reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

No Donka rewelka, mozesz dorabiac. Tu nawet na babyboomie jakas panna sie z czyms podobnym oglasza. A co do chlopaczkow to widzialam ich juz w czapkach w sowki ale moj mi zabronil bo sa zbyt 'gejowskie', znalazl sie homofob, by widzial, ze Cianek dzis w rozowych portkach paradowal po centrum handlowym bo tylko takie byly pod reka jak sie zlal;-).

U mnie tez zabkowanie, Rorus wrzesczy pol nocy, a Cianek sie tylko slini i nie marudzi. Blizniaki a calkiem inaczej reaguja, na szczescie, bo bym krecka dostala!
A w ogole to dzis zaszalalam na zakupach i wydalam kupon co dostalam z pracy na 50 Euro (termin dochodzil) i nakupilam chlopakom ksiazeczek. Taka dobra mama jestem, nie sobie bluzke a im ksiazki:-). Ubran mam bez liku a ciagle i tak chodze w tym samym bo glownie na spacery, wiec po co sie stroic. Choc wyszperalam moje skinny dzinsy i od razu sie lepiej czuje (jedyna rzecz jaka mam skinny to dzinsy;-)).

reklama
Donka- cuuuda!!!!Normlanie prześliczne ta czapy a kłapek (siołek;-) ) też niczego sobie- masz babo talent i podziwiam,że znajdujesz na to jeszcze czas.....

Niuleczka- ja już od 2 tygodni dochodzę do tego czemu ten mój smyk się budzi co chwila i jeszcze nie doszłam....dzisiaj wywnioskowałam,że mu za cieplo, bo śpi w śpiworku, ale on cienki to jeszcze mu narzucę kołderkę- dzisiaj go położyłamw cieplejszym pajacyku i bez kołderki zobaczymy....

Cailina- hehe ja teraz też tylko dzieciom kupuję:-), mnie to już musiałam na siłę;-)

Byliśmy dzisiaj na kontroli (ta ogólna u pediatry ostatnia, potem jeszcze jedna w poradni rozwoju i koniec:-D ) Babka od rozwoju chciała dzisiaj tylko KAcperka zobaczyć bo miał małą asymetrię myślała,że ma 6msc (7720 i 71(??)cm nie dał się zmierzyć) a jak dał jeszcze popisówę swoich umiejętności to aż w książęczkę zajrzała czy na pewno ma 5msc i jeszcze miesiąc przed urodzony:-D. Amelia zaś dała popisówę w poczekalni z gadaniem:-) aż jedna tam obecna dzidzia przestała płakać:-D no i waży 7430 i 71cm. Jestem bardzo zadowolona i spokojna po tej wizycie

Ostatnia edycja:
dzięki,dzięki,dzięki
ankos no powiem,że już pare czapeczek poszło w świat,więc jak byś chciała to oczywiście nie ma sprawy.Czas na robótki jest głównie jak dziewczyny śpią,wtedy na spokojnie dziergam sobie:)

u nas masakry ciąg dalszy więc ręce wam mogę podać. W dzień marudy straszne, wyją co chwilę. Odejdę na chwilę do kuchni i już słyszę któregoś i tak cały dzień, oszaleć można!W nocy już nie wspomnę. Ja nawet nie wiem kiedy ja je do naszego łóżka przynoszę :szok: Po prostu budzę się kiedyś w środku nocy a one śpią z nami.... Jestem taka padnięta że robię to nieświadomie. Przynoszę i karmię podejrzewam przez sen.... Żeby chociaż po kąpaniu spały jakoś to też ganiam do nich jak porąbana. Dobrze że na dole rodzice mieszkają to ktoś starszego spać położy bo nawet nie mam jak nie mówiąc o czasie dla siebie:eek: chyba jakiś kryzys mnie naszedł ....:eek: aaaa anula Ty się martwisz że się boisz sama z dziećmi zostać??? Kochana, ja to przerażona jestem jak mam z całą bandą sama zostać!przecież ja bym ich nawet nie uśpiła w żaden sposób bo na złość by na pewno razem chciały....ech...

Witam
Donna super czapy ;)
Wspolczuje Wam tych nocek. U mnie filipowi sie cos poprzestawialo i spac nie chce. W dzien marudzi ale spac nie pojdzie a usypianie na noc jest z histeria. Zebow nie widac wiec to raczej nie to. Naszczescie Tomcio bez zadnych problemow zasypia wiec jest nawet ok.
Wczoraj Tomcio bawil sie w kto pierwszy do kuchni i tak mu sie spodobalo ze byl strasznie zawiedziny jak po drzemce w kuchni wyrosla bramka hehe teraz dochodzi do bramki i krzyczy uuuuu :)

hahha, dziewczyny fajnie by wyglądal taki monitor podzielony na kilkanascie częście a w każdej kamerka z naszych domów hahhha jak dom wariatów to by wyglądało.

pikka - no kochana witaj w klubie, ja dzis tez miałam zwidy, bylam przekonana, ze śpię w ich pokoju (bo czasem sie tam klade zeby juz co 10 min nie wstawac), słysze płacz, otwieram oczy a ja z meżem w łózku w drugim pokoju - dokładnie Cię rozumiem jakie to głupie uczucie jak sie czegos nie pamięta.

