reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Asiu
A nie możesz zmienić lekarza . Ja zmieniłam lekarza w 5 miesiącu. Mój były gin tez był dobry ale zmieniłam go bo jak badał mnie dopochwowo to mnie bolało czułam się jakby świnie zarzynal dosłownie .
A ten teraz jest delikatny jest jak kolega.
Ja mam w środę wizytę

reklama
Czesc. Przywitam sie na poczatek. Poczytuje Was od okolo 8tyg,bo wtedy zauwazono skrocona szyjke,miekka i rozwarcie na 1cm. Od tego czasu leze i wieczorami zerkam co tam u Was. Teraz to juz 34t5d wiec coraz blizej bezpiecznego terminu,ale tez z powodu pracy mojego meza jestem sama w domu i termin docelowy jest.chocby do 36t5d,bo wtedy juz maz bedzie. Czy dotrzymam to nie wiem,bo szyjka 2tyg temu miala 15-27mm w zaleznosci od.ustawienia glowicy,a nie mam ani szwu ani pessara.
Od jakiegos czasu zaciekawila mnie Twoja sytuacja Asiek.Kiedys napisalas,ze jestes z.Brzeska i masz dobrego lekarza. Ja tez jestem z Brzeska,chociaz mieszkam teraz w Bochni,ale jezdze tez do lekarza do Brzeska. Mozesz napisac inicjaly Twojego lekarza?Jestem ciekawa czy do jednego chodzimy :-)

Ziemniaczek myślę nad tym i nawet umówiłam się na środę do kolegi swojego lekarza razem pracują w szpitalu.Mam nadzieję że gdy pójdę na wizytę to nie odczuje u nowego lekarza tego że chodzę do kolegi po fachu. Pójdę na konsultacje i zobaczę jak przebiegnie wizyta

Vita skurcze 30-40 to nie duzo. Mi polozne w szpitalu mowily ze skurcze, ktore biora pod uwage to sie zaczynaja od 60 i wtedy cos moze sie zaczynac. A niektore dziewczyny tutaj mialy nawet po 80 i wiecej w trakcie pobytow w szpitalu. Grunt ze szyjka cala!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Asia
Mój były lekarz i ten obecny to są z jednego szpitala.
Głupio mi będzie jak będę już rodzic to będzie ten i ten . Będę się źle czuła co ten były sobie pomyśli ze go zmieniłam a chodziłam do niego parę lat .

Witaj mmm777 odzywaj się częściej im nas więcej tym weselej i czas szybciej leci

No właśnie ziemniaczek o to chodzi ze oni razem pracują. Ale już mi wszystko jedno chce poznać zdanie kogoś innego

reklama
Asia,
No to tak mamy tego samego lekarza ;-). Tak juz kiedys myslalam. Co powiem... Jak zaczely sie klopoty z szyjka to byl 26t. Nic sie wczesniej nie dzialo,ale w 13 tyg jak mialam zapalenie calych drog oddechowych i zapytalam czy na pewno musze ten antybiotyk to tez powiedzial,ze jak chce sie sama leczyc to po co dzwonie do Niego...niby racja...jak z.ta szyjka to.od razu skierowal na celeston do szpitala,tam mi dali rozne inme prochy skutkiem czego jak.wyszlam to mi sie brzuch tak spinal bez tych srodkow,ze nie moglam chodzic. Tam w szpitalu to jeszcze tylko.jeden lekarz moje przychylne zdanie zyskal,mozliwe,ze.ten do ktorego idziesz teraz. Bo reszta to.tak.srednio. a ten nasz prowadzacy lekarz no nie powiem,bo chwale bardzo,bo jak.kiedys z powodu nerwowej sytuacji osobistej dostalam calodobowej twardosci brzucha,ze nie moglam wytrzymac to akurat w ten dzien przyjmowal w.szpitalnej przychodni (a wiadomo jakie tam kolejki) i przyjal mnie bez problemu,a mogl przeciez.od razu wyslac.na izbe przyjec. I bardzo wtedy dokladnie wszystko.zbadal i powaznie potraktowal.wiec to bylo.super. no ja sie nie ze.wszystkim zgadzam,ale to nie ja jestem lekarzem...choc wtedy jak bylam to.mi zapisal hydrokzsyzyne na nerwy. Jak poczytalam co to jest to oslablam i nie bralam. Dosc.nerwowa jestem,ale bez przesady. Jak.mialam wyniki z moczu kiepskie to tez dal od razu antybiotyk taki co.niby raz wystarczy wziac (nie pamietam nazwy), ja dostalam dwie dawki, ale bez zadnego posiewu itp. No mieszane uczucia mam. Z jednej strony odkad zaczely sie klopoty z ta szyjka to mam wrazenie,ze bardzieh zwraca uwage na to co.mowie...ale np 2 tyg temu odstawil luteine i wizyta za tydzien dopiero. Szyjka krotka,miekka,ostatnio czuje,ze dziecko jest juz baaaardzo nisko i szkoda,ze wizyty nie mialam teraz po 2ch tygodniach...ale nie i.koniec. A konczac epopeje to rozmawialam ostatnio z taka pania polozna,ktora mowila,ze to.jest taki lekarz co nic nad wyraz nie zaleca,ale tez nie lekcewazy....

Ziemniaczek,jak widac.mam sklonnosc.do rozpisywania sie dlatego dotad unikalam pisania ;-) a niestety bardzo dretwieja mi palce u dloni i pisanie nie jest latwe stad tyle kropek ;-)

Do góry