reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć Aniu każda z nas na tym forum coś ma także szybko Ci jakaś dziewczyna coś poradzi. Juz dużo Ci nie zostało. Wszystkie damy radę

Jestem w 32 tygodniu ciąży

reklama
Cowisnia
Witam Cię serdecznie
Ja mam założony szew w 18 tc a teraz jestem 26+4 .
Od założenia szwu mój brzuch ciągle jest twardy nieraz chodzę jak stara babcia bo nie mogę się wyprostować nawet jak leżę to mam twardy brzuch ale nie zawsze. Ale u mnie z tym brzuchem to normalne .
Tez biorę duphaston 3×1 i asmag 2×2
A ty ile bierzecie tego duphastonu pytam bo lekarz kazał brać mi 3 razy dziennie a ja biorę 2
Nie martw się o brzuch bo mój jest ciągle twardy jak chodzę dosłownie jak kamień
Tez bym chciała chodzić do szkoły rodzenia się mam nakaz leżenia i nie mogę chodzić tylko do wc.
Jeszcze zaznaczę ze moje szyjka na 1 cm a twoja?

Witam. Ja już 3 ciążę znoszę w łóżku.Co prawda jeszcze sporo brykam, ale obawiam się, że to ostatki. Obym zdążyła co nieco przygotować do września.

Cześć Aniu ja mam zalorzony pessar 2,5 tyg temu obecnie 26 tydz każda z nas ma tu prawie identyczne problemy ale razem jest nam tu raźniej każda coś doradzi i tak płynie dzień za dniem. pozdrawiam

Cześć Ziemniaczku :), dziewczyny!
dziękuję za odzew !!!

no ja mam problem od czerwca, czyli to będzie 21-22 tydzień ciąży. nie wiem ile miała, ale z tego co pamiętam około 2 cm. leżałam w matce polce w łodzi. mają mi zdjąć szew w 37 tygodniu ciąży.

biorę
Asmag 2 talb x 2 dziennie
duphaston 1 tabl x 3 dziennie (chociaż powiem szczerze, że rzadko bo rzadko ale zapominam o środkowej dawce

Hej dziewczyny

Ja tez po wizycie u gina w srode i u pracodawcy w sumie sie az tak nie nachodzilam wszedzie po klika krokow, no moze wiecej nastresowalam ,a brzuch mi sie tak od srody stawia ze prawie codziennie biore buscopan co wczesnie nie musialam robic albo bardzo rzadko.
Ja mam przepisany magnez dla kobiet w ciazy 2xdzienie i wrazie koniecznosci buscopan.
Wymaz z pochwy wyszedl dobry nie ma bakteri a co do duzej ilosci sluzu to mam wkadki nosic i sie nim nie przejmowac.
Jejku jak ten czas w ciazy powoli leci, szczegolnie jak cos zaczyna dolegac typu skurcze, klucia, ze sie nie da zadne metody nie skutkuja w moim przypadku, oby do 30 tygodnia a potem juz z gorki moze bedzie.

No widzisz cowisnia ja drugą ciążę byłam w szpitalu od 22 tyg. Teraz mam 21 i też się bardzo denerwuję czy się powtórzy czy nie. Tyle co wyciszyłam skurcze, dziś pierwszy dzień bez nospy, może pochodzę jeszcze troszkę.

hej hej marluna,

ja też mam bardzo obfity sluz i też żadnych stanów zapalnych nei mam, wszystko w normie.

dziewczyny, bierzecie buscopan / nospe itp na tą twardą macicę ? czy macie dodatkowo jakieś bóle brzucha?

reklama
Do góry