Wczoraj to napisałam męzowi smsa, że mam ochote cos tym dzieciom zrobić:-)

sylha - ja tez ich testuję, mleko na noc z kaszka, bez kaszki, dodatkowy kocyk na śpiwoór, bez, dłuższa kąpiel, krótsza, więcej jedzenia mniej i nic nie skutkuje, codziennie to samo jest, tylko się zmieniają gady, a matka nie ma klona:wściekła/y:
Długie te Twoje dzieci, 71 cm - wow.

Lilly - ja mam kontakt z madzix, z tego co wiem to u niej wszystko dobrze, najprawdopodobniej będzie miala córcię:-), Bardzo trzymam za nia kciuki, termin ma chyba na ok. 23.06 (jak ja) ;-) Podczytuje nas tu czasem i wszystkie zawsze pozdrawia!

ankos - gratuluję ząbka, my wciąż czekamy, ja nawet nie wiem jak to ma wyglądać:baffled: No właśnie z tym zusem to nic nie wiadomo, sama mialam kontrole w ciązy więc dlatego chucham na zimne. Kurde teraz jak kobieta chce miec rodzine to na rynku pracy ginie, a co dopeiro bliźniaki ehhhh polityka prorodzinna...

Niuleczka- echhh noc u nas koszmarna, mały od 1 się budził co godzinę, chciał cyca, ale głodny nie był to się denerwował bo leciało o 6 stwierdził,ze jest wyspany:dry: dzisiaj go położe wcześniej spać- może wczoraj był przemęczony dniem i jeszcze wieczorem go pomęczyłam...jak to nie pomoże to ja też poproszę o mamę-klona!!!!
Dzieci mam duże, bo każdy kto je widzi to myśli,że mają minimum 6msc....widzę to też po ubraniach- jedynie kilka sweterków jeszcze 68 reszta 74- a sweterki bo rękawki OK. też tak macie,że body czy sweterki to rękawki za długie względem reszty?!?!U mnie jedynie bodziaki ze smyka to są w miarę dopsowane....

Zabolek - te Filipki tak chyba maja moj tez dal mi w nocy popalic. Budzil sie co chwila. Odkryl jak fajnie jest sie przewracac z brzuszka na plecki i robi to co chwila no oczywiscie zabawy ma przy tym po pachy. Tylko dlaczego w nocy? Mateuszem spi twardo całą noc a Filip masakra. Zreszta on to jest cały tata buzia mu sie nie zamyka caly czas sobie gada a wlasciwie krzyczy no i oczywiście ma duzo radości. No i wczoraj nie chcial isc spac. Zaamiast o 20 usnal w koncu o 22. Myslalam ze chociaz w nocy pospi ale nic z tego. No i ciagle wpycha sobie palce do raczek i takie zabawowe skarpetki ale zebow nie widac. Slinotok pelny ale gryzaczkow jeszcze w raczke nie potrafi chwycić.
Sylha - duze masz te dzieci zresztą na filmikach bylo widac. Moje dopiero zaczynają wchodzic w rozmiar 62.

Tak Filipki to lobuzy straszne. Moj tez ciagle krzyczy bo mu to frajde sprawia. Jeju rozmiar 62 kiedy to bylo. U mnie zeby body byly w brzuchu u filipa dobre i na dlugosc to nosi 86-92 zeby bylo smieszniaj mloda nosila je jak miala 1.5 roku ( to te same body wiec rozmiar sie nie zmienil hehe) tomcio tez 80-92 body, reszta ciuchow 9-12 mc

reklama
Zabolek te twoje chlopaki to naprawde dlugasnie! Moje dobijaja do 80cm wiec znowu mnie czeka wymiana garderoby bo ciuszki 9-12mc robia sie za krotkie! Skonczyly nam sie wszyskie prezenty ciuszkowe oraz rzeczy po kuzynie to licho, trzeba isc na zakupy. Na poczatku myslalam, ze cos w Polsce kupie, ale jak popatrzylam na ceny to ja dziekuje, masakra, ja nie wiem jak wy dajecie rade. Pewnie dlatego allegro taka furore robi.

Do góry