Ech...
Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale wytrzymaj do wizyty. Nie wiem, co tu zrobić jeśli chodzi o brak kupy i wyraźny dyskomfort u dziecka z tym związanego, bo akurat nie mam takich doświadczeń (dopiero jakoś od 8 mies córka zaczęła mieć zaparcia i do tej pory walczymy za pomocą dicopegu, pod okiem gastro...

) u takiego malucha. Nie pamiętam też już, ile dni bez kupy to norma u dziecka kp. Ten brak kupy to niekoniecznie ma podłoże alergiczne/nietolerancji... nakłada wam się dużo spraw na raz przypuszczam, niekoniecznie powiązanych...
Mimo edukowania mojej mamy i teściowej, bez przerwy słyszałam pytanie, co mogę jeść właściwie i olaboga dlaczego piję kawę. Czy bigos na święta nie zaszkodzi (córka miała miesiąc na Boże Narodzenie). A potem jak była dieta eliminacyjna, to już naprawdę miałam dosyć wyjaśniania, po co to robię. W pierwszej chwili usłyszałam, że jak widać jedzenie moje dziecku może zaszkodzić

i że ich rady co do tego, że nie powinnam np jeść strączkowych nie były takie bez sensu...
Odstaw bmk dopiero po konsultacji z lekarzem. Przyczyna może być inna. Zanim rozmawiałam z pediatra o tych kupkach, to obserwowałam oczywiście i naczytalam się różnych rzeczy, ale sama nie chcialam w to wchodzić i potem jak weszłam to i tak chciałam porady gastroenterologa...
Aha i wciąż mi się wydaje, że u was to nie od bmk jest ta sytuacja. Ale nie jestem specjalistką.