reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Mati ale fotka ;)) Rzeczywiście mogłaś się zrelaksować. Ja póki co bez dzieci wychodzę tylko na zakupy i fitness ;)))
Elunia u nas wręcz przeciwnie, ciąża pod szczególnym nadzorem, od 20 tyg wiedziałam, że córcia będzie sporo mniejsza. Wizyty co 2 tygodnie i w ogóle. Z jednej strony się cieszę, bo czułam się bezpiecznie, tym bardziej, że 4 miesiące przed zajściem w ciąże z bliźniakami poroniłam...
A ciąża to był pikuś, moje bąki urodziły się jako wcześniaki i pierwsze pół roku to były nieustanne wizyty u specjalistów, teraz już jest spokój i tylko sporadycznie na kontrolę. Jutro idziemy na ważenie, zobaczymy ile przybrała przez 3 tyg. Badania wychodzą jej dobrze, lepiej niż ,,dużemu" braciszkowi. Ale martwi mnie, że jest taka maleńka- Calineczka. Ciuszki nosi na 3-6 miesięcy ;(

reklama
aladam ja czasem lubie sobie gdzies pójsc moje maluchy zostaly z tatą wiec nie widze zadnego problemu a i tak spaly bo to byl pozny wieczor
kochana twoje z którego tyg ? u nas tez sporadycznie juz jakies wizyty a to bioderka co 4 mies to patologia noworodka tez co 4 ,okulista dopiero za 7 miesiecy,szczepienia tez juz mamy za sobą no jedyne co to neurolog co 2 mies,jak to mówią najgorszy pierwszy rok
kochana moja milenka tez malutka body jej kupuje na 3-6 m wazy 6,5kg a twoja?

Mati u mnie problem z wyjściem bo Adaś mi wisi w nocy na cycku ;)
My na początku poradnia neonatologiczna, nefrologiczna, neurologiczna okulistyczna, rehabilitacja, preluksacyjna.
Teraz zostały co 3 miesiące: nefrologiczna i neurologiczna i raz w miesiącu rehabilitant.
Moje z 35 tyg, Alicja ważyła 1950g teraz nie wiem ile dokładnie waży(jutro się dowiem) 3 tyg temu ważyła 5800g.

no ja raz w tygodniu rehabilitacja mysle ze tak do roku to co tydzien musze chodzic pozniej moze juz rzadziej
bioderka juz tez mam ostatnią wizyte pozniej to dopiero za rok no tak jak pisalam wczesniej tylko neurolog z miłoszkiem co 2 mies.
no kochana na cycku to inna sprawa pewnie mialabys cyrk jak by maly chcial cycusia a go nie ma hehe
ja tam korzystam .w maju mamy zamiar jechac z dziecmi w góry a w lipcu nad morze
no faktycznie twoja coria malutka ale wazne ze na wadze przybiera
powiem ci ze obok w klatce mieszka dziewczyna której synus ma 11mies.i wazy 7 kg i lekarze nic w tym zlego nie widza bo wczesniaki bardzo wolno przybierają

Ostatnia edycja:
Czesc i czolem
No to u mnie rzeczywiscie pelny luz. Moje tez z 35 tyg. Wiadomo w szpitalu wszystkie badania a po wyjsciu to przy bilansie trzymiesiecznym dzieci widzialy lekarza pediatre po raz ostatni jak do tej pory. Z Lucy troche inaczej bo ma zrosnieta malzowine uszna wiec zaliczylismy audiologie i plastycznego. Na pierwszych badaniach wyszlo ze slyszy w 70-80% na to uszko (problem gdzies w uchu srodkowym) ale glowne badanie czeka nas w marcu jak skonczy roczek :-( Do chirurga plastycznego dopiero jak skonczy 5 lat bo uszko wciaz rosnie... A tak poza tym, to bioderka sprawdzali "recznie", zadnych badan, kompletnie nic... We wrzesniu mialam byc w szpitalu z Lucy (dziewczynkom czesciej sprawdzaja bioderka no i ona byla ulozona poprzecznie) ale bylam w Polsce. Po powrocie jak zadzwonilismy przesunac termin, to "ktos" stwierdzil, ze Kevin ma termin na styczen wiec czekamy do stycznia i dopisali Luske. Bylam troche w szoku i nie chcialam czekac tak dlugo... no ale nie bede sie bic z mezem (to on dzwonil i ponoc nie bylo miejsc a skoro sie nic nie dzieje to do stycznia) - czasami wysiadam z tym ich podejsciem...
Mati - super ze wieczor udany, ja znowu moge wyjsc ale nie mam za bardzo gdzie i z kim... Pozostaje mi jedynie sobotnie bingo, na ktorym srednia wieku powyzej 60 lat:-D
A moja Calineczka to body 3-6 m ale pajace to wciaz 0-3 m :-D a ma 68 cm dlugosci. Szwagierka chciala jej cos kupic pod choinke i pyta jaki nosi teraz rozmiar? no i mielismy ubaw po pachy
Milego dnia!

elunia u mnie Milosz poprzecznie byl ulozony ale przyjoł sobie pozycje żaby co jest bardzo dobre na bioderka
milenka zas posladkowo ale jak spi to nózki tez ma jak żaba no narazie z bioderkami jest ok

Nasze slodkie zabki :-D.
A jak u Was z faldkami na nozkach? Bo u nas niesymetryczne (zastanawiam sie czy dobrego slowa uzylam, angielskiego jeszcze sie nie nauczylam a polski juz zapomnialam :-D). Tzn. inaczej sie ukladaja na prawej a inaczej na lewej nozce. Czy ktoros z Waszych dzieci tez tak ma? i co powiedzial na to lekarz?

MATI-no to pobalowalas!ja mam gdzie i z kim ale przeraza mnie wstawanie po imprezie i zajmowanie sie maluchami-i tak zaliczam 2 kawy codziennie a co mowic po hulankach.niestety nie ma mi kto dluzej z 2 zostac.:-)uprzedzilam znajomych,ze wyjde jak male beda siedzialy,bo tak ich na rekach tarmosic w gosciach to masakra:szok:ELUNIA-ladnie sie tak z dziecka nasmiewac???

reklama
Wiolka - ubaw to byl z miny mojej szwagierki i jej konsternacji :-) Na poczatku myslala ze ja jej nie zrozumialam (rozne jezyki). A tak naprawde to rzeczywiscie jeszcze nosi niektore rzeczy 0-3.
No coz - wpadki jezykowe sie zdarzaja - czasami zabawne - czasami nietaktowne...
Np. moja kolezanka pracuje jako fryzjerka i pewnego razu scina ok 70-letniego Pana. Pan oczywiscie opowiada w skrocie swoj zyciorys. Oczywiscie nie wsluchala sie dokladnie co on mowi po czym skomentowala: " o, to milo" - a gosc jej opowiadal, ze zona mu umarla 10 lat temu...

Do góry