwarcia...

Dziewczyny czy wiecie czym sie rozni to ze szyjka przepuszcza palec od rozwarcia? Jakos nie dopytalam i teraz zaluje. Jak przepuszcza palec to juz pewnie blisko do rozwarcia?

AsiekD jakie badanie na ta krzepliwosc mialas? Czy to moze ten Fibrynogen?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez celibat od polowy ciazy, bo mam jeszcze polipa na szyjce i on moglby krwawic, ale maz rozumie... chociaz juz czeka kiedy sie to skonczy z niecierpliwoscia.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie mąż rozumie. Też celibat z tym że od 2 miesięcy dopiero. Jeśli chodzi sfrustrowany to przecież można się inaczej " poprzytulac". A też się nie może doczekać małej księżniczki więc nie robi mi z tego żadnych problemów. Chyba bardziej ja już bym chciała ten celibat zrzucić.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry